Zwijmelen op Zaterdag – *2.4*

MARJA

Mede ingegeven natuurlijk door het feit dat ik Tolkien- en dus Lord of the Rings – fan ben… de films in extended version hier in huis heb en regelmatig bekijk… maar ook door het feit dat ik van de vroege dinsdagavond tot in de vroege woensdagochtend in de bios zat voor een marathon van The Hobbit waarbij de 2e film in premiere ging… waar ik al enkele weken enorm naar uitkeek… speelt even zo lang veel muziek door mijn hoofd van Enya. Veel van hun muziek is in die films verwerkt, een onvergetelijke combinatie.

Natuurlijk kan ik voor 1 van de meest bekende nummers van Enya kiezen maar dat doe ik expres niet want ze hebben zoveel meer moois uitgebracht. Vele nummers heb ik de afgelopen uren beluisterd, had ik een bepaald nummer gekozen kwam er weer een andere voorbij die ik ook mooi (nog mooier) vond… om toch maar niet nog vele uren daarin te blijven hangen stop ik met luisteren en pak de laatste die mijn gehoor streelde…..:

May it be an evening star
Shines down upon you
May it be when darkness falls
Your heart will be true
You walk a lonely road
Oh! How far you are from home

Mornie utulie (Darkness has come)
Believe and you will find your way
Mornie alantie (Darkness has fallen)
A promise lives within you now

May it be the shadow’s call
Will fly away
May it be your journey on
To light the day
When the night is overcome
You may rise to find the sun

Mornie utulie (Darkness has come)
Believe and you will find your way
Mornie alantie (Darkness has fallen)
A promise lives within you now

A promise lives within you now.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. De films zijn niet echt iets voor mij, maar de muziek is schitterend!
  Een echte zwijmelaar!
  Ik wens je een fijn weekend!

  • Je moet inderdaad wel van Fantasy houden om dit soort films te kunnen waarderen…. is, net als met alles, kwestie van smaak 😉

   Daar zijn we het dan wel over eens *grijns*

   Dank je wel, jullie uiteraard ook!

 2. Om zolang film te kijken ben ik véél te ongeduldig, maar de muziek van Enya heb ik óók op CD en klinkt ook regelmatig door de kamer , heerlijk!

 3. Ja, lekkere sfeer, en mooi voor een ingetogen moment. Fijn weekend.

 4. Prachtige, betoverende muziek. Dankjewel. Heerlijk hoe jij van die films kunt genieten.

 5. Heerlijk rustige muziek om bij weg te dromen. Van de Lord of the Ring serie heb ik alleen deel 1 gezien, maar ik was er niet kapot van. Het duurde erg lang en ik raakte al snel de draad kwijt. De andere delen heb ik dus aan mij voorbij laten gaan.

 6. Ik hou van Enya…vanaf de eerste lp(toen nog) die zij maakte voor de serie “the Celts” met de BBC. Ik wordt altijd helemaal rustig van haar muziek en stemmenkoor.

 7. De films heb ik niet gezien omdat ik daar niet van houd .De muziek stond zo ongeveer bij iedereen als achtergrond op de blogs van Windows live Spaces .Ik word bijna depri van haar stem,alles klinkt zo ontzettend triest!
  Fijn weekend Elisabeth

 8. De films zijn niet aan mij besteed, maar de muziek, in één woord prachtig. Ik kan er uren naar luisteren. De tekst vind ik bij deze muziek niet zo belangrijk.

 9. Ik ben fan. Ik vind de nummers zo mooi. Ik kan er uren naar luisteren.

  Liefs Frederique

 10. Goh Enya,we ‘snoezelde’ veel op deze muziek met de kindjes tijdens mijn werkzame leven in de gehandicaptenzorg.Héél rustgevend………..

 11. Prachtig nummer, ik kom meteen weer in de sfeer van de Lord of the Rings. Zaterdag hebben we naar deel 3 gekeken en gisteravond het “restant” ervan. Zucht, voorbij… Maar ik heb genoten!
  Liefs Kakel xxx

  • ja he?

   joh? ….. ik heb de extended versions hier liggen…. ideaal voor slapeloze nachten enzo 😉
   gaan we keertje samen doen ?

   heb je de hobbit al gezien dan ?

   -x-♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.