Zwijmelen op Zaterdag – 283

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) 283
Voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

Afgelopen zondag hoorde ik een deel van een gedicht in een tv-programma, amper een uur nadat man- & zoonlief beiden met een prijs thuis waren gekomen van een boogschietwedstrijd. Terwijl die paar zinnen van dat gedicht nog rondzingen in mijn hoofd duikt er ook muziek op… maar ja, wanneer was dat ook al weer, sterker nog; wie waren het ook al weer? In sommige gevallen heb ik een geheugen als een olifant maar tegelijkertijd in andere gevallen als een zeef… Raar toch, dat een melodie, deel van teksten wel in je hoofd blijven zitten maar je niet altijd ook de namen er gelijk bij weet… Gelukkig heb ik een laptop mét internet, en indien nodig ook heel veel geduld als ik persé iets wil vinden… kortom, zwijmelen vandaag maar bij woorden zonder en woorden met muziek.

 

Het gedicht “The arrow and the song” van Henry Wadsworth Longfellow

I shot an arrow into the air,
it fell to earth, I knew not where;
for, so swiftly it flew, the sight
could not follow it in its flight.

I breathed a song into the air,
it fell to earth, I knew not where;
for who has sight so keen and strong,
that it can follow the flight of song?

Long, long afterward, in an oak
I found the arrow, still unbroke;
and the song, from beginning to end,
I found again in the heart of a friend.

Ik schoot een pijl in de lucht
het viel op de aarde, ik wist niet waar
want, zo snel het vloog, het zicht
kon het niet volgen in diens vlucht

Ik ademde een lied in de lucht
het viel op de aarde, ik wist niet waar
want wie heeft zicht zo scherp en sterk
dat het de vlucht van een lied kan volgen?

Lang, lang daarna, in een eik
vond ik de pijl, nog ongebroken
en het lied van begin tot eind
vond ik terug in het hart van een vriend.

 

De muziek:

De groep heet AZ-Yet en werd opgericht in 1989, oorspronkelijk als een duo overigens.  In het R&B-genre, met wisselende samenstelling tot op heden nog steeds actief.
Wat mij betreft vandaag dus echt zwijmelen, bij zowel een heel mooi en veelzeggend gedicht als ook bij het lied met eenzelfde impact.

16 hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag – 283

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.