~ LUISTERIJ ~·Zwijmelen-Op-Zaterdag

Zwijmelen op Zaterdag – 287

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017)  ~ voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

2 dagen geleden vierden wij, religieuzen en niet-minder-religieuzen Hemelvaart. Een dag met een speciaal verhaal voor hen die de bijbelverhalen kennen.  Er is best veel speciale kerkmuziek gecomponeerd, geschreven voor en gewijd aan deze specifieke christelijke feestdag maar vreemd genoeg zijn er amper video’s van te vinden, laat staan mooie opnames in zowel beeld als geluid.  Eén van mijn lievelingsliederen op Hemelvaart is psalm 95, “Steek nu voor God de loftrompet”. Nou deed ik dat altijd al wel maar toch met een soort van snik in mijn hele emotionele belevingswereld want tja, zo fijn vond ik leven niet. Door de CBD is dat nu totaal anders, God Zij Dank zeg ik dus volmondig tegenwoordig.
Op weg naar Pinksteren (Jesus gaat naar de Hemel)… Hemelvaartsdag (Jesus staat weer op uit de dood) is altijd 39 dagen na de 1e Paasdag (Jesus’ kruisiging & sterven) en 10 dagen voor de 1e Pinksterdag, naar de uitstorting van de Heilige Geest waarna de drie-eenheid weer compleet is, zijn wij nu dus in die laatste 10 dagen aanbeland.
Omdat ik tot mijn spijt geen mooie, tonenswaardige in mijn beleving, uitvoering van 1 der Hemelvaartsliederen kon vinden koos ik voor een lied dat ik ook erg mooi vind en altijd graag zong, nog steeds graag zing. Overigens, misschien verbeeld ik het me maar de CBD lijkt mij ook mijn stem van weleer terug te geven, hoe mooi is dat?? Tegenwoordig zing ik dus weer meer glimlach

En ja die uitstorting van de Heilige Geest… stromen van zegen… mag dus ook niet ontbreken want ik voel die stromen letterlijk!!

10 Geluchte Hartjes op “Zwijmelen op Zaterdag – 287

 1. Het westlands mannenkoor ( hier uit de regio) is een prachtig koor wat of ze ook zingen. Gezangen en psalmen heb ik mijn kinderjaren heel veel gehoord, de meeste kan ik dus wel maar hoor ze nog zelden, ja bij jou nu dus.

  1. Ik weet het…. Ja inderdaad!! Ik ken ze al heel mijn leven want mijn jeweetwels hadden alles van ze dat te koop was

   dat snap ik dan weer wel… ik hoor ze ook bijna niet meer want ik ga niet of nauwelijks nog naar een kerkdienst tegenwoordig.

 2. Ben een kerkganger op wielen geworden, in de kinderwagen, de bruidsauto (haha…zelfs dat niet) en in de begrafenisstoet, zoals ze zeggen. Dus hoor deze ook nog maar zelden. Toch zitten ze nog wel onder de oppervlakte. Vind jouw verhaal over de CBD-olie – net als dat van Jan – erg inspirerend.

  1. Eh ja ik ben ook vaak op rolletjes een kerk ingereden… tja… sommige dingen, daaraan ontkom je niet… Dus ja dan hoor je deze muziek ook minder vaak.

   Dank je wel… dat snap ik ook… ik ervaar dat zelf ook zo…

 3. Psalmen en gezangen ken ik alleen omdat ik ze op de christelijke (lagere en middelbare) school uit m’n hoofd moest leren.
  Deze teksten zijn nieuw voor me.

  1. Oeps…. dat is niet leuk, ik ken ze omdat ik ze wilde kennen en graag zong, ‘eeuwen’ aan koren gezeten…

   Dat kan wel kloppen… een jaar of 3 a 5 terug is veel muziek van nieuwe tekst voorzien..

   xxx

 4. Tja, ik ben er drastisch mee doordrenkt in mijn jongere jaren, zodat, nu ik er inhoudelijk niets meer mee heb, bijna net zo vaak overvallen word door een zin uit een stichtelijk lied als uit een “werelds” lied. De interpretatie valt nu wel anders uit. Wel hebben de orgel- en koorklanken nog een nostalgische sfeer voor mij, ook omdat mijn moeder altijd in een koor zong. Verrassend overigens, dat het aangekondigde mannenkoor met een vrouwelijke solist begint… 😉

  1. Dat geloof ik gelijk wel…. gaandeweg de jaren verandert het leven en dus ook hoe je over iets denkt en iets interpreteert… Dat nostalgische gevoel herken ik er natuurlijk ook in…

   haha ja dat dan weer wel 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.