Zwijmelen op Zaterdag – 266

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) 266
Voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

Sinds enige tijd komt er op de tv een reclame voorbij die mij raakt en wel dusdanig dat ik er iedere keer weer kippenvel bij krijg, soms zelfs een brok in mijn keel, afhankelijk van hoe emotioneel ik op dat moment ben glimlach. Nou ben ik écht geen fan van reclames maar deze spoel ik dus niet door, integendeel zelfs want soms spoel ik hem terug om hem nog eens te zien, of beter gezegd, te horen.
Zwijmelen heet deze rubriek en deze reclame brengt mij altijd aan het zwijmelen dus past het prima om als bijdrage te dienen.

Het lied dat in deze reclame gezongen wordt is oorspronkelijk van Roger Hodson van Supertramp en kwam uit in 1977, wil je het beluisteren en bekijken klik dan HIER. Dit nummer kreeg voor mij een heel speciale lading door Jeans-8-Unbeatable. Harold, Jurgen, Richard, Edwin, Roeselien, Sasha, Lorainne en Marije brachten het op zo’n mooie wijze. Daar heb ik geen beelden van helaas, de muziek heb ik wel op cd natuurlijk maar ik ben te a-technisch om te weten hoe ik een stuk muziek vanaf een cd op de pc moet zetten om het met jullie te kunnen delen.
Die beelden staan op mijn netvlies en hun stemmen zitten rotsvast verklonken in  mijn geheugen. Nu Jeans al 2 seizoen niet meer is wat het ooit was ben ik natuurlijk nog emotioneler omtrent hen en alle muziek die zij in al die seizoenen uitvoerden. Al laat mijn geheugen me op zekere vlakken absoluut steeds vaker in de steek, op het gebied van Jeans absoluut niet, ik weet nog steeds wie wat wanneer in welke show zong en ik weet ook hoe die persoon klonk, bewoog en welke outfits er gedragen werden. Van alle shows, vanaf 7 t/m 25. Och och, als ik toch al die beelden via een kabeltje uit mijn hoofd naar mijn pc kon overbrengen…

Nu dus de reclame waar het in mijn bijdrage van vandaag over gaat… Overigens door de makers ervan ontzettend goed getimed natuurlijk om nu naar buiten te brengen gezien de tijd van het jaar waarin we ons bevinden, ieder van ons, waar ook ter wereld, wij wonen.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

32 reacties

 1. De originele song vond ik altijd heel leuk.

 2. is dan ook wel een hele bekende 🙂
  suc6

 3. Heerlijk nummer en toffe reclame. Ik had hem nog niet eerder gezien.

 4. Al jaren lang zijn wij een fan van Supertramp. Als het weer eens regent in Nederland, en dat gebeurt helaas te vaak, zingen altijd uit volle borst mee, It’s Rainin’ Again. Fijn weekend en een plezant filmpje.

  • Kan ik me voorstellen..

   Gelukkig schijnt hier al de hele ochtend de zon sinds het licht is geworden en is het rond het vriespunt, zo goed als windstil dus heerlijk weer.

   Dank jullie wel.

 5. Voor mij de eerste keer dat ik de reclame zie ,ik sla altijd op de vlucht voor de reclame blokken haha .De muziek klinkt goed al hoor ik liever hetorgineel
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

  • Ah leuk toch. Ik normaliter ook hoor. Maar ja soms hoor je een enkele noot en is je interesse gelijk gewekt en ga je even kijken en luisteren… en dat loont zich dan wel weer als je tegen zo’n pareltje aanloopt.

   Dank je wel, hetzelfde terug liefss

 6. Wat een leuke reclame. En ja, daar heeft men op doorgeleerd, op sentiment en vooral rond deze tijd, zodat je nog meer gaat kopen bij dat merk. Feelgoodgevoel.

  Maar: blijft fijne muziek en daar zwijmel ik graag op. Net als bij jouw verhaal bij deze muziek.

  • Ja hè?!

   haha ja veel mensen zijn daar inderdaad gevoelig voor… net als al die ontelbare goede doelen die mensen overladen met smeekbrieven bij de post. Gelukkig heb ik daar dan weer geen last van en heb ik die gevoeligheid ook niet.

   dat geloof ik graag 😉 Fijn te lezen.

 7. Reclame nog nooit gezien, maar hele mooie muziek hebben ze gebruikt. Klasse!

 8. De reclame is me totaal ontgaan en dus nieuw voor me, het originele nummer ken ik natuurlijk wél en is nog steeds geweldig om te horen, ook met de boodschap is niets mis. !

 9. Deze reclame zie ik voor het eerst. Wat een leuke! Ik zou ook wel een pakje willen zijn en dan door al die “glijbanen” zwieren (-:
  De muziek ken ik uiteraard. Ik heb de LP (ergens op zolder.)
  Liefs en een knuffel ♥

  • Oh ook al ?!
   Wat leuk… haha ja dat dacht ik al, had ik ook al bedacht en toen ik het bedacht wist ik gelijk dat jij het leuk zou vinden achter mij aan te glijden

   verbaast me niks 😉

   Knuffel terug ♥♥

 10. In de 70er jaren ook van mij een favoriete band “Supertramp”. Heerlijk om weer te horen.
  En de reclame is inderdaad leuk, maar nog nooit gezien…
  XXX

  • Ja dat kan ik me dus heel goed voorstellen… al was ik dan jonger toen, ik vond die muziek toen ook al leuk.

   Ook al niet? Goh… wat leuk dat ik dan iets nieuws aan de meesten hier mag laten zien.

   xxx

 11. Verrassend om dit weer te horen. Leuke reclame maar vreemd voor mij.
  XXX

 12. Ook ik kende de reclame niet. Wij neme programma’s op en kijken later. Hubbie heeft echt een hekel aan reclame. Maar in deze tijd van het jaar zitten er soms juweeltjes tussen en deze valt ook zeker in deze categorie. Ik ga toch eens reclame kijken. Anders kijk ik gewoon je filmpje. Heb ik al een paar keer gedaan hoor!

  Nog heel erg bedankt. Je bent een lieverd. Dikke kussssss

  Liefs Joanne

  • Dat verbaast me dus niet meer … alle reacties tot dusver melden me dat men de reclame niet kent 😉

   Ja absoluut. Dat is toch prima, hij is en blijft leuk.

   graag gedaan hoor, altijd goed, dat weet je. xxx

 13. Tja, geef mij maar het origineel! Reclame probeer ik hoe dan ook zoveel mogelijk te vermijden; de domheid en gebrek aan echte creativiteit irriteert me alleen maar! Sommige spots zijn één keer leuk, maar worden tot het niveau van psychische marteling herhaald, en daar kan geen lief kindersnoetje iets aaan verhelpen…

  • Haha ik ben dat wel met je eens hoor over het algemeen gesproken, maar dit vond / vind ik een uitzondering.

   Ja dat martelende herken ik zeker ook… pure waanzin om 2 reclames om en om af te spelen, iederes 3x zoals steeds vaker gebeurt… hoogst irritant inderdaad.

 14. Leuk… Ik had hem in September in de Zwijmel. Naar aanleiding van een sterk staaltje hufterigheid dat een patiënte van ons meemaakte.
  Mooi nummer.
  Als die nou iedere dag een keertje gedraaid wordt op de radio, en iedereen gaat zich hier een klein beetje naar gedragen… dan moet het toch vanzelf goedkomen in de wereld?

  • Oh oke, dat herinner ik me niet meer. (krijg je het als de grijze cellen ouder worden grijns)

   als dat zou helpen de hufterigheid te verminderen dan zou dat geweldig zijn maar ik bevrees dat we daar een stuk sterk geloof in die utopie voor nodig hebben.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.