Zwijmelen op Zaterdag

Zwijmelen op Zaterdag

MARJA

1990 ging ik na een dramatisch voorval hoogzwanger het ziekenhuis in. Zwanger van een tweeling waarvan er 1 nog leefde en de 2e helaas niet meer. Wekenlang moest ik daar verblijven en zoals in veel tijden was muziek hetgeen voorkwam dat ik helemaal doordraaide. Muziek onder andere van de Belgische zangeres Dana Winner. Inmiddels heb ik al haar cd’s maar is onderstaand nummer nog steeds zeer favoriet. Liggend in dat ziekenhuis met mijn armen en handen rondom mijn, zo goed als platte buik omdat ik door het ziek zijn graatmager was. de kinderen achterin ‘in’ mijn buik tegen mijn rug aan lagen…zong ik dit, zonder geluid, of luid als ik alleen was, voor het dode en nog levende kind in mij. Hopend dat het levende kind in mij mijn smeekbedes zou horen om vooral levend ter wereld te komen, hopende dat het gestorven kind het nog levende kind geen schade zou toebrengen. Op 29 november kwam onze zoon in blakende gezondheid ter wereld, amper 5 pond en 46cm klein.

 

38 gedachten over “Zwijmelen op Zaterdag

   1. Dat is niet iets waar ik wat aan kan doen, jij hebt kennelijk dit plaatje aan het e-mailadres gekoppeld waarmee je hier je reactie hebt achtergelaten….. hetzij in Gravatar.com, hetzij in Google

    1. Ik kreeg net een mail dat ik gratis een nieuwe avatar heb ontvangen, en als ik het niet wil dan moet ik op een link klikken die het niet doet. Raar… Jij kan er inderdaad niets aan doen maar de wegen van cyberspace zijn soms niet te volgen. Ik vind de foto helemaal niet mooi 🙁

     1. Dat is inderdaad erg raar…… ik zag zojuist inderdaad bij andere deelnemers een andere avatar van jou, hoe dat kan weet ik niet, snap ik ook niet…. tja cyberspace….

 1. Even stil…… van je verhaal. Het lijkt mij zo moeilijk, kan het niet voorstellen wat je hebt moeten doormaken. Ik ben ook een fan van Dana Winner. Heerlijke muziek. Ik draai het regelmatig.

  En wat een cadeau dat je zoon gezond ter wereld kwam. Een wonder, want dat blijft het.

  Liefs Frederique

  1. Snap ik wel hoor, moeilijk was het zeker. Muziek kan dan een grote steun en troost zijn.

   Ja nou en of… dat zoiets een wonder is ben ik me altijd heel erg bewust. Hij is inmiddels 22 en woont hier nog thuis, zijn vriendin woont bij ons ins, en wij zijn blij met ze!

   Zwanger worden, zwanger blijven, een kindje krijgen….. dat zijn wonderen die door veel mensen geen of te weinig waardering krijgen, helaas!

 2. Oh pff wat een ontzettend heftig verhaal! Ik heb kennissen gehad waar een soortgelijk verhaal speelt alleen waren de kinderen allebei levend geboren maar overleed er eentje na de geboorte. Afschuwelijk. Het is ook zo dubbel. Blij met de levende baby en intens verdrietig vanwege de andere baby

      1. Joh???? Echt???????????? Dat ga je niet menen????????
       Ships-zonder-sausje-om-niet-nog-dikker-te-worden, laat ik daar nog niet achter gekomen zijn

  1. Dank je wel voor de knuffel, altijd lekker. Stop hem in mijn ‘troost’-doosje 😉

   Het verdriet was toen groot, dat is waar, maar ik heb er nu geen last meer van, al vergeet ik het natuurlijk nooit.

   xxx

 3. Ja dat zijn nare dingen in het leven en inderdaad je vergeet het nooit en je neemt ook niet alles als vanzelfsprekend meer aan na zo’n ervaring.Dat laatste vind ik trouwens positief,dat kweekt dankbaarheid voor wat je ‘kado’ krijgt en dat gaat niet over geld en goederen.
  Mooie muziek trouwens,2x beluisterd voor de tekst.
  Fijne dag nog Melody.

  1. Nee dat klopt inderdaad, ‘iets’ vanzelfsprekend nemen is nooit deel van mijn karakter geweest overigens, maar ook voor deze gebeurtenis waren er al andere zaken gebeurd die het me dan wel afgeleerd zouden hebben als ik het al in mij had gehad. Voor mijn kinderen ben ik inderdaad heel erg dankbaar, en voor veel meer zaken!

   Ja he, vond ik altijd al en nog steeds. Zij heeft hele mooie liederen en teksten!

   Dank je wel hoor, jullie ook.

 4. Ik ken nog de zangeres nog het nummer. Maar ik kan me voorstellen dat je er toen veel steun aan had ……. bedankt voor het delen van dit speciale nummer en dit speciale verhaal .

  1. Zo zie je maar nooit te oud om te leren (ontdekken)

   Graag gedaan hoor, al was het verhaal dan niet zo leuk, hoop dat je de muziek wel leuk vond!

 5. mooi liedje, kende ik niet. beetje droevig de geschiedenis achter het liedje, gelukkig kreeg je nog 1 gezonde baby!
  Ook bedankt voor jouw bezoekje bij mijn ZOZ-post (Zwijmelen op zaterdag).
  groetjes, Hilde

  1. Ja he…. veelzeggende tekst vind ik vooral.

   Ja dat is ook zo maar tijd heelt wonden, het is ruim 22 jaar geleden en onze zoon woont gelukkig nog steeds thuis 😉

   Graag gedaan, jij ook bedankt!

   Groeten terug

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: