Zwijmelen op Zaterdag – 275

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) 275
Voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

Ik geloof niet in toeval dus als er iets gebeurt, dingen die samenvallen terwijl je dat nooit had verwacht en je dus enorm (aangenaam) kunnen verrassen, ervaar ik zulke dingen dan ook als ware cadeautjes. Vandaag ga ik zo’n cadeautje beschrijven om het met jullie te delen.
Ik ben al jaren groot fan van Hugh Jackman, ken dus ook alle films waarin hij gespeeld heeft. Niks bijzonders op zich immers iedereen heeft wel acteurs/actrices die hij liever ziet dan anderen toch? Toen in 2012 de musical Les Miserables verfilmd werd en hij daarin een hoofdrol vertolkte, én ik een documentaire zag over hoe hij zich op de rol had voorbereid, groeide mijn fan-schap nog meer. Vorig jaar kwam een nieuwe musical-film-drama in de bioscopen, over PT Barnum, met Hugh wederom in een hoofdrol. Helemaal geweldig, genieten dus ten top. In die film zit een stuk muziek waarvan ik kippenvel kreeg, en nog krijg als ik het beluister. Des te vaker ik het beluister en de tekst in mijn hoofd gaat zitten des te meer voelt het alsof het een soort van lijflied is, of beter gezegd, aan het worden is. Was het voorheen, jaar in jaar uit, “Het leven is van mij” uit de musical Elisabeth, toch leefde ik mijn leven er niet echt naar. Sinds mijn CBD-(ver)wonder(ing)-verandering doe ik dat nu wel en jeetje dát vóélt góédddd glimlach De strijdbaarheid die uit dit lied zo overduidelijk naar voren komt, die had ik altijd al wel in mij maar kwam er nooit helemaal uit, er zat altijd een rem op… sinds 8 maanden niet meer, ik voel me echt bevrijd, verlost, herboren en ga die strijd nu zonder aarzelen voor de volle 100% aan. Iedereen / alles die/dat nu mij nog probeert te hinderen in het zijn van wie/wat ik ben krijgt een heel dikke middelvinger, wat zeg ik? 1? Nee! Twee!! grijnssss Onder het mom van: “ik wil mijn leven leiden zoals ik denk / voel dat ik het ‘moet’/wil doen en niet langer zoals anderen vinden hoe ik het zou moeten doen, daarbij zo wie zo altijd falend want je doet het immers nooit goed en bovendien waarom zou je aan dat oordeel van anderen waarde toekennen? 

Kortom…dat lied dus… Ik zal de songtekst erbij zetten als ook de vertaling.

I am not a stranger to the dark
“Hide away”, they say
“‘Cause we don’t want your broken parts”I’ve learned to be ashamed of all my scars
“Run away”, they say
“No one’ll love you as you are”But I won’t let them break me down to dust
I know that there’s a place for us
For we are glorious
When the sharpest words wanna cut me down
I’m gonna send a flood, gonna drown them outI am brave, I am bruised
I am who I’m meant to be, this is meLook out ’cause here I come
And I’m marching on to the beat I drum
I’m not scared to be seen
I make no apologies, this is meOh-oh-oh-oh, Oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh-oh, Oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh, oh-oh-oh, oh-oh-oh, oh, oh Another round of bullets hits my skin
Well, fire away ’cause today,
I won’t let the shame sink in

We are bursting through the barricades
And reaching for the sun
(We are warriors)
Yeah, that’s what we’ve become
(Yeah, that’s what we’ve become)Won’t let them break me down to dust
I know that there’s a place for us
For we are gloriousWhen the sharpest words wanna cut me down
Gonna send a flood, gonna drown them out
I am brave, I am bruised
I am who I’m meant to be, this is meLook out ’cause here I come
(Look out ’cause here I come)
And I’m marching on to the beat I drum
(Marching on, marching, marching on)
I’m not scared to be seen
I make no apologies, 
this is me
Ik ben geen vreemde voor het duister
“Verberg je” zeiden zij
“want wij willen jouw gebroken delen niet”Ik heb geleerd me te schamen voor al mijn littekens
“Verberg je” zeiden zij
“want niemand zal van je houden zoals je bent”Maar ik laat me door hen niet tot stof afbreken
Ik weet: er is een plaats voor ons
want wij zijn onoverwinnelijkAls de scherpste wonden me onderuit willen halen
zal ik een vloed sturen, hen verdrinken
Ik ben dapper, ik ben gekneusd
Ik ben wie ik behoor te zijn, dit ben ik
Pss op, hier kom ik
en ik marcheer op het ritme dat ik drum
ik ben niet bang gezien te worden
ik verontschuldig me nergens voor, dit ben ik.Oh-oh-oh-oh, Oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh-oh, Oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh, oh-oh-oh, oh-oh-oh, oh, oh
Een volgende ronde kogels raken mijn huid,
schiet maar raak, want vandaaag
zal ik de schaamte niet laten inzinken.
Wij breken ons door de barricaden
en reiken naar de zon
(Wij zijn strijders)
Ja, dat is wat wij zijn geworden.
(Ja, dat is wat wij zijn geworden)Ik laat me door hen niet tot stof afbreken
ik weet, er is een plaats voor ons
want wij zijn onoverwinnelijkAls de scherpste wonden me onderuit willen halen
Zal ik een vloed sturen, hen verdrinken.
Ik ben dapper, ik ben gekneuds
Ik ben wie ik behoor te zijn, dit ben ik.Pas op, hier kom ik
(Pas op, hier kom ik)
En ik marcheer op het ritme dat ik drum
(marcheer voort, marcheer, marcheer voort)
Ik ben niet bang gezien te worden
ik verontschuldig me nergens voor, dit ben ik.
Dit nummer in de film:

38 Hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag – 275

 1. mogge Melody
  zo mooi te lezen dat je weer kan genieten van veel zaken , door je nieuwe medicijn
  het brengt je tot lachen en dat is het beste medicijn 🙂
  een goede tekst wat ze daar zingt
  in het 2de filmpje moest ik gelijk lachen om de kleding die ze aan hebben 🙂
  al in al 2 mooie zwijmels
  ik zal niet zwijmelen vandaag , maar wandelen 🙂
  geniet de dag

  1. Goedemorgen Karel

   Ja nou en of… ik ben er nog steeds verbaasd over.

   Geweldig hè

   Dat is ook zwijmelen maar dan lichamelijk 😉 Geniet ervan

   Dank je wel, ga ik doen, rustmodus hier

  1. Onbeschrijfljk inderdaad.
   Heb je al CBD overwogen / geprobeerd?
   Het is echt MIJN wondermiddel, ik leef weer en voor het eerst in 54 jaar echt met plezier en zin in de dag van ‘morgen’.

   dank je wel. jij ook.

   1. Nee dat heb ik nog niet geprobeerd .Ik lees er op blogs veel goede dingen over ,ook van Jan [ Hulk] en nu weer van jou .Ik ga nog eens goed lezen erover .Ik weet dat er iets moet gebeuren nu want het gaat niet echt goed op dit moment maar pillen en zeker Antidepressiva lokken mij niet bepaald aan ,ik gruwel van de bijwerkingen .

    1. Och meisje toch wat een strijd… die voerde ik ook jaren lang, Hulk ook, en zoveel mensen meer… Ik snap je dus helemaal

     Ik kan het je van harte aan bevelen want echt, ik kan er nog steeds niet de woorden voor vinden om te beschrijven wat het met mij gedaan heeft en nog doet sind 13 juni. Ik heb al plannen om voortaan mijn verjaardag op 13 juni te gaan vieren 😉

     Mail gerust als je vragen hebt ofzo…

 2. Als ik dit soort dingen lees, en hoor, besef ik dat ik misschien lang niet altijd dankbaar genoeg ben dat dit soort songs voor mij gewoon”een goed gebrachte song zijn” en ik het allemaal niet persoonlijk beleef.
  Ik ben gewoon een mazzelkont denk ik! Maar fijn dat jij bevrijd bent, dat moet inderdaad heerlijk zijn, het zál ooit wennen hoor!

  1. Ik denk dat dat niets met (on-)dankbaarheid te maken heeft… iets raakte je en de reden waarom doet er niet toe, vind ik.
   Muziek en tekst zijn 2 dingen uit een heel heel heel kort rijtje die mij altijd enorm konden raken,zowel positief als negatief. Ik ben er vanuit mijn gevoel van overtuigd dat jij geraakt wordt door andere dingen, dingen die ik (nog) niet ken of niet heb of niet ervaar of zo iets.

   Ja dat zeker….is onbeschrijflijk, nog steeds, haha ja dat zal toch wel, ach zo niet dan is het ook goed, het gevoel is immers positief.

  1. Ik zag in de informatie dat zij bij hem zou komen dus ben bewust ervoor gaan zitten, normaliter neem ik het altijd op maar nu kon ik niet wachten natuurlijk 😉

   Dat is fijn!! Alhoewel ik uiteraard wel hoop dat jij niet een geschiedenis hebt en dus ervaringen met hoe (te) zwaar het leven is… nou ja, beter gezegd in mijn geval, was….

 3. Fantastische muziek kan me voorstellen dat dit heel veel met je doet.
  Helemaal fantastisch dat het door die olie zoveel beter met je gaat.
  Ik hoop dat het voor eeuwig zo voor je zal blijven.

  1. Dank je wel,, fijn te zien dat je het begrijpt en ook wat je me toewenst, uiteraard hoop ik dat met je mee… al ben ik er zo langzamerhand niet bang meer voor dat dit me weer afgenomen zal worden, die angst slinkt met de dag.

 4. Dit lied is jou op het lijf geschreven! Zoveel gevechten heb je geleverd en je staat nog steeds overeind en hóe. Hartverwarmend om te lezen hoe goed het met je gaat. Het werd ook snotverdolleme weleens tijd. Maar nu ben je er…
  Liefs en een extra dikke knuffel ♥

  1. Hahaha ja indeerdaad, letterlijk maar dan zonder verstandsverbijstering, dronkenvrouwschap en een kattinnetje

   Dank je wel, had ook niet anders van je verwacht.

 5. Mijn geluid stopt er ineens mee…
  Ik hoop van de week nog even bij je terug te komen luisteren.
  Ik snap wat je bedoelt als liedjes je ineens raken.
  Ik heb dat soms ook bij nummers die ik allang ken, dat die dan ineens inslaan als een bom… omdat het thema dan juist speelt in mijn leven.
  Ik vind dat heel bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.