Zwijmelen op Zaterdag ~ Breng hem thuis

Marja‘s

Zwijmelen op Zaterdag

 

~ 207

Gestart op 17 november 2012

 

Veel, heel veel, artiesten brengen covers uit van bekende muziek uit elk genre. Eén van de populaire genres is de musical. Vandaar 1 van de mooiste nummers uit mijn musicalfavoriet nr. 2.
Gewoon…… buitengewoon ongewoon mooi….. uit Les Miserables. Deze scene staat op mijn netvlies, in diverse settings en variaties maar nooit heb ik het te vaak gezien, ben altijd weer geraakt en ontroerd, gaandeweg de musical kijk ik uit naar dit moment… Het gaat in deze scene om een man die de weg naar een goed leven terug vindt na jaren van ontberingen. Die een kind als baby redt en opvoedt als zijn dochter. Die dochter ontmoet dan de man van haar dromen en die man beseft dat hij zijn dochter moet overdragen aan een andere man. Deze man raakt ernstig gewond en de as. schoonvader knielt dan bij hem neer en smeekt God het hart van zijn dochter niet te breken. Symbolisch zegt hij in enkele woorden veel meer dan alleen dat maar dat begrijp je pas als je de musical hebt gezien, of moet ik zeggen, ervaren?

Dit nummer is om de drommel niet zo eenvoudig, ook al klinkt dat misschien niet zo. Niet velen kunnen dit nummer zo prachtig brengen en ook nog op de juiste wijze geïnterpreteerd maar Josh Groban heeft mijn toestemming, voor wat dat waard is glimlach.

<

p style=”text-align: center;”>

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

20 reacties

 1. Bijzonder mooi nummer!
  Genoten!!!!

 2. Prachtig. Kippenvel. Dank voor het plaatsen.

 3. Josh Groban is een aparte! Prachtige uitvoering!
  XXX

 4. Héél bijzonder, héél apart
  Liefs en fijn weekend

 5. Hij brengt het er inderdaad buitengewoon goed af ! Ik kende het nummer wel zelfs al ben ik geen musicalliefhebber;-)

 6. Hij kan zeker zingen maar het is niet mijn genre. sorry…

 7. Wat een prachtig nummer. Ja ik ben dol op musicals. Ik vind het zo mooi als ik een lied door mijn hele lijf voel gaan ,
  en dit voel ik echt overal. Prachtig.

  • Wat echt mooi is?
   Dat ik jou dus niet hoef uit te leggen hoe dat voelt…
   En t is maar goed ook want dat is niet onder woorden te brengen 🙂

 8. Ik ben ook niet zo thuis in de musicals. Het nummer is mij onbekend, maar wordt met heel veel gevoel gezongen. En dat vind ik mooi…

 9. Misschien knap in zijn genre, maar ik kan hier niet goed naar luisteren. Bij de eerste vluchtige blik op de titel dacht ik dat het ging om een uitvoering van deze song, die ook een heel leger aan covers heeft veroorzaakt, waaronder deze: https://www.youtube.com/watch?v=ZntYBFyuZd4 😉

  • Ik begrijp dat wel….

   haha ja, dat is een kwestie van associatie met iets hè…. zo simpel kan je dus op het verkeerde been gezet worden, onbedoeld overigens hoor.
   Jouw link toont iets dat ik wel ken maar niet met deze beelden….

 10. Een bijzondere, mooie uitvoering. Kippenvel moment!

  Liefs Frederique

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.