MARJA

We maken allemaal wel eens momenten mee dat we het ‘even’ niet meer zien zitten, ook al hebben we de eigenschap om altijd maar weer op te krabbelen én door te gaan want opgeven is immers nooit de meest ideale optie?!
Een lied waarvan ik bij uitstek vind dat het een hart onder de riem steekt is ‘Climb every mountain’, uit de musical Sound of Music, welker eerste première op 16 november 1959 uitgevoerd werd. De muziek is van de hand van Richard Rodgers en tekst is van de hand van Oscar Hammerstein.

Van dit lied zijn talloze versies te vinden. Ik had de gemakkelijkste weg kunnen nemen en kiezen voor de originele musicalversie, daar zijn er ontelbare uitvoeringen van. Evenzo ontelbaar zijn overige versies van bijvoorbeeld in de klassieke sfeer van Dame Kiri Te Kanawa, Susan Bollock en anderen, als ook popachtige versies van bijvoorbeeld Nikki, The Jacksons, Christine Aguilera etc. Ook had ik kunnen kiezen voor koor-versies zoals bijv. van Mormon Tabernacle Coir of wat te denken van een ballad-versie van bijvoorbeeld Shirley Bassey of Alessandro Safina? Om nog maar te zwijgen van de instrumentale versies natuurlijk. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik koos voor de versie van The Letterman, een trio dat startte in 1959 en tot op heden nog steeds actief is. Hun versie vind ik één van de mooiste omdat het op een ingetogen wijze, in tegenstelling tot vele andere versies, gezongen wordt zonder afbreuk te doen aan de kracht van de tekst en de intensiteit van de emoties die erbij horen.

16 Hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag – 72 ~~ 2.19”

  1. Een héél goede keuze, ik heb niet zoveel met de originele versie, hou niet zo van hoge vrouwenstemmen ,dit klinkt veel beter zelfs al heb ik niet zoveel met dit nummer.

    1. Dat gaat mij net zo natuurlijk , dan nog eerder de musicalbeelden van de musicalversie eind jaren 90 dan die van enkele jaren geleden…. boven de film….
      en nee klagen…past niet bij jou -x♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.