Zwijmelen op Zaterdag ~ Goedemorgen

           Marja‘s Zwijmelen op Zaterdag

 

          ~ 215

 

          Gestart op 17 november 2012

De laatste zwijmelen van 2016 … Ook dit jaar zijn ons er weer vele ‘grootheden’  voorgegaan. De keuze die ik had was groot maar laat ik kiezen voor de laatst gegane grootheid … 

Met het overlijden van Debbie Reynolds (01-04-1932 / 28-12-2016), afgelopen woensdag… één dag na het overlijden van haar dochter Carrie Fisher (21-10-1956 / 27-12-2016) … dacht ik gelijk aan de films waar ik moeder en dochter van ken. Debby heeft vele filmrollen op haar naam staan, waaronder dus de film waaruit ik een scene koos die hieronder te bekijken en te beluisteren is, alhoewel het misschien niet in de meest letterlijke zin een zwijmel is…, Carrie’s grootste rol is, denk ik wel, die van Prinses Leia in Star Wars.

De titel van deze blogpost is symbolisch bedoeld. Met nieuws zoals dit besef ik eens te meer dat het zo belangrijk is om van elke dag het beste te maken want je weet maar nooit of er een nieuwe morgen komen zal. Met andere woorden, geen tijd verspillen aan futiliteiten maar genieten met de grote G van elk moment, zowel de moeilijke als de mooie. Deze symboliek spreekt ook uit mijn gekozen muziekfragment vandaag.

Debbie Reynolds dus met Gene Kelly (23-08-1912 / 02-02-1996) en
Donald O’Connor (28-08-1925 / 27-09-2003)…

24 hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag ~ Goedemorgen

 1. De film heb ik nooit gezien maar de bekende fragmenten ken ik natuurlijk wel. Debbie ken ik meer van “de filmsterrenplaatsje” heel vroeger bij de kauwgom, ik vond haar één van de mooiste filmsterren uit die tijd.

 2. Wat een heerlijk vrolijk nummer. Na al die jaren nog steeds.
  Maar wat een triest nieuws. Moeder en dochter zo kort na elkaar overleden. En straks een dubbele begrafenis.
  Ik kende Debbie Reynolds ook uit Will & Grace. Heerlijke rol had ze daarin.

  Laten we morgenochtend wakker worden met een Goede Morgen in ons hoofd.

  1. Ja precies, 1 van de reden dat ik het plaatste.

   afschuwelijk toch, vooral voor de nabestaanden brrrr het maakt de jaarwisseling definitief anders.
   Ja klopt ook daar ken ik haar van. Een van de heel weinig humorseries die ik ken want meestal vind ik ze erg flauw

   Ja laten we dat doen! Niet alleen morgenochtend maar voortaan elke ochtend.

 3. Wat bijzonder, overleden 1 dag na haar dochter…
  Ja, genieten van alles en elke dag!
  Ik neem het me altijd voor… Maar jeetje, al die futiliteiten die je aandacht opeisen… ;-).
  Ik blijf mijn best doen!

  1. 😉 Dat geeft helemaal niks hoor…. ook onuitgesproken weten we wel dat we elkaar alle goeds wensen toch

   dank je wel. Ik wens jou en de jouwen de vervulling van elke wens in je ♥

  2. Ja inderdaad…..

   Ik denk dat iedereen zich daar wel in kan vinden, maar we mogen een ander (en dus ook onszelf) er best af en toe op wijzen …

 4. Doet me denken aan onze kleindochter, een aantal jaren geleden alweer. Die had en paar “prinsesseschoentjes”, die nogal luidruchtig waren. Dan zei ze: ik wil mijn klakjes aan! Nu heten bij ons alle klepperende schoenen met of zonder hoge hakken Klakjes…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.