Zwijmelen op Zaterdag

MARJA

Vanaf het allereerst uur fan van Gordon… Daarbij opgeteld al jaren diehard fan van JEANS… kon het niet anders of ik raakte vanaf het eerste moment ook verslingerd aan Los Angeles the Voices toen Gordon dit vijftal oprichtte en er 2 ex-jeansjes in bleken te zitten. Dat Gordon en Los Angeles the Voices bovendien gingen samenwerken met Maurice Luttikhuis, naar mijn idee de allerbeste dirigent die Nederland heeft, maakte het voor mij helemaal compleet! Hun muziek vind ik geweldig en elk lied raakt me diep. Alle cd’s die uitgekomen zijn ‘moest’ ik gelijk hebben, het liefst al voor de officiële uitgave, ik draai ze in de auto dus grijs en zing luidkeels mee, dit overigens soms ook tot vermaak van mijn medeweggebruikers die mij wel zien maar niet horen 😉
Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat Gordon het vijftal gaat verlaten en dat ze voortaan als kwartet verder zullen gaan. Al met al dus zeer logisch dat mijn ‘zwijmelen op zaterdag’ voor vandaag aan Gorden en zijn Engelen is gewijd. Dat ik hiervoor zou kiezen stond al vast, de keuze van het lied dat ik zou plaatsen kostte me meer tijd. Ik koos uiteindelijk voor onderstaand nummer omdat het mij altijd vrolijk maakt in verdrietige momenten, mij licht geeft als ik in een donker gat kijk. Ik weet dat een aantal bloggers zich in donkere dagen bevindt dus niet alleen voor mezelf maar ook voor hen, en iedere ander die wel een oppeppertje kan gebruiken, dit mooi nummer waarvan ik ook de tekst erbij plaats zodat je mee kunt zingen als je dat wilt.

Aanvullend: met dit lied wil ik ook dié webloggers bedanken die voor mij dat ‘licht’ zijn en bij wie ik mag zijn wie ik ben, ongeacht hoe ik ben!

Langs bergen en valleien
door het diepste dal omhoog
van het donker naar het licht toe
naar de pot van goud bij de regenboog

iedereen die je de weg wijst
goed bedoeld of met een list
willen dat je op hun pad reist
en soms een afslag mist

Refrein:
Voor zolang als ik leef
geloof ik in mijn eigen weg
er is iemand die mij vasthoudt
die precies weet wat ik zeg
en lijkt de weg soms eindeloos
en is het einde niet in zicht
wordt dan niet te hopeloos
maar loop dan altijd naar het licht

Volg je eigen intuïtie
hou je vast aan jouw verhaal
het is je eigen expeditie
wijzer door een misstap of schandaal

en iedereen die zegt te leven
volgens de regels, het moraal
weet dan dat mensen soms ook liegen
want dat doen we allemaal

4x Refrein

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

28 reacties

 1. Zoals je weet ben ik geen fan van Gordon, dus LA The Voices kunnen mooi doorgaan zonder hem. Dit nummer is prachtig ook al zong hij toen nog mee ;-)!

  OT: Er staat een paar keer Gorden ipv Gordon in je bericht… Verwijder dit laatste maar meteen… 😉

 2. Ik kende het nr. niet maar het is mooooooiii…

 3. Ohhh… Melody, hier doe je mij een groot plezier mee. Prachtig gewoon! Een bijzondere uitvoering. Ik heb hem een paar keer gedraaid.

  Ik zie het al voor mij, jij luid zingend in de auto, hahahaha…..

  Wat lief dat je aan je medebloggers denkt. Je bent een schat.

  Liefs en een knuffel, Fredserique

 4. Ook ik ben geen fan van Gordon 😉 maar desondanks is dit wel een erg mooi nummer.
  Veel plezier in het donker 😉
  Liefssssssssssssssssss -X-

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Dat kan en mag, smaken verschillen en dat is ook fijn, het zo zou saai zijn als dat niet was he?

   Ik vind het ook een mooi nummer 😉

   Dank je wel!!!

   -x-♥

 5. Ik kende het niet, maar een heel mooi lied!
  Prachtige tekst!

 6. Ik was geen fan van Gordon totdat ik jaren geleden een keer een optreden van hem meemaakte. Geweldig, wat een show!
  Mooi lied, dit nummer.

 7. Ik hou niet zo van Gordon maaaar zo met de voices vind ik het goed te pruimen hihi. Doet ie goed ditte! Fijn dat je er zo van kunt genieten 😀

 8. Ik heb dit nummer al meerdere keren voorbij ”zien” komen op tv ,eigenlijk zonder echt te luisteren !! Mooi gezongen en een heel mooie tekst zie ik nu pas echt en ik heb genoten .Dank je wel ,ook ik kon wel een oppeppertje gebruiken
  Liefs Elisabeth

 9. Wat mij betreft is het misschien wel een pluspunt dat L A the voices door kan gaan zónder Gordon, zijn stem is toch minder “klassiek” geschoold dan van de andere mannen en komt meer tot z’n recht in een andere gerne muziek !
  Het is sympathiek van hem dat hij de belangen van de anderen voorop stelt en hen de kans geeft hun kansen optimaal te benutten.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Ondanks dat ik vind dat ik niet maar oordelen over iemand die ik niet persoonlijk ken, en het feit dat ik eigenlijk nooit met mijn ogen maar met mijn hart naar iemand kijk, heb ik altijd al het gevoel gehad dat hij meer is dan alleen maar een zanger die zich af en toe exorbitant gedraagt. Ik denk ook dat het goed is voor Gordon om LAtV te verlaten, zowel voor die 4 als voor hemzelf. De aankondiging van zijn vertrek kwam bij mij overigens totaal niet onverwacht aan. Eveneens twijfel ik er niet aan dat die 4 het prima zullen redden.

 10. Ook al geen fan van Gordon en dat heeft eigenlijk niets met zijn zingen te maken meer hoe hij zich soms gedraagt in andere programma’s,die kijk ik dan niet.

  Maar er zullen hordes mensen zijn die hem geweldig vinden,niks mis mee toch?

  De tekst is mooi en zoals je al een paar keer zegt smaken verschillen,toch even geluisterd terwijl ik de reactie schrijf,hoor ik het wel maar zie het niet…

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Ik ben inderdaad 1 van die mensen uit die hordes 😉 Zijn gedrag is soms ‘vreemd’ op zijn zachtst gezegd, dat vind ik ook wel, maar toch denk ik dat er onder die buitenkant een mooi mens zit.

   Ik begrijp je laatste zin niet goed, wat hoor je wel maar zie je niet?

 11. Ik ben geen fan van Gorden en al helemaal niet van die voices, ik vind ze vaak te theatraal, maar de zang is goed, daar is niets op aan te merken. Maar gelukkig verschillen smaken zoals mensen verschillen en is er voor elk wat wils, dus geniet er maar lekker van!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.