Zwijmelen op Zaterdag 375

Lauren Daigle is een jonge Amerikaanse zangeres (1991) die oa Adele en Amy Winehouse als voorbeelden had/heeft en, zelf gezegend met een dijk van een stem, zich gaandeweg nu wel tot hun klasse mag gaan rekenen. Het lied waarmee zij ook in ons land bekendheid verwierf schreef zij in een periode van onzekerheid. Iets dat we allemaal wel kennen denk ik. Haar inspiratiebron is het geloof en het talent dat ze heeft draagt ze daarin ook uit. HIER vertelt ze hoe onderstaand nummer tot stand kwam.

De tekst heb ik bijgevoegd… en ook (zo letterlijk mogelijk) vertaald zodat jullie weten waarover zij zingt. Met de persoon die zij in haar tekst aanspreekt is in dit lied God bedoeld maar dat kan natuurlijk ook een ander persoon zijn, één of meerdere personen die in jouw leven belangrijk is/zijn. Of misschien zelfs wel jezelf, die versie van jou die er zou zijn in die wereld waarin alles perfect is. De wereld waarin ‘onvoldoende’ een woord is dat in de woordenboeken niet voorkomt omdat het simpelweg niet bestaat.

 

I keep fighting voices in my mind
that say I’m not enough
Every single lie that tells me
I will never measure up
Am I more than just the sum of every high and every low?
Remind me once again just who I am,
because I need to know (ooh oh)
You say I am loved when I can’t feel a thing
You say I am strong when I think I am weak
You say I am held when I am falling short
When I don’t belong, oh
You say that I am Yours
And I believe (I),
oh I believe (I)
What You say of me (I)|
I believe
The only thing that matters now
is everything You think of me
In You I find my worth,
in You I find my identity, (ooh oh)
You say I am loved when I can’t feel a thing
You say I am strong when I think I am weak
And You say I am held when I am falling short
When I don’t belong, oh…
Ik blijf strijden tegen stemmen in mijn hoofd
die zeggen dat ik niet goed genoeg ben
Elke leugen vertelt me dat ik
me nooit zal kunnen meten.
Ben ik meer dan alleen maar de som van elke hoogte en elke laagte?
Herinner me nogmaals aan wie ik ben,
want dat moet ik weten (ooh oh)
Jij zegt dat er van mij wordt gehouden als ik niets kan voelen
Jij zegt dat ik sterk ben als ik denk dat ik zwak ben
Jij zegt dat ik vastgehouden  wordt wanneer ik tekort doe
wanneer ik nergens thuishoor, oh
Jij zegt dat ik van jou bent
en ik geloof,
Oh ik geloof
wat jij over mij zegt
ik geloof
Het enige dat er nu toe doet
is alles dat jij van mij denkt
In jou vind ik mijn waarde
in jou vind ik mijn identiteit (ooh oh)
Jij zegt dat ik geliefd ben als ik niets kan voelen
Jij zegt dat ik sterk ben als ik denk dat ik zwak ben
en jij zegt dat ik vastgehouden wordt als ik tekort doe
wanneer ik nergens thuishoor, oh….

 

~ Zwijmelen op Zaterdag *375*
~ 25 januari 2020
~ Gestart bij Marja op 17-11-2012 / Voortgezet 11-11-2017 (261) bij Trees / Voortgezet 20-7-19 (348).
~ Doe jij ook (weer) mee? Zo ja laat dan aub je link in het script hieronder achter.

Zwijmel mee met:

5 hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag 375

 1. Wat heerlijk muziek naar te luisteren op vroege ochtend. Wat heeft deze zangers mooie stem. Prachtig zwijmel muziek om te luisteren. Liedje is ze ontroerend. Fijn weekend.

 2. Een mooie stem, ik had nog nooit van haar gehoord. Maar eerlijk gezegd luister ik niet vaak naar de radio, alleen als ik in mijn auto op weg ben. Thuis zet ik eigenlijk zelden de radio of muziek cd’s aan. Ik hou wel van de stilte af en toe luister ik wel naar muziek, maar dan ga ik er ook gewoon naar zitten luisteren, ik gebruik het nooit als achtergrondgeluid.

 3. Kakel says:

  Wat een dijk van een stem! Adèle zo haar tweelingzus kunnen zijn. Als je beter luistert hoor je pas het verschil. In de auto kan je – tijdens solo-expedities- zo lekker meezingen…
  Dikke knuffel *smak*

 4. Natasja Coli says:

  Ohhh… ik was nog niet bij je wezen luisteren.
  Shame on me…
  Het liedje waarvan ik altijd denk dat het Adèle is…
  Mooie tekst… ik had er nog niet zo naar geluisterd.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.