Zwijmelen op Zaterdag – 267

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) 267
Voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

Met een voor de hand liggende keuze qua muzieksoort in deze tijd van jaar valt het nog niet mee iets te kiezen want er is zo onnoemelijk veel!!

Ik heb het al wel eens beschreven, mijn maandagmeneer houdt van klassieke muziek, met name van jongenskoren & -solisten. Met de moderne techniek van tegenwoordig kan ik hem natuurlijk van alles en nog wat laten horen en zien en ik zie hem dan genieten. Dat genieten wordt groter naarmate hij steeds minder het huis uit komt, tenzij ik hem ertoe ‘dwing’. Hij vindt het al snel te veel ‘gedonder’ zoals hij het dan noemt.
In deze tijd van het jaar hoor je overal kerstmuziek, het ene raakt je op een mooie manier en het andere niet, afhankelijk van je smaak natuurlijk. Tijdens 1 van die momenten deze week leverde dit op. Natuurlijk is dit al heel oud, 40 jaar om precies te zijn, maar het is en blijft natuurlijk wel een kerstnummer dat nooit ontbreekt in welke viering waar dan ook.

32 Replies to “Zwijmelen op Zaterdag – 267”

 1. fietszwerver

  nee dank je , ik heb niks met kerst en ook niet met Heintje
  al is het natuurlijk wel zo dat hij ook andere liedjes goed zong

  had je eigenlijk wel bij verwacht , sinds ik na omzwervingen in Drente ben aangeland
  helaas , het is niet anders , mijn blogs worden niet gewaardeerd , en zo denk ik er over soms om er maar mee te stoppen 🙁

 2. Albert y Mara fotoblog

  Jij hebt niets met Kerst schreef je bij ons. HELEMAAL van het geloof af ???
  Maak er met je dierbaren mooie dagen van tijdens de Eindejaarsfeesten.

  P.S. Het lijkt wel of het een schande is iets te hebben met Kerst !!!
  VREED(T)ZAME Kerst toegewenst, waar je vast ook NIET aan mee zal doen. Ha ha ha

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Dat klopt, nooit gehad. Op het religieuze deel na dan.
   Dus nee niet van mijn geloof af.

   Dat doen we ook wel maar zonder toeters of bellen, geen van ons 4-en vindt dat leuk dan wel nodig.

   Zo komt het op mij ook wel eens over maar gelukkig ervaar ik dat zelf niet zo. Ieder zijn ding, wel of niet, is een kwestie van persoonlijke smaak, het is mij om het even hoe iemand zijjn dag (kerst of niet) invult, zolang men de ander maar niet schaadt.

   grijns, Goed geraden dat doe ik inderdaad niet. Ik eet al weinig, niet eens elke dag dus als ik al eet, eet ik zo gezond mogelijk.

 3. ria

  Oh ja die Heintje en nu Hein. Daar werd vroeger veel naar geluisterd dat zeker.
  Alles verandert Melody zo ook de kerstgedachten.

  Fijne feestdagen gewenst.
  LiefsXXX

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Ja da therinner ik me ook zo …

   Dat is waar…al voel ik dat bij mijzelf niet zo… ik heb al die schijnheilige poespas als kind al verafschuwd.. doe maar gewoon dan doe je gek genoeg en bovendien, je kunt met kerst nooit goedmaken wat je de rest van het jaar verzaakt.

   dank je wel, jij ook, xxx

 4. Corry

  Heintje had ik niks mee. Kon mooi zingen, maar dat was het dan ook. Dit lied heeft hij onmiskenbaar de zuidelijke tongval. Zo jammer van zo’n prachtig gezang. Fijn dat je m.m. er van geniet.

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Ik ook niet echt hoor…al klonk hij vroeger wel super natuurlijk, ik snap mijn mm dus wel…
   Ja vind ik ook.

   Ja toch, daar gaat ‘t om.

 5. Mirjam Kakelbont

  De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik niet geluisterd heb. Ik word helemaal hieperdepieperig van kerstliedjes, maar dan in neerwaartse vorm.
  Heintje vond ik als klein meisje gewéldig. Ik wist dat hij een eigen paard had en dacht: als ik nou met Heintje trouw, mag ik vast ook op zijn paard rijden. Maar hij en ik zijn nooit aan elkaar voorgesteld…
  Liefs en een knuffel ♥

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Dat geeft helemaal niks hoor, ik had ook niet anders van je verwacht 😉

   Haha ja daar dacht ik toen ook wel eens aan… Ach volgens mij heb jij niets gemist…

   knuffellllxxx♥♥♥

 6. Rietepietz

  Hét kerstnummer bij uitstek maar dan het lieft door een koor gezongen. Maar oke, je hebt dit voor “een liefhebber”gezet en dan kan ik me wel “behelpen “hoor.;-)

 7. Wieb

  Ik ben mij zowaar weer even in Heintje gaan verdiepen want dacht ’40 jaar, dat kan niet, het moet ouder zijn want ik was nog maar heul klein toen Heintje echt beroemd was’ .. Het is 50 jaar oud. Het stamt uit de tijd dat wij kleuterde. Wel leuk om weer eens te horen (en aan zijn andere nummers te denken). Als kleuter mocht je die leuk vinden, als puber natuurlijk niet.

  Fijne kerstdagen!

 8. Joanne

  Je hebt iemand heel erg blij gemaakt, maar mij niet echt. Ben ik nu te eerlijk? Vergeef het mij maar.
  Ik wens jou en je dierbaren hele fijn feestdagen.En dankjewel voor je al je lieve reacties en steun. Een dikke knuffff.

  Liefs Joanne

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Haha ja nee hoor, te eerlijk kun je nooit zijn, zeker bij mij niet.

   dank je wel hoor schat, hetzelfde van ♥-e gewenst, en dat is dan graag gedaan, thats what friends are for, weet je nog?

 9. Dwarsbongel

  Ach, Heintje had wel een mooie stem, maar zijn articulatie zal vol Kerkraads kolengruis, denk ik. Evengoed een toepasselijk lied bij een gelegenheid waarbij velen zich onpasselijk eten en drinken… 😉 Onze “joods-christelijke traditie” onder een van de heidenen geplagieerde boom met lichtjes die de boze midwintergeesten moesten verdrijven.
  Wij gaan voor de gezelligheid van een vol huis met familie.
  Goeie dagen!

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Jouw reactie deed me schateren 😉

   eh ja wij niet hoor… doen niet aan die v-& z-festijnen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg toch?

   Hoe je het ook doet, zolang het maar is zoals je wilt, dan is het perfect, veel plezier.

Voel je welkom & vrij om je ❤️ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.