Ik hou van jou omdat…

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag ~ sinds 11-11-2017 ~  ~ voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012) ~ 08 juni 2019 ~

 

Hebben jullie dat ook dat je, naarmate je ouder wordt, je steeds vaker muziek herinnert van ‘vroeger’? En ook dat je dan wel eens denkt: “zo maken ze het niet meer tegenwoordig..”? Ik ben ik nou de enige die de hedendaagse muziek zelden tot nooit echt kan waarderen… Deze week had ik dat weer, ik hoorde tijdens de verhuisklussen de afgelopen 5 dagen veelal muziek voorbij komen waarbij mijn wenkbrauwen fronsten, mijn tenen kromden, mijn tanden knarsten en wat al niet meer zij. Alleen af en toe maakte mijn hart een klein sprongetje als er iets kwam dat a) bekend was en/of b) van langer geleden was… wat me dan wel opviel was dat ik van de ‘oudere’ muziek de tekst van voor naar achteren ken ook al heb ik het in geen ‘jaren’ meer gehoord. Eén van de zangers die ik deze week hoorde plaats ik hieronder. In mijn jeugd had ik zelf lp’s van hem en draaide ik die ook grijs. Stapels lp’s had ik gaandeweg de jaren van pubertijd tot ver na mijn trouwen want mijn smaak was (is nog steeds) heel breed. ‘Music was my first love…’of zoiets dus glimlach

 

 

Deze heer zong voornamelijk country & western en werd geboren op 20 augustus 1923 en overleed op 31 juli 1964 bij een ongeluk met zijn éénmotorig vliegtuig. Hij wordt wel gezien als de grondlegger voor de ‘Nashville sound’ maar ook was hij één van de eersten die gebruik maakte van ‘close talking’. Ik ben van november 1962 dus ‘kennen’ doe ik hem niet van een tv of zo maar wel van muziek die mijn vader dan veel draaide.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. ik luister niet meer zoveel muziek
  maar ook Jim was in m’n jeugd , 1 die ik graag hoorde

 2. Waren er nog maar zulke Zangers… dankjewel!

 3. B E A U T I F U L L

 4. Wat prachtig om weer te horen, die stem van die man! Tis een klassieker die nooit zijn boodschap verliest! Nu ik het weer hoor klopt het ineens ook helemaal voor mij! XXX

  • Ja he? Ik luister nog maar weinig muziek maar als ik er soms even voor ga zitten om een rijtje favo’s af te luisteren, zit hij er altijd wel bij…

   Klopt helemaal.

   😉 Dat verbaast me niet, integendeel, ik zat al op iets van dien aard in jouw reactie te wachten 😉 Ben blij voor je/jullie hoor, maar dat weet je al lang <3

   • IK ook minder dan voorheen. Eigenlijk nooit een radio aan. Vind het meestal aardig storend, tenzij ik alleen ben en ik echt opzet wat ik wil horen, dan mag het ook hard. Spotify en mijn JBL speakers zijn dan ideaal!

    Je kent mij (ons) aardig goed hè, kan ook niet anders. XXX

 5. En hup daar zit ik weer op de M.U.L.O. en na de les in de cafetaria met een vast clubje.
  Jim kwam uit de jukebox. Met recht zwijmelen.

 6. Tja, vroegâh… die donkerbruine stem, ongeveer zelfde tijd geloof ik als Freddy Quin in Duitstalig gebied en Nederland. Ik vond het toen wel leuk, maar na de nieuwe golven muziek die daarna gekomen zijn vind ik het wel een beetje sloom en gedateerd, wel met een nostalgisch haakje. 😉

  • hahaha ja, wij hebben inmiddels wel de leeftijd dat we erover kunnen en mogen praten toch?
   Jah dat klopt wel denk ik, want ook die herinner ik me heel goed. Niet zo heel vreemd natuurlijk want bij ons thuis vroegah stond de tv altijd aan en altijd op een Duitse zender.
   Ergens heb je wel gelijk, het is gedateerd maar van de muziek die sinds de jaren 90/ eeuwwisseling ons overspoelden en er weinig tussen zat dat mij bijbleef gaat mijn hart toch telkens weer uit naar de eerdere , gedateerde, muziek.

 7. Er is niets mis met deze muziek, maar ben niet echt een dusdanig country fan, soms zit er iets leuks bij, en de oude muziek is inderdaad beter dan nu, ben ik met je eens, de oude muziek, melodie hoor je ook nog vaak terug in een nieuw nummer van nu, en net als bij jou ben ik veelzijdig qua muziek, kan bij niet zo snel stuk muziek…

  • Echt countryfan noem ik mezelf ook niet maar sommigen hoor ik graag, zoals Jim dus in dit geval.

   Ik denk dat mijn muziekkennis niet kan tippen aan de jouwe maar dat geeft verder niet, het is hoe dan ook altijd een kwestie van smaak en het ene moment dat je iets hoort en in welke stemming je bent of iets je raakt, zowel negatief als positief.

 8. Je hebt gelijk, de mannen hebben gewoon niet meer van die warme donkerbruine stemmen, natuurlijk ken ik hem en er staat ook nog een Lp van hem in de platenbak. Gewoon heerlijk rustige achtergrondmuziek waar je rustig van wordt.

 9. Je mocht toen eigenlijk niet van country muziek houden. Het waren de smartlapprn in het Engels. Jammer maar ik vond ze vaak toch mooi. Vooral die stem van hem.
  Een fijnze zwijmel.

 10. Ik heb fijne herinneringen aan dit nummer. Niet alleen mijn vader was fan, ook Hubbie. Wij werkten bij hetzelfde bedrijf en werden verliefd. En toen heeft Hubbie op een stuk papier de tekst geschreven van dit nummer. Helaas heb ik dat niet meer, maar de herinnering koester ik.

  Liefs Joanne

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.