Zwijmelen op Zaterdag

MARJA’s 41e zwijmelen op zaterdag.

In een huwelijk is het geven en nemen… dat betekent in ons geval bijvoorbeeld dat ik ‘geef’ als het gaat om meekijken (of onderwijl andere dingen doende) terwijl de tv programma’s uitzendt waar Joop fan van is. De hedendaagse programmering op tv is in de meeste gevallen van dien aard dat ik er van gruwel, simpelweg in de meeste gevallen mijn smaak niet. Een programmasoort dat in dat rijtje thuis hoort zijn talentenjachten, noem ze maar op, er zijn er talrijke, niet alleen in ons land maar wereldwijd.

Af en komen er kandidaten voor het voetlicht die er op voorhand al niet uitzien als een popster. Sommigen ‘gewoonweg’ alleen al vanwege hun (over)gewicht en uiterlijk, anderen vanwege hun leeftijd, en weer anderen vanwege hun zichtbare lichamelijke beperkingen. Dat ook zulke mensen toch wel degelijk over de ‘x-factor’, of welke naam men er dan ook maar aan geeft, beschikken is al enkele malen bewezen.

Wat ik eigenlijk met bovenstaande wil zeggen is dat wij mensen nogal eens de neiging hebben andere mensen ‘slechts’ te beoordelen op hun uiterlijk, maar vooral dat dat natuurlijk niet zou moeten. En dan wil ik het nog niet eens hebben over de mensen die er aan de buitenkant wel goed uit zien maar van binnen niet omdat ze door ziekten geteisterd worden. Een, inmiddels reeds overleden, artiest die wereldwijd bekend werd verfoeide dat gedrag ook. Hij droomde van zo’n perfecte wereld, en laten we eerlijk zijn, doen we dat niet allemaal wel, zo van tijd tot tijd?

Het lied dat ik voor vandaag koos in deze versie van Zwijmelen op Zaterdag, kennen jullie vast allemaal wel, althans daar ga ik vanuit. Ik plaats hier heel expres niet de originele versie maar een versie die ik dus in verband met bovenstaand verhaal heb gezien en waarbij ik kippenvel kreeg. Graag deel ik hem met jullie, geniet ervan, niet alleen van de muziek maar met name ook van de jongeman die het hieronder uitvoert, hoor zijn verhaal aan en luister dan met je hart!

Imagine there’s no heaven
It’s easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people living for today

Imagine there’s no countries
It isn’t hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace

22 hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag

 1. Frederique says:

  Toevallig hebben Husband en ik dit nummer en deze uitvoering vanavond nog gezien.
  Kippenvel!! Ik heb wel een traantje gelaten.

  Liefs Frederique

 2. Snif, snif. Heb hier wel een tissue bij nodig… Wat een dappere kerel en hij zong het nummer prachtig, mooie blog.
  En wij doen het met zijn allen nog veel te veel, iemand alleen op zijn uiterlijk, beperkingen of wat dan ook, te beoordelen.

 3. Dit is echt om wéér kippenvel van te krijgen, elke keer als ik het hoor!
  Mooie keuze!
  Wij kijken alleen naar de Voice of Holland, ik verheug me er nu alweer op!
  Fijn weekend!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ik denk iedereen van ons wel….en niet alleen bij dit soort programma’s…

   Ik probeer er de laatste jaren inderdaad veel bewuster mee om te gaan, maar het lukt niet altijd.

   Dat zou mooi zijn, inderdaad!

 4. dieneke says:

  Hé gelukkig tekst erbij! John Lennon toch?tja ik kan enkel lezen op dit moment en daarom vind ik het verhaal al de moeite waard,want het is helemaal waar!

  fijn weekend Melody!!

 5. Natuurlijk ligt het niet aan “armen en benen hebben ” of je kunt zingen of niet .
  De inhoud van dit lied komt uiteraard véél harden binnen wanneer het gezongen wordt door deze jongen die de gevolgen van oorlog en onverdraagzaamheid allemaal aan den lijve heeft ondervonden.
  Alle bewondering voor zijn doorzettingsvermogen !
  Toch zou ik kiezen voor de uitvoering van John Lennon , de rust die het uitstraalt spreekt me meer aan dan de meer jazzy manier van zingen van deze jongen. .
  Maar dat doet niéts af aan het lef van deze jongeman , petje af.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Nee uiteraard niet….je ziet helaas alleen te vaak dat mensen al een oordeel hebben geveld voordat zo iemand ook maar 1 noot heeft gezongen…

   De motivatie om niet voor John Lennon ge kiezen is dus ook het tegenovergestelde van jouw motivatie om wel voor hem te kiezen 🙂

   En ja bewondering heb ik voor deze jongeman ook zeer zeker!

 6. Ik kijk nooit naar die programma’s. Ik vind ze in hoofdzaak
  inhoudsloos. Wil niet zeggen dat die jongen niet goed zingt
  maar de programma’s deugen voor geen meter.

  En daarnaast: ik ben John Lennon gewend als het om
  dit lied gaat. Dan is het moeilijk dat van anderen te horen.
  Hoe goed het ook gezongen wordt.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.