~ LUISTERIJ ~·Zwijmelen-Op-Zaterdag

Zwijmelen op Zaterdag 212 ~ Verscheurd

Marja‘s

 

Zwijmelen op Zaterdag

~ 212

Gestart op 17 november 2012

Vandaag weer eens eentje uit de oude doos….  een nummer dat ik vroeger woord voor woord kon meezingen en zelfs spelen op de instrumenten die ik bezat, ook al was het onderwerp niet aan de orde. Jaren niet gehoord, ook niet aan gedacht. De laatste 3 weken ‘hoor’ ik het dagelijks, tussen mijn oren in mijn achterhoofd, nog steeds ken ik de tekst en de muziek woord voor woord, noot en akkoord voor noot en akkoord, meezingen kan ik dus nu nog steeds, meespelen niet want heb geen instrumenten meer.

En nee niet schrikken, zoals de tekst letterlijk geïnterpreteerd kan worden is nu ook niet aan de orde, God Zij Dank niet !!

Maar….
Sinds een paar weken komt ‘oud zeer’ naar boven drijven….
Een beslissing die manlief en ik noodgedwongen moesten nemen en waar we met ons verstand nog steeds 100% achterstaan.
Hij emotioneel ook maar ik niet.

Het jaagt mijn nachtrust weg, het zorgt voor idioterie in dromen, een regelmatige brok in de keel en natheid achter mijn ogen die soms ook daadwerkelijk aan de voorkant eruit stroomt.

Ik vind het absoluut niet fair dat je ♥ het je zó moeilijk kan maken terwijl je met je verstand weet dat je de beste keuze hebt gemaakt.

Kortom… niet verscheurd tussen 2 geliefden als wel tussen 2 liefdes, ik zal er wel weer mee leren omgaan maar op dit moment lukt me dat maar verrekte moeilijk!!

30 Geluchte Hartjes op “Zwijmelen op Zaterdag 212 ~ Verscheurd

 1. Een mooi logje, waar de emotie voelbaar is. Eigenlijk zouje niet verscheurd moeten zijn. Helaas komt het wel voor. Je verstand volgt niet je hart. Je gevoelens, daar zit geen knop op.
  Ik wens je alle sterkte en stuur je een dikke kus.

  Liefs Frederique

 2. Verscheurdheid… Lastig gevoel… Ik hoop dat je spoedig gemoedsrust kan vinden… wat het ook moge zijn… hoe goed of hoe slecht iets is…. er komt altijd een eind aan. En o ja, dat liedje, dat vond ik toen ook al zo triest maar mooi.

  1. Ja dat klopt…. dank je wel, hoop ik ook. Dat er een eind aan komt, hoop ik ook, al zie ik dat niet gebeuren.

   Ja inderdaad, zo ervaar ik ;t ook. toen al en nu nog steeds.

 3. Een prachtig nummer en ik draaide het grijs .En wat begrijp ik je gevoel want ook ik heb een ” verstandige” keuze moeten maken jaren geleden .Nog zo vaak huilt mijn hart en regelmatig doen mijn ogen zeker mee !! Er word zo vaak gezegd dat we dingen los moeten laten ,maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan
  Liefs en sterkte,Elisabeth

  1. Op zich is het fijn te weten dat anderen begrijpen hoe het voelt maar tegelijkertijd ook weer niet want je gunt een ander die ervaring niet.

   Loslaten is inderdaad verschrikkelijk moeilijk maar ja wat moet dat moet …. al blijft het moeilijk.

   Dank je wel liefs terug

 4. Mooi lied, herinner me dat ik het ook redelijk mee kon zingen. Begreep toen de tekst eigenlijk niet, maar vond de muziek mooi. Wens je veel moed om de toekomst tegemoet te zien. Wie weet wat voor moois je nog te wachten staat.
  Heb inmiddels ook het lied geplaatst waar ik het gisteren over had.

  1. Ja dat vind ik ook….. dank je wel hoor, komt heus goed.
   Dat weet maar één en dat is ook goed zo. Daarop vertrouw ik dan wel ook, gelukkig kan ik dat.

   Ah mooi, kom zo luisteren bij je.

   xx

 5. Soms moet je in het leven keuzes maken. En dat hebben jullie gedaan. Wees er gelukkig mee en laat je nachtrust niet bederven. Schitterende muziekkeus en ook een tekst die ook anno 2016 regelmatig voorkomt.
  Ondanks alles een fijn weekend en een goede nachtrust voor vannacht toegewenst.
  OT: We enken dat je de foto’s die bij onze log zaten, de Kerstverlichting in Málaga stad nog niet gezien hebt. Wat problemen met plaatsen gehad. Nu staan ze er op.

  1. Ja dat klopt, het hele leven is eigenlijk niets anders dan dat.

   Gelukkig ermee zijn is niet altijd mogelijk, accepteren van sommige dingen is gewoon heel erg zwaar. Komt tijd komt raad.

   Dank jullie wel, het komt wel goed, opgeven doe ik niet.

   oh oke, ik kom straks nog wel ff kijken.

   Fijn weekend.

  1. Klopt helemaal….. het mooiste en tegelijkertijd het pijnlijkste is ‘liefde’

   Wat er ooit gebeurt of niet…. dat moeten we allemaal maar afwachten.

 6. Tja, als het Nederlandstalig was geweest, zou het een smartlap genoemd worden, nu is het een tear jerker… Als twee lovers achter elkaar komen, nadat de eerste bekoeld is, is het misschien een voordeel dat de tweede komt, maar het is moeilijk als het samenvalt…

  1. Ik kan niet vanuit die ervaring spreken gelukkig al kan ik me er wel een redelijke voorstelling van maken dat dat om de drommel niet eenvoudig zal zijn. Rationeel niet en emotioneel al helemaal niet.

   In dit geval draait het niet om 2 lovers maar om 2 liefdes…. die ons tot een keuze dwongen. Die keuze was rationeel de enige juiste die we konden kiezen maar emotioneel is dat toch echt een ander verhaal.

 7. Leuke foto van jezelf op je blog! Op je vorige blogs vergat ik het te zeggen.
  Ik ken het nummer maar ben er niet echt fan van dus heb ik maar niet op het filmpje geklikt. Je vergeeft het me vast…
  Fijne zondag, Lief Muziekmensch ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.