Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) 282
Voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

Eergisteren maakte ik, weliswaar aan de hand van enkele youtubefilmpjes, een reis door Schotland. Een deel van de route die Niels en Anita met haar dochter en haar mam, over enkele weken gaan rijden…Als mijn situatie anders was geweest waren ze niet met hun 4-en maar met ons 5-en gereisd, maar dat doet er nu even niet toe.
In één van die filmpjes hoorde ik muziek die acuut een laatje in mijn hoofd opende en andere muziek naar boven haalde, ik zat toen in de 2e klas van de MAVO als ik me dat tenminste goed herinner. Ik weet nog dat ik het toen heel mooie muziek vond, dat wellicht mede veroorzaakt werd door het feit dat de dansleraar het toentertijd elke les draaide en wij er de Engelse Wals op (leerden) dansten. Ik had toen al een vaste danspartner en die wals was één van onze favoriete ballroomdansen, naast de Slow-Fox. (die overigens allebei prima uitgevoerd konden worden op dit stuk muziek)
Mijn muziekkeuze van vandaag brengt me dus terug naar 1977… toen ik elke vrije minuut doorbracht in de dansschool. De overige tijd was ik of op school, of thuis in bed, of in de cafetaria waar ik werkt om het geld dat het dansen kostte bij elkaar te sprokkelen, a 2 gulden per uur toen …. dat waren nog eens tijden, of niet dan *glimlach*.

26 Hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag – 282”

 1. mogge Melody
  goed stuk muziek uit een schitterend land , welke ik ooit rond fietste
  zeker een pracht om eens te bezoeken
  ik zou in ’99 voor goud gaan , maar moest in dienst en was niet alle weekenden thuis gggrrrrrr
  wens je een fijne weekend

  1. Goedemorgen Karel

   Ja toch. Fietsen zal ik daar zeker nooit maar lopen? Ja ooit hopelijk wel.

   oke, mooi te weten, neem jij muziek mee de 30e juni? 😉

   Komt vast goed, prachtig weer immers, jij ook hoor.

   1. als ik muziek mee neem is het heerlijk stil 🙂
    ik genoot gister het mooie weer tijdens een fijne wandeling
    het is er schitterend , ik waande mij meerdere malen alleen op de wereld

  1. Dat is mooi, zijn vast fijne herinneringen. Ik had een ‘eigen’ danspartner, manlief is er niet voor te vinden, toen al niet, nog steeds niet (behalve op feestjes vroeger als hij iets teveel jeweetwel achter zijn kiezen had 😉 )

 2. O zeker een heerlijk nummer, ik hoor het graag maar om de een of andere reden voel ik er geen Engelse wals in. en al helemaal geen slow fox Misschien doordat ik die nog op Victor Sylvester leerde;-)

  1. 😉 Fijn dat we het daarover dan eens zijn 😉

   oeps… wil geen open deur intrappen, laat staan jou beledigen grijns… maar ehhh zal dat misschien komen door het feit dat ik van de generatie na die van jou ben?

 3. Ach ja, de Slow Fox en Engelse Wals, Prachtig om te doen. Ik was wel gecharmeerd van de Tango de andere gingen me iets te langzaam, toen al. Ik ben wat meer van het tempo. Maar je keuze en prima want het haalt bij mij ook diverse herinneringen naar boven.
  P.s. Je blog ziet er ook weer fantastisch uit. Knap hoor.

  1. 😉 Ja nou en of!!

   Ik ook wel hoor, ook de Paso Doble was favoriet, ach eigenlijk elke dans wel.

   Dank je wel hoor… heerlijk herinneringen hoop ik.

   😉 Dank je wel… is makkelijk hoor, als je t ff weet, en ja je moet een betaalde blog hebben om het allemaal te kunnen, gratis bloggend mag je dat niet.

 4. Ik vind het wel mooi, beetje traag maar dat mag bij zwijmels. Je moet het eigenlijk in je autootje luisteren, rijdend met open ramen door het ‘heuvelachtige’ schotse landschap, dus dat stel ik me er maar bij voor.

  1. 😉 Fijn te lezen.

   Haha ja maar ehhh ik denk niet dat ik daar ‘eerdaags’ rond zal rijden… gelukkig hebben we onze fantasie en daarbinnen bestaan geen grenzen..

 5. Tja, ik ben al sinds mijn jongste jaren gek op doedelzakmuziek – dat komt door een band die ik zag en hoorde toen ze door het dorp marcheerden waar ik bij opa en oma op vakantie was. Dit is een prachtig, gedragen nummer!

 6. Maakte verleden week nog een foto van een Schot in het Rijksmuseum. Op een schilderij wel te verstaan. Dus dat brengt me weer een beetje terug. En naar dansles, waar iedereen al een vaste partner had, dus nooit wilde wisselen. 123, 123….zie het nog zo voor me. Met deze muziek inderdaad.

 7. Wat jammer dat je niet mee kan naar Schotland.
  Dansles ligt nog vers in mijn geheugen. Ik heb er wel eens een logje aan gewaagd. De muziek kan ik wel waarderen.

  Liefs Joanne

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.