Zwijmelen op Zaterdag

MARJA

Dit lied is tegelijkertijd zo waar en o onwaar. Tegenstellingen die ieder van ons in zijn bestaan ervaart zitten in dit lied verwerkt. Pas als je de illusie hebt ervaren weet je hoe zeer het doet en dan besef je tegelijkertijd ook hoe zeldzaam échte vrienden zijn en hoe schathemeltjerijk je bent als je mag ervaren échte vrienden te hebben! Die échte vriendschap is niet voorbehouden aan een wereld buiten weblogland, gelukkig-GodZijDank zit het er ook in!

Ben je nieuwsgierig naar meer bijdrages van vandaag? Klik dan HIER
Ben je nou nieuwsgierig naar wat de eerdere bijdrages waren?
Klik HIER voor het overzicht van 29-12 t/m 26-1
Klik HIER voor het overzicht van 17-11 t/m 22-12.

42 hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag

 1. Ik heb eigenlijk geen echte vrienden. Die ben ik in de loop der tijd kwijtgeraakt. Dat waren geen vrienden. Als je in nood bent, verdwijnen je ‘vrienden’. Zo waar. Hier in blogland voelt het als een warm bad. Heerlijk. Ik koester het.

  Liefs Frederique

  1. Och meis toch! { { { K N U F F E L } } }

   In tijden van nood….jah helaas weet ik maar al te goed hoe dat voelt…. Ik heb er gelukkig een paar terug gekregen!

   Fijn dat blogland voor jou als een warm bad aanvoelt, ook dat gevoel is heel herkenbaar!

 2. Yep, ik heb het ook ervaren hoe zeldzaam echte vrienden zijn. Gelukkig heb ik er een paar :D.

  Oh stom, ik krijg van jouw log geen meldingen meer in mijn reader (van anderen wel). Ik vond het al zo stil hier en ben snel even komen kijken of alles wel goed was. Gelukkig wel 😀

  1. Juist omdat je dat hebt ervaren weet je ook hoe fijn het is ze te hebben!

   Oh hm raar, ik heb geen idee hoe dat komt.

   Ja hoor, als ik het loggen opgeef moet er wel iets heeeeeeeeeeeeeel ergs aan de hand zijn, en dat is gelukkig niet het geval!

 3. jah…..het leven leeft door, ook als je zelf even stil blijft staan of de andere kant op moet lopen….en de vrienden, die verdwijnen dan als sneeuw voor de zon om plaats te maken voor nieuwe.

  ♥˜”*°•.•.¸ღ¸✿ ♥˜”*°•.•.¸ღ¸

 4. Klopt, vriendschap is een illusie. Alleen echte vrienden, dat is geen illusie dat is echt en die vriendschap komt van 2 kanten.

  Ik ben ook een hoop vrienden kwijtgeraakt door m’n ziekte 🙁 maar goed we gaan door en kijken niet meer achterom 😉

  Liefssssssssssssss -XXX-

  1. Precies…..vooruit (met die geit).

   Die vrienden die wel echt blijken te zijn, zijn dan ook onbetaalbaar, zoals jij 😉

   -x-♥

 5. Het is een prachtig nummer! Toen dit nummer uitkwam was ik ook net een vriend kwijt geraakt. Ik heb er lang last van gehad.
  Maar uiteindelijk leer je dat het leven nou eenmaal bestaat uit veranderingen, daarmee weer om leren gaan en zeker ook incasseren. Mensen komen en gaan in je leven en dat is heel leuk en dat hoort er ook gewoon bij. En echte vriendschap koesteren we!

 6. Eh je titel is dat goed zo?

  Zo gaat dat helaas.Mensen ‘verdwijnen’ wel eens als het te moeilijk word.Soms komen er weer mensen op je pad of blog bv, die weer met je meedobberen. mooi nummer trouwens.

 7. Mensen zijn gewoon niet allemaal hetzelfde en het gaat mis als je denkt dat iedereen reageert zoals je zelf zou doen , dan verwacht je dingen van vrienden die ze je niet kunnen geven .
  Hoe minder je verwacht hoe eer je krijgt !

 8. Ook ik heb geen ”vrienden” meer .Nooit waren er mensen voor mij als ik ze nodig had .Ik heb mijn muurtje weer opgetrokken .Ook op mijn vorige blog dacht ik ”echte” vrienden te hebben ,mooi niet dus !.Nu ga ik nooit meer verder dan mijn email adres geven .Verbitterd ben ik niet ,alleen heel erg voorzichtig geworden .Een heel mooi nummer
  Lieve groetjes Elisabeth

  1. Heel herkenbaar Elisabeth, zo was ik ooit ook (gemaakt)
   Dankzij een medeblogster is die muur afgebroken…
   Voorzichtig zijn is oké mits je jezelf dan maar niet ook afsluit voor hen die het wel goed bedoelen.

 9. O ja, deze kan ik van voor tot achter meezingen. Ik heb alle cd’s van het goede doel. Het nummer “alles geprobeerd” was jarenlang mijn favoriete nummer. Maar deze is ook goed. En de pest is: ze hebben nog gelijk ook ;-( Gelukkig zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen!

 10. Vrienden komen, vrienden gaan. Maar heel soms blijven vrienden bestaan. Mijn beste vriendin ken ik 27 jaar. Ze bestaan dus wel degelijk.
  Leuk, om hier Doe Maar te zien verschijjnen.

 11. Een nummer dat vriendschap goed beschrijft. In Nederland: Albert heeft één echte vriend en ik heb één echte vriendin. In Spanje hebben we samen één goede vriend. Met deze drie zijn we blij en koesteren ze. Groetjes Mara

 12. Helaas past dit lied ook op logland. Ook daar zijn mensen die je van de ene op de andere dag laten vallen, zonder dat duidelijk is waarom. Jammer, maar logland is dus net het echte leven.

  1. Ja dat is ook zo…. de wereld binnen en buiten blogland verschilt niets volgens mij.

   Je kunt in beide werelden veel leuks ervaren maar ook veel ‘niet-leuks’… hebben we geen invloed op helaas, we kunnen (moeten) het ‘slechts’ accepteren zoals het komt.

  1. Ja daar heb je misschien wel gelijk in….
   ik hou vast aan een stukje geloof in het goede in ieder mens, wellicht tegen beter weten in maar ik moet dat van mezelf om een rode draad te hebben!

 13. Tja, dat gebeurt soms zomaar. Maar weet je? De vriendschap die jij/ik/hij/zij mist is hetzelfde gemis wat de ander ook mist.
  Soms moet het gewoon zo zijn dat een bepaalde vriendschap beeindigd wordt om door te kunnen gaan, voor beide partijen!
  Als een vriendschap in de praktijk niet meer werkt, is de vriendschap er in gedachten toch nog steeds aanwezig.
  Ook dat is vriendschap,elkaar los kunnen laten!

  1. Klopt… moar noit altiet is de vrundschap der noadat hoi stopt is, inteegndeel.

   Lösloaten is weer een heul aander verhoal wat er sums wel en sums noit mit te moaken het.

 14. Even een lekkere oppervlakkige reactie… Ik heb er vroeger heel lang over gedaan voordat ik er eindelijk achter was wat hij nou eigenlijk zong… een pakketje schroot met een dun laagje chroom… niemand aan wie ik het vroeg kon het me vertellen, en google bestond nog niet.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.