Zwijmelen op Zaterdag – 270

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) 270
Voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

Afgelopen zondag overleed op 70 jarige leeftijd de Franse zangeres France Gall. Haar naam rinkelde gelijk het ESF-belletje bij mij. Verder niets, niet zo heel vreemd natuurlijk als je wel fan van ESF bent maar niets hebt met het Frans. Ik heb dus ook geen idee wat zij zoal nog meer in de muziekwereld heeft bereikt. Evengoed is het verdrietig dat zij op jonge leeftijd overlijdt en dus is een RIP-blog wel op zijn plaats.

In 1965 won zij het Eurovisie Song Festival met onderstaand nummer…

26 hartenluchtjes op “Zwijmelen op Zaterdag – 270

 1. In die tijd keek ik nog naar het songfestival dus jazeker, ik ken dit nummer dus natuurlijk.
  Werd in die tijd ook veel gedraaid in Nederland, tegenwoordig is het winnende nummer me altijd volkomen onbekend omdat ik al decennia niet meer kijk en het winnende liedje in Nederland niets doet.
  O.T Hieperdepiep ik kan je op m’n lappie weer openen.

 2. Dit nummer ken ik maar meer ook niet. Vond franse chansons altijd mooi om te horen maar verstond er geen klap van en dan ga je het geen leven lang volhouden ernaar te luisteren.

 3. Ik had het bericht vernomen. Kende de naam niet en was nog vergeten een liedje erbij te zoeken. Nu weet ik over wie het gaat. Dank je wel.
  Mooi dat je er even aandacht aan geeft.

  1. Ik hoorde de naam en wist alleen dit liedje … verder kende ik haar ook niet, heb niets met de taal noch de muziek in die taal

   Graag gedaan.

   Ik vond dat inderdaad wel belangrijk.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.