Zwijmelen op Zaterdag

MARJA

Joop en ik ontmoetten elkaar op 18 mei 1977… we kregen verkering op 8 juni 1980….we verloofden ons op 25 december 1980…… we trouwden op 9 december 1983…..we werden voor het eerst vader en moeder op 10 januari 1985……..voor de tweede keer op 29 november 1990….. Dat betekent dat we al ruim 29 jaar getrouwd zijn. Net als ieder ander stel kregen wij ons portie lief en leed en in tegenstelling tot veel stellen kozen we er op het diepste punt voor samen in therapie te gaan in plaats van te scheiden. De hoofdreden toen was het feit dat wij kinderen hadden en vonden dat wij een verantwoordelijkheid en plicht hadden waarvoor we niet weg mochten lopen. Onze kinderen verdienden, vonden wij, een harmonieus thuis en een vader en moeder, samen onder één dak. Een andere, voor ons beiden belangrijke reden was dat we een trouwgelofte hadden afgelegd en we die gelofte gestand wilden doen. In het allereerste begin dat wij elkaar kenden dansten wij vaak op de muziek van onderstaand duo, die muziek betekent iets voor ons allebei, altijd al. Zeker in die hele zware en enorm moeilijke tijd draaiden we het ook. We luisteren nog steeds met enige regelmaat naar een cd maar sinds enkele dagen zijn we de trotse bezitters van een dvd met diverse opnames en kunnen we tijdens het luisteren ook kijken naar dit duo. Eén van de mooiste liederen deel ik naar aanleiding van de herinneringen graag met jullie via Marja’s uitdaging.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

36 reacties

 1. Wat een ontroerend, mooi en oprecht verhaal. En een prachtig nummer. Petje af hoe jullie de situatie hebben opgelost. Hoe jullie samen de strijd zijn aangegaan om jullie relatie in stand te houden.
  Want soms is ‘houden van’ alleen niet genoeg.

  Liefs Frederique

 2. Mooie achtergrondinformatie bij dit nummer dat voor jou en Joop speciaal is geworden. Fijne zaterdag Albert y Mara

 3. Wat een mooi ‘verhaal’. Jullie huwelijk staat vast als een huis 🙂

 4. De Carpenters, wat mooi om ze weer eens te horen. En de tekst is zo passend bij het verhaal.

 5. Een lied met een verhaal! Heel mooi Melody!
  Samen staan jullie sterk!

  Groetjes Petr@

 6. Wow, ik wou dat ex toen op mijn voorstel was ingegaan voor therapie, maar helaas…..we zijn dus uit elkaar.
  dan zie je toch dat liefde overwint en je zelfs door de donkerste tijden er doorheen komt. mooie getuigenis Melody!

 7. Oh ja, dit is inderdaad ook een prachtig nummer van ze. Ik had ooit een LP, maar ja, die is weg. Mooi verhaal erbij!
  Grappig dat we dezelfde artiesten hebben vandaag. Ik heb dit logje gistermiddag al klaar gezet omdat ik een drukke avond zou krijgen.
  Fijn weekend!

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Lp’s hadden wij ooit ook… weggedaan toen cd’s kwamen (nu spijt van)

   Ik had het ook gisterenmiddag al klaar gezet omdat ik een rotavond voor de boeg bevreesde te hebben, wat ook bewaarheid werd.

   Smaken verschillen en dat is prima, maar soms kun je samen iets mooi vinden en voor hetzelfde kiezen, zoals jij en ik nu.

   Dank je wel, jullie ook.

 8. nog een keer de carpenters bij zwijmelen.
  goed zo, hoor ze graag

 9. Mooi toch en ja wie denkt dat het leven altijd over rozen gaat komt daar vanzelf achter.Het beste wat je dan kan overkomen is dat je er kracht uit put.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Ja inderdaad….. wij zijn beiden mensen bij wie ‘opgeven’ nooit een optie is….
   als je keuzes maakt sta je er of 100% achter of helemaal niet…. en als het dan moeilijk wordt loop je niet weg maar ga je de strijd aan!

 10. mooi verhaal ik ken het XXX

 11. Een bijzonder verhaal bij deze ‘zwijmelplaat’. Gelukkig dat jullie er samen zijn uitgekomen, mede dankzij de muziek van de Carpenters.
  Zo jammer dat zij dat niet kon.

 12. Wat een fantastisch besluit hebben jullie destijds genomen ! Hier kunnen héél veel mensen een voorbeeld aan nemen want zo hóórt het natuurlijk .
  Die trouwbelofte stelt tegenwoordig maar al te vaak niets meer voor ! petje af voor hoe jullie er mee omgegaan zijn en gelukkig … met een fantastisch resultaat !

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Eh ja ook dat was een reden, het scheiden is de gemakkelijke weg (ogenschijnlijk, wan de realiteit is vast anders neem ik aan) …

   Dank je wel hoor….

   Ja, achteraf was het een goed besluit…

 13. Mooi, Melody…

  En mijn moeder had precies zulk haar als mevrouw Carpenter

 14. Petje af voor jullie allebei want dat in therapie gaan doet niet iedereen. Omdat ze er niet aan denken of omdat het een flinke drempel is. Het is niet bepaald de makkelijkste weg die jullie bewandeld hebben maar wel de weg met het mooiste uitzicht 😉

 15. Wat een mooi open en eerlijk verhaal bij deze mooie muziek.Er zouden veel mensen een voorbeld aan jullie kunnen nemen .Zo hebben veel van ons wel eens een flinke stom en dan moet weglopen geen optie zijn maar juist het gevecht aangaan..Respect !
  Lieve groetjes Elisabeth

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Wij vonden toen (en nu nog) geen andere keus te hebben… er was te veel wat de moeite van het knokken wel waard was.

   Dank je wel.

   Lieve groeten terug.

 16. Een heel mooi nummer, zeker de tekst!!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.