Zwijmelen op Zaterdag

MARJA

In 2001…maakte Willemijn Verkaik deel uit van de toenmalige cast van JEANS. Samen met Renske Hoeksema zong ze het duet uit Chess, I know him so well. Toen kenden nog maar weinig mensen Willemijn maar inmiddels is dat helemaal anders. Wereldwijd draagt men haar op handen en vergaarde ze inmiddels grote roem in de musical Wicked in de rol van de groene heks Elphaba.

Het duet uit JEANS staat op mijn netvlies alsof het er gisteren pas opgezet is ipv 12 jaar geleden. Ik kan het jullie helaas niet laten zien maar ik kan wel het bewuste lied laten zien, gezongen dan door anderen. Dit lied is door velen uitgevoerd… Niet zo mooi als in JEANS, en ja ik weet het, ik ben bevooroordeeld, maar ook de versie hieronder is toch wel bijzonder.

Kortom…nu eens niet een lied dat ik plaats om wille van veelzeggende tekst maar omwille van een herinnering aan een jong meisje dat ik vanaf dag 1 heb bewonderd en dat nu nog steeds doe! Niet alleen om wat ze in Wicked deed maar ook haar vele andere rollen in de muziekwereld, zoek haar gerust eens op Youtube op en laat je verrassen door haar veelzijdigheid!

20 hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag

 1. Je moet wel een héél slechte zangeres zijn om dit nummer te verprutsen , het is zó ‘n mooi nummer . !
  Ik ken Willemijn helemaal niet maar ook zij maakt iets moois van dit nummer , prachtige stem!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Hmmm nouhou…..zo’n simpel nummer is het anders niet, zeker niet als je tegen iemand op moet zingen in een andere stemsoort en toonhoogte…

   Willemijn…kan ik je helaas niet laten horen met dit nummer….maar er is wel veel anders van haar te vinden….
   niet alleen maar ‘zwaartekracht’ maar ook vele andere prachtige nummers….

   In de versie die ik hier plaatste hoor je Belle Perez en Dana Winner…

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ja he?
   Ja snap ik…..maar die versie koos ik bewust niet omdat die te voor de hand ligt…

   Dank je wel hoor, liefs terug en jij ook!

 2. Trees says:

  Mooie zangeressen en prachtig gezongen. ik ben al jaren fan van Belle Perez..
  Willemijn is een topper en leuk dat je haar echt van haarvbegintijd kent.
  Nu weerzin Londen aan de slag, en dat na Broadway… Een mooie carrière heeft ze al gemaakt!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Deze versie is ook mooi inderdaad, die beide dames kunnen het ook erg goed.

   Ik vind Willemijn ook geweldig, en ja ze heeft al een mooie staat van verdienste inmiddels.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.