Zwijmelen op Zaterdag

MARJA

Eind jaren 70… naast school bestond mijn leven toen uit werken in een cafetaria en alle overige vrije minuten op de dansvloer… oefenen, oefenen en nog eens oefenen voor wedstrijden in stijldansen waarvoor we stad en land afreisden met de trein als groep jongeren onder begeleiding van de dansleraar. Eén van mijn favoriete dansen was de Engelse Wals… en als dit nummer gedraaid werd was het raak…

 

36 Comments

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   Mijn favoriete dans was inderdaad ook de Slow Fox en hoe ik ook mijn hersens kraakte gisteren, ik kwam er maar niet op welk nummer daarvoor gebruikt werd, dus koos ik mijn 2e favodans 😉
   Inmiddels is het zaterdag en ik weet het nog steeds niet

 1. Echt een super nummer om de Engelse wals op te dansen. Maar, hoe leuk ik de Beatles en vooral Paul McCartney ook vond en nog vind, dit nummer heeft me nooit geraakt.
  Raar toch hè, terwijl het toch een hit is geworden… Maar zoals je zelf ook altijd zegt, smaken verschillen, ook in muziek…

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   Ik ben geen fan van The Beatles noch van Paul Mc. noch van hun muziek in het algemeen, maar de herinneringen aan mijn danstijd koest ik wel en dan dit nummer ook.
   Ja inderdaad, gelukkig maar toch?

 2. Elisabeth

  Wat een leuk verhaal.Jammer genoeg nooit op dansles geweest ,mijn moeder leerde ons dansen .En ik ben er dol op .Heerlijke muziek.
  Lieve groetjes Elisabth

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   Ik ging op dansles toen ik 12 was…. en heb het bijna 5 jaar vol overgave gedaan, inclusief 3 jaar wedstrijddansen… Vond alles dat met zang en dans en muziek te maken had geweldig, wilde ook daar mijn beroep van maken.

   Dank je wel, lieve groeten terug.

 3. dieneke

  Leuk verhaal,dansles was aan mij niet besteed na een les of wat hield ik het voor gezien.Dit nummer heeft mij ook nooit geraakt,terwijl ik bv wel van Schotse muziek hou en graag naar Iers dansen kijk.Fijne dag verder.

 4. Hihi, ik ben zo stijf als een hark dus dansen zal nooit mijn hobby worden. Jammer hoor, want het is gewoon fijn als het wel lukt. Marc en ik zijn voor ons trouwen op dansles geweest. Ik denk dat ze, vanwege mijn talent *kucht*, nu nog steeds bij moeten komen daaro ;-).

  Het nummer vind ik heel leuk. Hihi ik weet nog dat ik de titel eens moest weten. Toen had je nog geen google of internet. Moest je dus echt naar de platenzaak ;-).

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   Hihihi zie het bijna voor me, al geloof ik er weinig van 😉 😉

   Ja dat was in die tijd nog zo, toen had je ook nog rijen van dat soort winkels….

 5. Hahaha, je gelooft niet dat ik niet kan dansen? Ja vreugdedansjes, daar ben ik goed in. Voor de rest heb ik geen gevoel voor ritme en noem maar op ;-).

  Ja psies en vooral die alternatieve winkeltjes waar je de baas nog kon vragen om leuke nieuwe nummers ;-).

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   Inderdaad, volgens mij komt dat helemaal goed met jou qua dansen en ritme maar heb je dat zelf nog nooit goed bekeken ofzo… sommige mensen zijn inderdaad zo stijf als een plank maar die zin bij jou? Nee dat gaat er bij mij niet in, past totaal niet! 😉

   Ja inderdaad, die winkeltjes waar het vreemd rook maar je de geur ‘herkende’ als ‘ohja muziek… nieuw en oud en stoffig 😉

   1. Hihi, kans ik groot. Ik heb het opgegeven dus wie weet wat er nog voor een talent in mij zit ;-). Ik vrees alleen dat we er de eerste tijd niet achter komen ;-). Eigenlijk wel jammer, dansen is altijd handig en overal te doen. En nog gratis ook hahaha.

    Jaaa, waar de baas helemaal op ging in het verhaal over de aanschaf van een bepaalde elpee en spul dat onder de toonbank verkocht werd. Overigens niet aan mij, ben gek genoeg van mezelf.

    1. ♫ Mel☺dy ♫

     Lijkt me een heerlijk onderwerp voor een nieuw tv-programma… de uitdaging… weer eens wat anders dan al die vleeskeuringen van tegenwoordig ….

     Ja nou…precies……het kan altijd en overal zonder dat het een letterlijke cent kost.

     Hahaha ja, daar was het mij ook niet om te doen, ik had toen al zoveel verhalen gehoord dat ik dat niet eens durfde, was te braaf (klinkt toch beter dan gek, of niet 😉 )

 6. Ik wou echt niet op dansles, hemel en aarde moest ik bewegen voor mijn moeder(een verfent dansliefhebster) het losliet. Want volgens haar hoorde het bij je opvoeding en bovendien kon ik anders nooit de dans openen op mijn bruiloft. Nou ik was mooi niet van plan om te trouwen, al was het alleen al om dat dansen hahaha

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   🙂 Zoveel mensen, zoveel wensen…. fijn dat jij het uiteindelijk niet hoefde!

   Maar inderdaad, ‘het hoort erbij, je bruiloft etc’ was toen (begin jaren 70) ook regels die ik te horen kreeg… al hoefde ik niet gestimuleerd te worden om te gaan dansen.

 7. Jaaaa, heb jij er ook zo’n hekel aan? Aan het aanbod van de programma’s? Bleeergh, altijd hetzelfde. Ik heb er nog een half logje over liggen, toch maar eens afschrijven hihi.

  Hahaha nou psies. Ik durfde het ook niet. Nieuwsgierig was ik wel maar de uitwerking zag ik wel bij vrienden en mijn broer. Zo wist ik genoeg zonder er zelf aan mee te hoeven doen. Ik ben zo gevoelig voor verslavingen, zulke dingen ga ik gewoon uit de weg. Daarbij heb ik dat eigenlijk ook helemaal niet nodig, dat spul.

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   Hou op schei uit breek me de jeweetwel niet open 😉

   Ik ben niet verslavingsgevoelig maar was bang voor de straf die ik thuis geheid zou krijgen, werkte ook goed toen 😉

   Ik heb wel eens een paar trekjes van een jointje genomen als de pijnstillers niet werkten terwijl ik bij iemand op bezoek was van wie ik wist dat die het in huis had, werkt als een tierelier, best fijn om even de pijn niet te voelen maar nee, hoe fijn ik dat ook vond, ik heb nooit de neiging gehad om dat spul zelf in huis te halen…

   1. Hahaha goed, dan doe ik dat niet. Ik denk dat we er wel hetzelfde over denken ;-). Snap ik trouwens niet als je ziet hoeveel mensen er dan wél naar kijken. Maar goed…

    Ja ook zoiets plus dat ik genoeg ellende om me heen had gezien. Daar had ik geen trek in.

    Oeh ja, daar zeg je zoiets. Daar had ik niet aan gedacht maar dat is inderdaad zo, dat werkt prima. Maar ja…. *zucht*

    1. ♫ Mel☺dy ♫

     Ja ach, laten we het houden op ‘smaken verschillen’ ipv onze hersenen pijnigen om achter de (toch al niet te begrijpen) reden ervan te komen 😉

     Nou ja inderdaad, dat ook nog eens, de beelden op tv waren schokkend genoeg.
     En ach… wat ‘foute’ verslavingen betreft, ik rook al vanaf mijn 12e met enige stopperiodes er tussen in…. dat is dan ook het enige….. als je muziek en het bloggen niet onder het kopje verslavingen laat hangen. valt best mee dan toch 😉

     Heel af en toe kan je zo naar zo’n moment verlangen, alles went dus constant pijn ook, maar soms, heel soms wil je even ‘niets’ voelen en dan is het wel lekker. Maar ik heb gelukkig altijd de verleiding kunnen weerstaan het te blijven gebruiken.

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   Zo zie je maar, smaken verschillen en gelukkig mag dat…
   Ja dat vind ik ook, mits goed bespeeld natuurlijk, maar dat zal je vast met me eens zijn.

 8. Mooie herinnering Melody.

  Ik had deze zwijmel ook op mijn lijstje staan. Je bent me voor.

  Ik weet nog dat ik dit als kleuter een mooi nummer vond.
  Mijn eerste vakantie met Mr. C. was naar Schotland.
  Mull of Kintyre hebben we toen niet bezocht. Er werd gezegd dat het landschap niet heel veel meer te bieden had als het vaste land in die omgeving. We hebben er dus alleen maar naar gezwaaid. Leuk dat je vandaag ook deze herinnering terugbrengt 🙂

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   Ja inderdaad.
   Ohjee, nou er komen vast nog wel momenten waarop jij hem ook kan plaatsen toch

   Ja ‘vakantie’ is niet ons ding dus wij zijn ook daar nog niet geweest al lijkt het er me prachtig.

   Graag gedaan hoor!

 9. Frederique

  Wat een heerlijk nummer, echt een zwijmelnummer. Wij hebben ook op dansles gezeten. Je inspireert mij! Hele leuke bijdrage en die doedelzakken: ik hou er van!

  Liefs Frederique

 10. O ja , hier kun je inderdaad een fijne Engelse wals op dansen maar ik heb op dit nummer nooit gedanst. Mijn danslessen vielen nog in het tijdperk “Victor Sylvester” .Een favoriete dans had ik eigenlijk niet ,het hing een beetje van m’n humeur af welke dan het prettigt aan voelde 😉 Niets lekkerder om een agressieve Tango te dansen als je een beetje de P in hebt;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫

   Kan ik me wel voorstellen, ik ben een ietsiepietsie jonger dan jij 😉
   Ohja zeker weten…. ik herinner me nog dat ik ooit een tango moest dansen en mijn vaste danspartner afwezig was… (die wel langer was dan ik, in tegenstelling tot die jongen met wie ik het moest doen) toen ik had werkelijk zo de smoor in… kreeg overigens wel een 8 toen voor die tango… dat dan weer wel 😉

 11. Oh, deze weet ik nog zo goed! Ik woonde toen in het Sophia en had voor mijn verjaardag een radio/cassetterecorder gekregen en dit nummer was het eerste wat ik op nam 🙂 Daarna gevolgd door het blaffen van mijn hond. Ik kon niet kiezen wat ik het liefst hoorde.

Voel je welkom & vrij om je ❤️ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.