Liefde is voor altijd


Trees‘
Zwijmelen op Zaterdag ~ sinds 11-11-2017
voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012) ~

 

Ongelofelijk maar waar… de bookmakers hebben gelijk gekregen en natuurlijk vind ik het helemaal geweldig dat Getty Kaspers onttroond is, zoals ze zelf zei: eindelijk mag ik nu terugtreden en het koningschap overdragen en me als prinses terugtrekken. 16 mei jl. won Duncan Moore, dat zal niemand ontgaan zijn. De heksenketel rondom dit liedjesfestival is volledig ontploft en of je het nu haat of bemint… Duncan is voorlopig onder de pannen, zijn agenda zal bommetjevol zijn. Voorlopig is zijn bedje wel gemaakt, gezien zijn talent ook geheel verdiend en terecht dus!

En ja… uiteraard ben ik al reuze benieuwd naar hoe Nederland dit gaat oppakken en waartoe de strijd om de locatiekeuze zal leiden. En natuurlijk wie Nederland volgend jaar zal gaan inzetten en hoe de Nederlandse bijdrage dan zal zijn.

Al zie ik mezelf dan als iemand die best wel verstand van muziek heeft… heb ik totaal geen verstand van muziek als het gaat om het Eurovisie Songfestival want ik sta ieder jaar weer compleet verbijsterd bij de meeste van de inzendingen. En dan heb ik het nog niet eens over de al dan niet afschuwwekkende uitdossingen en alle toeters en bellen eromheen. De vraag hoe of het gesteld staat met de kwaliteit van de uitvoerende en het uit te voeren muziekstuk laat ik dan maar in het midden.

Dit jaar zat er een liedje in het festival dat mij gelijk al goed viel en is bijgebleven, met regelmaat duikt de melodie op in mijn hoofd. Ik vind het een hartstikke leuk nummer al vind ik dan niet geschikt als dé song die een land moet vertegenwoordigen. Het is geenszins een muzikaal hoogstandje maar is dat gelukkig nooit een definitie van het wel of niet leuk vinden van een stukje muziek. Dit nummer raakt mij omdat de tekst klopt voor mijn gevoel en omdat het een ritme heeft dat mij vrolijk maakt.
(voor hen onder jullie die niet zo goed in het Engels zijn… ik heb de tekst erbij gezet en zo letterlijk mogelijk vertaald zodat je weet waarover zij zingt)

 

 

Travel the world to see
the ruins of what has been
Learning our history
But still, we don’t take it in
Why we make it tough,
the world has had enough
Don’t get too political
And who are we to judge?
It doesn’t take too much
Only just a miracle
Love is forever
Love is forever
and everyone
Love is forever
Love is forever
and everyone
Just a taste of love,
a taste of what
could actually rule
both me and you
A taste of love
is all we got
So don’t you never
ever give up love
Come over
my long lost friend
And work on
a happy end
Imagine what we
could do afer what
we’ve been through
Why we make it tough,
the world has had enough
Don’t get too political
And who are we to judge?
It doesn’t take too much
Only just a miracle
Love is forever
Love is forever
and everyone
Love is forever
Love is forever
and everyone
Just a taste of love,
a taste of what
could actually rule
both me and you
A taste of love
is all we got
So don’t you never
ever give up loveVenez découvrir la vie
Ce soir on va tous partir
Le beau temps n’est pas fini
Qu’en dites-vous, mon ami?Hvorfor ska’ vi slås?All we need is loveLiebe ist für alle da

Kærlighed er håb,
alle ka’ forstå
Kærlighed er samme sprog

L’amour est pour toujours
L’amour est pour toujours
et pour tout le monde
L’amour est pour toujours
L’amour est pour toujours
et pour tout le monde

Just a taste of love,
a taste of what
could actually rule
both me and you
A taste of love
is all we got
So don’t you never
ever give up love

Bereis de wereld
om de ruïnes te zien
van wat is geweest
Onze geschiedenis lerend
maar toch
nemen we het niet op
Waarom doen we zo moeilijk
de wereld heeft genoeg gehad
wordt niet te politiek
en wie zijn wij
om te oordelen
Zoveel heeft het niet nodig
alleen maar een wonder
Liefde is voor altijd
Liefde is voor altijd
en iedereen
LIefde is voor altijd
Liefde is voor altijd
en iedereen
Slechts de smaak van liefde,
de smaak van wat werkelijk
jou en mij kan regeren
De smaak van liefde
is alles dat we hebben
Dus nooit en te nimmer
opgeven aan de liefde.
Kom hier mijn lang geleden
verloren vriend en werk
aan een gelukkig einde
Stel je voor wat we
zouden kunnen doen
na wat wij hebben doorgemaakt.
Waarom doen we zo moeilijk
de wereld heeft genoeg gehad
wordt niet te politiek
en wie zijn wij om te oordelen
Zoveel heeft het niet nodig
alleen maar een wonder
Liefde is voor altijd
Liefde is voor altijd
en iedereen
LIefde is voor altijd
Liefde is voor altijd
en iedereen
Slechts de smaak van liefde,
de smaak van wat werkelijk
jou en mij kan regeren
De smaak van liefde
is alles dat we hebben
Dus nooit en te nimmer
opgeven aan de liefde(herhaling van regels
in andere talen
waaronder het Deens,
het Frans, het Duits)

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. ??
  met recht toeters en bellen
  ik denk waar gaat dit over , onbekende namen , als in zoiets als “show nieuws ”
  oant moarn

 2. Mooie tekst inderdaad. Fijn weekend.

 3. Wat een lekker melodietje zeg! Ik houd daar ook van dus ik snap je! 🙂
  Liefs XXX

 4. Inderdaad een liedje dat prettig in het gehoor ligt en dat blijft hangen. Het stemmetje is wat onzeker soms, dat kunnen de zenuwen zijn natuurlijk. Van het songfestival heb ik verder niet gehoord of gezien. Maar het winnende liedje had ik natuurlijk al veel gehoord op de radio, goed nummer.

  • Ja precies…. Ja dat was mij ook opgevallen en ja ik denk dat je daarin gelijk hebt, het is ook niet niks, die druk die op je schouders liggen en de verwachtingen die men van je heeft, een heel volk uiteindelijk, met zoveel gevolgen zowel bij winst als verlies…

   Dat had ik ondertussen begrepen, is niet erg verder. Ja dat vind ik ook.

 5. Hele mooie tekst. Bedankt voor de vertaling.

 6. Ik vind dit ook een lekker liedje! Maar zou het niet in een Song Festival verwachten.

 7. 12e geworden.
  Ze heeft dit prima gedaan!

 8. Lief liedje. Het is mij volkomen ontgaan, zoals het meeste van dat gedoe.
  Ik vroeg me af wie nou die Duncan Moore was en kreeg dus allerlei rare snuiters voorgeschoteld, maar Duncan Laurence heet dus eigenlijk Duncan DE Moor, daarom had je me op het verkeerde been. Hem heb ik dus alleen gezien nadat hij gewonnen had en het nog een keer moest doen… 😉

  • Vind ik ook… had ik al zo’n vermoeden van 😉

   Ohh oke, schrijffoutje dus…. 9 maart plaatste ik hem al…. en jij reageerde daarop op 16 maart…. je had het toen al gezien maar kennelijk heeft het geen indruk achtergelaten zodat je het onthield 😉 (https://melodyk.nl/1975-2/)

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.