~ LUISTERIJ ~·Zwijmelen-Op-Zaterdag

Zwijmelen op Zaterdag – 307

Jeetje… 71 nog maar…
Ik kan uit veel muziek kiezen maar kies niet voor het meest voor de hand liggend nummer.
Ik kies voor een duet met een andere Nederlandse grootheid op het gebied van muziek in onze eigen taal. Ik was groot fan van de ene (ben ik nog steeds) en niet zo van de andere… Nu zijn ze beiden ‘boven’ en ik vertrouw er maar op dat ze daar ook de boel op stelten zetten zoals ze het hier ‘beneden’ ook zo goed konden. De ene overleed op 23 september 2004, dat ik me overigens nog als de dag van gisteren kan herinneren maar dat even terzijde, op 53-jarige leeftijd… de ander dus gisteren op 71-jarige leeftijd. Bizar, allebei veel, veel te jong!!

 

 

Zwijmelen op ZaterdagTrees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) ~ 29 september 2018
~ voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

16 Geluchte Hartjes op “Zwijmelen op Zaterdag – 307

 1. Ik vind ze alleen in de kroeg of bij de 4-daagse leuk en danmook echt leuk.
  Buiten al deze gelegenheden om kan ik er slecht naar luisteren.
  Neemt niet weg dat het jammer is dat ze allebei zo jong gestorven zijn.

 2. Ik hoorde pas geleden dat hij ziek was en nu al overleden ,zo triest en veel te jong . Ik vond van beiden veel nummers erg goed al was ik geen echte fan ,Als ik bedenk dat mijn man ook 71 is brr ik moet er niet aan denken .
  Fijn weekend

  1. Ja inderdaad…

   Dat snap ik wel hoor, ik vond ook niet alles leuk maar toch…. wel iconen van onze eigen taal he.

   Jah, dat gevoel herken ik ook wel, de mijne is 61 en zijn 3 voorgangers zijn allemaal gestorven vlak na hun 62e verjaardag…

   Laten we maar hopen dat wij nog lang ons mogen verheugen over het gezelschap van onze heren

   Dank je wel, jij ook.

 3. Ja dit was wel voorspelbaar, ik hoorde het gisteren ook. Het muziekje sla ik maar over, niet mijn ding, maar het was voor zover ik weer een fantastisch mens,
  Lijden is hem niet bespaard gebleven maar met zijn prachtige vrouw heeft hij zich het leven niet af laten nemen.

  1. 😉 Is prima hoor… Ja dat geloof ik ook wel… 1 van de sterren die niet met schandalen in het nieuws bekendheid verwierf in ieder geval

   Nee helaas ook hem niet…. dat klopt wel.

 4. Toen het bericht kwam van het overlijden van Anneke Grönloh en daarna van Sjoukje Hooymaayer zei ik nog.. wanneer volgt de 3e BNer. Want echt, meestal gaan er 3 achter elkaar. Geldt bij mij trouwens ook in de familie- en vriendenkring 🙁
  En helaas duurde het inderdaad niet lang. Veel te jong, ik was geen fan van Koos. Alleen het nummer “zijn het je ogen’, daar heb ik leuke herinneringen aan. Een mooi duet dit! XXX

  1. Ja dat kan ik me wel voorstellen want dat schiet mij ook vaak door het hoofd als zoiets gebeurt…

   Ik was ook geen fan maar hij heeft wel veel betekend voor de NL-talige cultuur

   xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.