Z-o-Z ~14.10.18

Jeetje… ik blijf maar ‘zwijmelen’ nav sterfgevallen… Ook deze week weer…

Afgelopen zaterdag 6 oktober overleed op 85-jarige leeftijd de zangeres die bekend stond als degene die een nachtegaal ingeslikt had, zij was volgens velen, waaronder de koning van Spanje, de beste sopraan ooit… al betwisten anderen dat ook want Maria Callas was haar meerdere volgens die betwisters. Die titel wilde zij, Montserat Caballer dus, absoluut niet dragen overigens.

Buiten de operawereld werd zij overigens enorm bekend in 1992 tijdens de Olympische Spelen door haar duet met Freddie Mercury.

Montserat was een zangeres die volgens kenners alles kon en in die term ligt veel besloten want de opera-operette wereld kent vele facetten en er zijn maar weinig die elke techniek, elke mogelijke vorm in die muziek, tot in de perfecte beheersen, iets dat van deze dame wel gezegd kan worden. De keus is dan ook reuze … Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik het liefste iets van haar gekozen zou hebben uit het werk van Richard Wagner maar dat is, volgens velen, heel erg zware muziek dus kies ik voor iets lichters in deze RIP-zwijmel.

 

 

Zwijmelen op ZaterdagTrees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) ~ 13 oktober 2018
~ voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. mogge Melody
  ja een geweldige zangeres was zij
  een mooie zwijmel heb je gekozen
  geniet de dag

 2. Mij is ze eigenlijk niet zo bekend maar mijn voorkeur ligt niet direct bij de opera.
  Mooi zingen kan ze zeker. Mooi lied.

 3. Het nummer Avé Maria is gewoon een heel mooi nummer. Dat hoor ik graag in diverse uitvoeringen ook al ben ik ook zeker geen operafan.
  XXX

 4. Dit is niet het ave Maria dat ik ken, maar er zijn er inderdaad volgens mij meerdere, ik ken de aria natuurlijk wel maar zou daar niet deze titel aan verbonden hebben als dat er niet bij stond.

 5. Prachtig nummer en geweldige zangeres. Geen opera fan, maar dit vind ik erg mooi.

  Liefs Joanne

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.