Zwijmelen op Zaterdag ~ Aftellen

Marja‘s

 

Zwijmelen op Zaterdag

~ 208

Gestart op 17 november 2012

 

Nog 5 nachtjes slapen … en dan is het e.i.n.d.e.l.i.j.k. zover…..
Vorig jaar tijdens een knuffel en een babbel met de liefste en mooiste musicalster die ons land rijk is, Brigitte Nijman, fluisterde ze me toe dat ze een droomrol mocht gaan vervullen en dat ik er wel meer van zou horen.
1 en 1 = 3, omdat ik haar al jaren goed ken, dus ik wist gelijk waar ze op doelde.
De rol van Tante Jans in de nieuwe musical over Ciske de Rat.
Daphne en ik gingen natuurlijk gelijk zodra het kon kaartjes boeken en uiteraard ook voor een try-out want die zijn, op de laatste voorstelling na, altijd het allerleukst!
Andere, heel leuke, bijkomstigheid is dat Ellen Evers de rol mag spelen van Moeder Vrijmoeth, ook daar verheug ik me enorm op want ik weet maar al te goed wat deze dame in haar mars heeft. Alsof het niets is speelt ze moeiteloos een zeer statige edele dame maar eveneens ook een vrouwspersoon op wie de titel ‘dame’ echt van ze never nooit niet van toepassing zal zijn, zoals Moeder Vrijmoeth in dit geval. Indien jullie het verhaal kennen weten jullie wel wat voor type vrouw zij is.

De 1e musical Ciske de Rat speelde in ons land in diverse theaters vanaf september 2007 t/m november 2009. Zoals ik toen genoot ga ik dat nu zeker weer doen. Toen had ik ook favorieten in de cast maar niet zo als nu, nu is het nog beter ! Ad Knippels is er weer bij net als in de 1e versie, waar hij toen Vader Vrijmoeth speelde, speelt hij nu Meester Bruijs. En ook heeft Sophie Veldhuizen een rol, het meisje van de Wehkamp-reclame en de Andrelon-reclame, die ik dan al vele jaren geleden ‘ontmoette’ in de rollen van Eliza Doolitlle in My Fair Lady, Hodel in Anatevka, Mary Poppins in Mary Poppins, en Charlotte in Soldaat van Oranje. En ook Ger Otte mag weer stralen, die ken ik uit Mary Poppins, Elisabeth, The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Miss Saigon, Evita, My Fair Lady en Crazy for you. Ook veel van de andere gezichten zijn mij niet onbekend, dus het gaat echt weer een feestje worden. En al zullen de arrangementen vernieuwd zijn, ik heb inmiddels al meermalen ervaren dat de 1e teksten nauwelijks gewijzigd worden dus als dat nu ook weer het geval is kan ik de hele musical van voor naar achter meezingen/spreken… wordt dus weer een test op mijn beheersing grinnik… want musicalteksten vestigen zich altijd in mijn hoofd en blijven daar dan ook voorgoed zitten glimlach

Vanavond is de allereerste try-out in theater De Schie in Schiedam en morgen de 2e in hetzelfde theater. Donderdag dan de 3e en daar zijn wij bij. Daphne kent het verhaal niet echt maar ik wel natuurlijk en ik had haar binnen een paar seconden enthousiast en het aftellen kon dus gaan beginnen.

En na de afgelopen 6 weken is een uitje natuurlijk nog veeeeeeeel meer welkom dan normaal!!!

Kortom…. een stukje film met muziek van deze nieuwste musical en bij het luisteren en kijken ernaar krijg ik weer kippenvel want dit is zo’n musical die je onder de huid kruipt. Dat hebben de 2 vorige versies gedaan en ik twijfel er geenszins aan dat deze dat ook zal doen.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. Indrukwekkend. Wat zullen jullie gaan genieten.

 2. Wat heerlijk voor jullie om naar deze musical te kunnen gaan. Veel plezier, geniet er van.

 3. Héél veel plezier. Die meespelende kinderen hebben natuurlijk de rol van hun leven.
  Ik ken het boek ( de oorspronkelijke trilogie staat hier in huis) en de eerste film heb ik ook gezien.

  • Dank je wel, gaat helemaal lukken.
   Ja joh….. dat is een schitterend aspect aan deze musical… ik herinner me die snoetjes van de vorige versie, zo ontroerend mooi!

   De film…. de 1e? dat is gaaf, die ken ik niet. Ik ken alleen de 2e, uit 1984 ….

 4. Wat zal jij gaan genieten. Heb het hele stuk uitgekeken en beluisterd. Mooi en lief.

  • ongetwijfeld 😉

   Het is inderdaad een heel aangrijpend verhaal…. heb bij de 1e vaak met een nat gezicht gezeten van ontroering en dat zal nu ook wel weer gebeuren 😉

 5. Ik wens je veel plezier! (Maar niet mijn genre…)

 6. Even ontspannen en uitkijken naar een licht aan de horizon. Het is jullie zo ontzettend gegund!
  Dikke pakkerd.

 7. Ik heb de musical gezien in Scheveningen. Zo genoten! Heel veel plezier, maar dat zal wel lukken.

  Liefs Frederique

 8. Kan me wel voorstellen dat je er naar uit kijkt.. Had er eigenlijk geen idee van, dat die musical zou komen!.
  In de ‘voorgestelde video’s’ zag ik “oorlog in mij”… mijn hemel, heb je het gehoord? Echt geweldig!!! En jij snapt waarop dit me heel erg raakt!
  Dikke knuf en XXX

  • jawel hè?!

   Dat is inderdaad 1 van de heel mooie nummers in deze musical…. en zo zijn er heel veel meer….. Ja die ken ik uiteraard, zoals ik al schreef vestigt musicalmuziek zich in mijn hoofd, dus deze zit er ook….
   Ja dát begrijp ik zeker!!

   Knuffel terug xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.