~ LUISTERIJ ~·Zwijmelen-Op-Zaterdag

Zwijmelen op Zaterdag – 261

Trees

 

Zwijmelen op Zaterdag
sinds 11-11-2017

 

Voorheen bij  Marja
sinds 17-11-2012

 

 

Tja… grinnik … wellicht onverwacht, wellicht ook niet… wellicht voor de hand liggend, wellicht ook niet… hoe dan ook, ik kon het niet laten want ik heb de hele week al voorpret gehad omdat Sint Maarten op zaterdag vallen zou en we op zaterdag altijd zwijmelen. De muziek is wellicht niet om bij te zwijmelen maar mijn herinneringen uit de Sint Maarten dagen van mijn kindertijd zijn dat wel. Juist omdat ik weinig goede herinneringen uit mijn kindertijd heb zijn die die er wel zijn natuurlijk extra waardevol voor mij.

Ik wens iedereen van ♥-e een fijne zwijmel-zaterdag en een heel vrolijk, ♥-verwarmend ontroerend Sint Maartensfeest toe.

24 Geluchte Hartjes op “Zwijmelen op Zaterdag – 261

 1. ” daar woont juffrouw kikkerbil die niets geven wil ” hihi

  hier in Hilversum wordt er niet aan gedaan , al zag ik vorige week er wel iets over in een blaadje staan

  wens je veel blije kinder gezichtjes aan de deur

  1. Haha ja dat zinnetje ken ik ook…

   Hier wel hoor, al zijn het er niet meer zo heel veel want de meeste ouders slepen hun kroost naar het winkelcentrum, daar is de opbrengst immers veel groter

   Dat komt wel goed…. de enige die er niet blij van wordt is Brego

  1. Hier in de wijk nog wel maar ja …. ouders slepen hun kroost naar het centrum / de winkels, daar is meer te halen met minder inzet hè

   Hier staat al wel wat klaar hoor, niet zo veel meer als ‘vroeger’

 2. Leuk om de kindertjes te horen . Nee ik haal niets meer in huis ,ben er al jaren mee blijven zitten .In onze vorige wijk werd er een briefje door de deur gedaan dat er kindertjes kwamen ,dan ging er een kaarsje voor het raam en wisten ze dat ze aan konden bellen .
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

  1. Ja klopt…. de heel kleintjes zien we hier nog wel … die zijn ook ‘t leukst… niet die ouderen, die schreeuwen en alles afraffelen om vervolgens met 2 handen volop in de bak te duiken

   Leuk idee die briefjes, dat doen ze hier dan weer niet,

   Dank je wel, hetzelfde gewenst, liefs.

 3. Ik heb mijn versnaperingen al klaar staan. Dit jaar iets, dat ik zelf lekker vind, mocht ik wat overhouden. Namelijk cheez-dippers. Mmmmmm. Vorig jaar woonde ik hier voor het eerst en zijn er 8 kinderen aan de deur geweest, allemaal nazaten van bewoners in dit pand. We gaan het meemaken vanavond.

  1. Hier ook….

   Ja inderdaad, ik hoor eigenlijk elk jaar wel 1 nieuw deuntje voorbij komen, onthouden doe ik ze dan weer niet …

   We gaan het wel weer zien… veel plezier alvast.

  1. Ja ik ook natuurlijk…. we deden het om en om , het ene jaar lopen en het andere jaar zelf bij de deur… zodat beiden kon . Ja dat herinner ik me ook… alhoewel ik me meen te herinneren dat het in mijn kindertijd beduidend kouder was dan in de tijd van mijn kroost

   Haha ja hoor, ikke wel,,, nu Brego nog 😉

 4. Sint Maarten is bij ons helemaal niet bekend. Waarom zou dit liedje niet binnen de zwijmel passen?
  Zo intolerant is de “Zwijmelcommissie” toch niet (-:
  Leuk filmpje met het paard en de lampionnen.
  Liefs en een dikke kus ♥

 5. Zes jonge koters (het trekt weer aan) en ze zongen allemaal de klassieker Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten, de meisjes hebben rokjes aan, daar komt Sint Martinus aan. Van die tekst heb ik nooit de logica begrepen, maar het rijmt en bekt lekker.

  1. wij hadden er 17… haha ja in tegenstelling tot vorig jaar toen we er 14 hadden
   We hebben de ouderwetse gehoord maar ook nieuwe (nog onbekende) ….
   Dat het bekt is denk ik waar ;t om draait in de meeste gevallen.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.