Zwijmelen ~ Hebbus!

logozwijmelenopzaterdaga Marja‘s

Zwijmelen op Zaterdag

~ 190 ~

Gestart op 17 november 2012

“Oei, ik groei!”.
Na een niet nader te benoemen (geen kwestie van niet willen maar heel eerlijk, niet kunnen) lengte van tijd was ik een tijd terug wel aan het eind van mijn latijn, letterlijk en figuurlijk. Alleen door het toepassen van enorme dwang kwam ik het huis nog uit en mijn één na laatste wens was in het donkerste hoekje van ons huis wegkruipen.

Nog geen 2 maanden, ja zo kort is het echt nog maar… niet te bevatten…
later, is er al zoveel veranderd. Ook dat is niet te bevatten maar dat ik ervan geniet mogen jullie bij deze heel erg letterlijk, van me aannemen.

De 1e stap, hulp vragen…
De 2e stap, aangeboden hulp aanvaarden…
De 3e stap, me open stellen voor iets dat ik zelf altijd als ‘te zweverig voor een nuchtere Groningse’ betitelde…
De 4e stap, letterlijk en figuurlijk een deur (2, 3… meer…) door en mijn eigen deuren open zetten…

En zie hier… een andere eigenaar achter de blauwe ogen in de spiegel die me aankijken bij elke blik die ik erin werp. Al wil ik nog zo graag… ik weet niet welke woorden ik moet gebruiken om aan te geven hoe groot het verschil al is tussen de vorige eigenaar van die ogen en de huidige.
Hoe ik nu geniet van besef dat er nog veel meer aan zit te komen.

Voor het eerst in ‘eeuwen’ heb ik weer vertrouwen in ‘vandaag’, durf ik met open ogen naar ‘morgen’ te kijken… én durf ik, weliswaar nog door mijn wimpers heen, terug te kijken naar ‘gisteren’.

Ron verwoordt perfect hoe ik me zó lang heb gevoeld!
Ik weet dat er meer mensen zijn die zich voelen zoals hieronder bezongen, zowel om mij heen als hier in blogland.

Ik gun hen zó het gevoel dat ik sinds kort ervaar…
Het gevoel dat voortkomt uit de stappen die ik al zette en uit de gevolgen van die stappen!
Mijn leven staat écht op de kop momenteel maar voor het eerst ooit
nu in positieve zin!!

20 hartenluchtjes op “Zwijmelen ~ Hebbus!

 1. Het is zo mooi om te lezen hoe je de strijd aangegaan bent en het steeds beter met je gaat .Echt heel fijn voor je ,je bent een kanjer !! En het geeft hoop als ik dit lees natuurlijk .Als ik zelf moegestreden ben zoals afgelopen week en dan na een paar fijne gesprekken en de verlossende tranen ik de draad weer op pak is er weer de kracht te weten dat het in elk geval beter gaat worden Bij die prachtige tekst zit ik weer te snotteren ,het is o waar ! Dank je voor dit prachtige nummer ,ik ga het opslaan
  Liefs en een fijn weekend ,Elisabeth

  1. 😉 Zo voelt het ook….. en ook al benoem ik het niet, de terugval momenten zijn er ook hoor… maar ik vecht er niet meer tegen… ik sta ze toe… en verrek als t niet waar is, dat werkt !

   De hoop…maar ook het vertrouwen in dat het telkens beter zal worden is volop aanwezig en dat geeft rust, dat merk jij vast ook!

   Graag gedaan!

   Dank je wel, jullie ook, liefs terug

  1. Dank je wel Ria… ik vecht, ja dat klopt….dat zullen winnen is iets anders maar ik heb er wel vertrouwen in en dat is (op dit moment) goed genoeg.

   Liefs terug

 2. Mooi omschreven en goed te lezen dat je de aangeboden hulp ook heb aangepakt. Alleen dat al, maakt een wereld van verschil, want dan geef je die ander ook de kans om er voor je te zijn.

  Herkenbaar en ook herkenbaar dat je je ‘erna’ niet kan voorstellen dat het nog maar zo kort geleden zo donker was. En zwaar.

  Blijf dit pad volgen als dit je goed doet. En terugvallen hoort erbij. Als je telkens maar weer blijft opstaan.

  Sterkte.

  1. Dank je wel Cellie

   Fijn dat je het begrijpt al vind ik het dan weer jammer dat je het woord ‘herkenbaar’ benoemt want ik gun dit niemand.

   Dat ben ik zeker van plan… ben te lang ‘blijven liggen’…

   dank je wel

  1. Ja klopt hoor….. ik besef dat elke keer weer als ik achteraf terug kijk op een stap die ik zette en me dan realiseer dat het nog niet zo lang geleden is dat dat onmogelijk was….

   Ja vind ik ook 😉

  1. Eh ja behoorlijk maar dat ‘moet’ ook want anders werkt het niet (denk ik…. onder het mom van zachte heelmeesters maken stinkende wonden) … De winst tot dusver pakt niets me nog af in ieder geval 😉

   Dank je wel, vond ik ook.

 3. Prachtig! Het logje en de muziek. Voor mij helaas ook herkenbaar. Maar ik kom er wel, net als jij. Fijn te lezen dat het nu wat beter gaat. Terugvallen is niet zo erg, als je maar weer opstaat. Maar dat is jou wel toevertrouwd.

  Liefs Frederique

  1. Ja hè?!

   Ik weet het lieverd en dat spijt me oprecht.
   Natuurlijk kom jij er ook, net als ik, we vallen dan wel eens om maar we staan ook altijd weer op. Dat kun jij net zo goed als ik, zelfs misschien wel beter dan ik 😉

   -x-♥

 4. Mooi laidje ja!
  Ik heb ook een beetje ervaring met een verandering zoals je beschrijft. Het klinkt goed bij jou!
  Weet wel dat het vasthouden van dat gevoel langs alle heuvels en dalen het belangrijkst is, en het gaat niet vanzelf en gemakkelijk. Ook zal het niet hetzelfde gevoel blijven, maar herinner je de goeie trend.

  1. Vink ook man 😉

   Het klinkt niet alleen goed maar het voelt ook goed, ondanks de terugvalmomenten maar die horen er bij en probeer ik te accepteren, wat me ook steeds beter af gaat. En nee makkelijk is het zeker niet maar ik hou van uitdagingen zoals je weet, ik ga ze niet uit de weg, zeker niet als ze mijn welzijn kunnen verbeteren.

 5. Wat ontzettend fijn dat je je weer zo goed voelt.
  En die muziek… verwoordt alles ja!
  Ik hoop dat ik ook een reden ben voor een zeker iemand, maar ik denk het wel..
  Veel liefs, je bent een kanjer! XXX

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.