Zwijmelen – 413

Zwijmelen op Zaterdag ~ 413 ~ 17 oktober 2020
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260)

Een groepje jongeren in Angola bedacht het…
Een rapper / producer deed er vervolgens iets mee …
Weer ‘even later’ ging het de wereld rond.

En toen?
Ja en toen, toen wat?
Toen werd het hét symbool van hoop
Met name in Corona tijden om een ander een hart onder de riem te steken…

Met alle gevolgen van de laatste regels afgelopen dinsdag, het excessief buitensporig gedrag van een deel van ons ‘intelligent’ volk . MOET hoop zich tonen om de overhand te behouden, en dat doet het via veel, heel veel mensen op onderstaande wijze.

In 1e instantie raakte het deuntje me niet zo, het deuntje alleen nog steeds niet maar…
Maar als je dan op youtube surft en dan overdonderd wordt met de gevolgen van dit deuntje, dan kan je niet anders dan ontroerd raken…  (ik kan me niet voorstellen dat dit mensen, met het hart op de juiste plek, onberoerd en koud laat)

Ik kon kiezen uit talloze versies, origineel, kinderen, ziekenhuispersoneel, ambulancemedewerkers,, locaties ook te over om uit te kiezen maar ik koos voor de versie van mijn woon-provincie vanuit een zorginstelling….

Wil je andere versies zien…. yotube dan op Jerusalema Challenge

Waar zouden we zijn zonder hoop?
Zelfs wanhoop is beter dan géén.

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * /

26 hartenluchtjes op “Zwijmelen – 413

 1. C.J.M. Beeris -v. Schaik. says:

  Een hele goede keus, ontroerend, ja, vooral omdat de bewoners mee konden doen en samen staan zij sterk, wat er ook gebeurt!! xxx Liefs.

 2. mogge Melody
  dat hebben ze leuk gedaan
  maar ik begin er zelf niet aan hihi
  het is mooi om te zien hoe de mensen genieten , van jong tot oud

  rustig weekend groet

 3. Dat hebben ze maar mooi bedacht ik zou er zo aan mee doen, maar dat komt ook omdat ik aan Line dance heb gedaan. Muziek in combinatie met dans prima.
  Fijn weekend thuis!!

 4. De lol van meedoen en plezier hebben met elkaar is zo belangrijk. Ik vind het wel een fijn deuntje. Ga het vast nog vaker draaien. Net als die muzikale vogels die ik het begin van Corona bij jou vond.

 5. Kakel says:

  Alles wat je met elkaar (op afstand) samen kan doen, is iets om je aan vast te klampen. Dan voel je toch die verbinding als je die nodig hebt. Je bent sportief bezig en hebt ook nog lol!
  Dikke liefs ♥

 6. Bij een initiatief als dit dan vind ik bij voorbaat het nummer al goed, het dansje, het plezier, prachtig, welke uitvoering je dan kiest is eigenlijk al niet meer van belang, gaat om de achterliggende gedachte, zelf ook net deze week aantal dagen in quarantaine geweest, echt niet leuk, gelukkig lieve huisarts die me vrijdagavond nog belt….negatief…….Gar blij, ik blij, heb zelf een filmpje gepakt die als eerste kwam, zou nog best een hit kunnen worden ook, Afrika brengt tal van goede musici, maar helaas worden ze vaak te weinig gepromoot, had vandaag eigenlijk ook een Zuid Afrikaanse muzikant willen plaatsen, maar toch weer verwijderd en dacht ander keer, twee is in dit geval voldoende…
  Fijn weekend.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.