Ik hou van jou omdat…

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag ~ sinds 11-11-2017 ~  ~ voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012) ~ 08 juni 2019 ~

 

Hebben jullie dat ook dat je, naarmate je ouder wordt, je steeds vaker muziek herinnert van ‘vroeger’? En ook dat je dan wel eens denkt: “zo maken ze het niet meer tegenwoordig..”? Ik ben ik nou de enige die de hedendaagse muziek zelden tot nooit echt kan waarderen… Deze week had ik dat weer, ik hoorde tijdens de verhuisklussen de afgelopen 5 dagen veelal muziek voorbij komen waarbij mijn wenkbrauwen fronsten, mijn tenen kromden, mijn tanden knarsten en wat al niet meer zij. Alleen af en toe maakte mijn hart een klein sprongetje als er iets kwam dat a) bekend was en/of b) van langer geleden was… wat me dan wel opviel was dat ik van de ‘oudere’ muziek de tekst van voor naar achteren ken ook al heb ik het in geen ‘jaren’ meer gehoord. Eén van de zangers die ik deze week hoorde plaats ik hieronder. In mijn jeugd had ik zelf lp’s van hem en draaide ik die ook grijs. Stapels lp’s had ik gaandeweg de jaren van pubertijd tot ver na mijn trouwen want mijn smaak was (is nog steeds) heel breed. ‘Music was my first love…’of zoiets dus glimlach

 

 

Deze heer zong voornamelijk country & western en werd geboren op 20 augustus 1923 en overleed op 31 juli 1964 bij een ongeluk met zijn éénmotorig vliegtuig. Hij wordt wel gezien als de grondlegger voor de ‘Nashville sound’ maar ook was hij één van de eersten die gebruik maakte van ‘close talking’. Ik ben van november 1962 dus ‘kennen’ doe ik hem niet van een tv of zo maar wel van muziek die mijn vader dan veel draaide.