Zwijmelen op Zaterdag ~ 415 ~ 31 oktober 2020
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260)

(on-)-Gewoon doorgaan… toch? Of toch niet?

Door de bomen het bos niet meer zien is vaak van toepassing op het hele leven, dat geldt nu meer dan ooit. Wat we er als individuen ook van vinden, hoe we ook over het beleid en regels denken… het maakt allemaal niets, maar dan ook helemaal niets, uit want Corona raakt een ieder van ons, niemand ontkomt aan dát contact want hoe ook, er is altijd een impact die jou raakt.
(op-)-geven is (g)een optie …
4 woordjes, laat ze eens door je gedachten gaan, de verklaringen van die 4 woordjes samen, je kunt er zoveel kanten mee op en de meest negatieve versie van al die mogelijkheden is niet waarvoor we kiezen, althans ik niet.

In deze tijd van de grote O van onduidelijkheid, doen wat het beste is valt nog niet mee hè?! Het beste doen voor iedereen; voor jezelf maar bovenal voor de mensen waarvoor jij van betekenis bent. Kijk in je geweten, wat wil jij daar zien, waarvoor wil jij wel of niet verantwoordelijk zijn (worden de komende tijd)? Vraag jezelf dan ook gelijk even af of jij met jouw geweten wilt/kunt leven als je willens en wetens ‘schijt aan Corona’ hebt uitgedragen…

Let wel, ik zeg niet dat je binnen moet blijven en alle contacten op alle manieren moet vermijden, dat doe ik zelf ook niet maar we zijn allemaal slimme mensen met een portie ‘verantwoordelijkheidsgevoel’ (neem ik aan, hoop ik). dus pas dat toe in je besluitvorming alvorens je iets doet. Als het dan binnen de normen van ‘verantwoordelijk gedrag’ valt doe dan wat je graag wilt doen en geniet ervan, driedubbeldwarsinhetkwadraat zolang het nog kan, zolang het nog mag.

Als we al ooit ontdekten hoe waardevol een contact-actie-moment is dan is het nu wel.

Laten we Ramses “gehoorzamen” en ondertussen hopen dat Nostradamus ONGELIJK krijgt.

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * /
(ps. ik ben vandaag naar Ramzes)

38 Hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag #415”

 1. mogge Melody
  een heel toepasselijke zwijmel in deze rare nare tijd
  mochten jullie naar DPA gaan wens ik jullie een fijne dag , groetjes aldaar

  fijn weekend groet

 2. Mooi log Melody. We blijven doorgaan en bij de vorige lock-down heb ik al ontdekt dat contacten heel belangrijk zijn. Wat ik ook ervaren heb is dat contacten en vriendschappen door die klote corona onder druk komen te staan en soms met desastreuze afloop. Bah, kak.

 3. Goede keuze, Ramses! Het lied was al meerdere keren mijn lijflied.
  Hoe moeilijk ook, hoe opgesloten ook, de buitenlucht blijft lonken, en binnenin ga ik het gezellig houden. Hoewel alles hier weer dicht gaat….

 4. Ha Mel…je gaat de echte Ramzes met een z ontmoeten
  Het blijft een mooi lied…en ja we zijn verstandig en beperken het bezoek met 3 volwassenen
  Gister waren mijn 3 zussen er (de 4e is overleden) en foto van 4e zus
  Wat een gekakel volgens man die met 4 dames zat opgescheept hj
  Groetjes en fijn weekend

  1. Ha Rebbel… nou ontmoeten niet… wilde hem weer bezoeken maar hij had kennelijk geen zin in bezoek vandaag 😉

   Och och och je moet wat om je verjaardag te veiren he

   dank je wel hoor, jullie ook.

 5. Mooi verhaal bij een net zo mooi lied, blijkbaar durft de regering geen strengere maatregels te nemen die denk ik wel nodig zijn, besmetting getal zegt me weinig, ziekenhuis veel meer, en ik denk dat ze donders goed weten dat 1+1 twee is, scholen vakantie gehad, reken maar uit, heb geen idee welke belangen boven de dood gaan, gewoon maar zelf ons verstand gebruiken…
  Fijn weekend!!!

  1. Dank je wel …

   tja ach wat die club zakkenvullers betreft, denken jij en ik wel gelijk… … hun belang is maar 1 ding hè, Abba zong er al over in 77

   Dank je wel lieverd, jij ook

 6. Mooie passende Zwijmel …. Wij zullen doorgaan, dat is waar ik al vanaf februari mee bezig ben, en vestig mijn hoop op betere tijden. Ik blijf gewoon mijn best doen om overal op te letten. Al die praatprogramma’s kunnen mij gestolen worden, evenals Facebook waar iedereen het beter weet.
  Ik zit in een Bubbel waarin ik mij thuis voel, en probeer in contact te blijven met die mensen die de regels naleven. Ik heb door Corona al mijn zwager verloren en weet wat het kan aanrichten. Dus blijf ik voorzichtig en blijf ik doorgaan!!
  Geniet van je weekend Melody

  1. Helemaal mee eens !!! Gelukkig heb ik geen FB meer…

   Idem hier… voorizchtig met beleid, niet de angst laten regeren maar de gulden middenweg zoeken-vinden-bewandelen. “””

   Dank je wel, komt goed, net huis na een fantastische dag dus morgen rust in hoofdletteers. jij ook

 7. Ramses…wat kon die man zingen. Met hart, ziel en andere organen. Toch moet ik bij dit nummer ook aan de uitvoering van Andre van Duin denken. Ik kan er niets aan doen, dat doet mijn hoofd…
  Lieve groet *smak*

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.