Zwijmelen 167

logozwijmelenopzaterdagaMarja

Zwijmelen op Zaterdag

23 januari 2016

167

 

Zoals onderhand meer dan bekend volg ik sommige mensen die in Jeans zitten ook nadat ze Jeans hebben verlaten. Soms blijven ze in dezelfde business, soms ook niet, dat verschilt uiteraard. Dat men alle kanten op kan met de ervaring die men bij Jeans opdoet hebben velen ook al laten zien.

Vandaag dus laat ik jullie een filmpje zien van een radio-name bij Radio Schiedam. Je hoort en ziet 3 dames met een hedendaagse versie van ‘oude’ muziek… De linkse dame zit momenteel in Jeans, de middelste zat in shows 20 en 21. De rechtse dame is mij Jeans-onbekend om het zo te noemen. Links dus Deborah de Groot, in het midden Roos van Breukelen en rechts Marcy. Ze noemen zich dus Debsy, Rosy en Marcy oftewel BB-Bootleg! Ik heb nog niet het genoegen mogen hebben om ze life te zien optreden maar dat komt zeker nog.

Hoe ik erop kwam voor dit te kiezen is ook wel grappig. Via een andere Jeans-fan kwam ik in het bezit van de cd die gemaakt is van show 5. De mijne is ooit uitgeleend en niet teruggegeven. GodZijdank was hij zo vriendelijk mij de zijne te lenen zodat ik hem kan kopiëren. Deze show is opgenomen in samenwerking met de luchtmachtkapel ter ere van zoveel jaar bevrijding. Terwijl ik dat aan het beluisteren was, gek genoeg de teksten allemaal nog woord voor woord kan meezingen, schoot dit trio door mijn hoofd en wist ik wat ik vandaag zou gebruiken.

18 thoughts on “Zwijmelen 167

  1. Dat is de uitleg die ik eraan geef…

   Alhoewel ik van ruim na de oorlog ben raakt deze muzieksoort mij altijd weer en gaan mijn gedachten wel naar die tijd terug… en ‘zie’ ik dat wat ik ken vanuit verhalen en wat ik tot dusver op tv heb gezien. Aangezien het onderwerp mij intrigeert zie ik er dus vrij veel van op tv omdat er veel documentairereeksen nog steeds uitgezonden worden.

 1. De namen van de dames zeggen me hélemaal niets maar dit soort medleys zijn natuurlijk bekend omdat ze al door meer mensen uitgevoerd zijn en altijd vrijwel hetzelfde geluid opleveren, knap gedaan door de dames.

  1. Ja klopt… het geluid is wel kenmerkend voor een bepaalde tijd in onze geschiedenis..

   dat vind ik ook maar ja ik ben natuurlijk bevooroordeeld.

 2. Ik had nog nooit van deze dames gehoord, maar ze swingen de pan uit. Ik verwachtte dat ik het nummer niet zou kennen, maar zie daar, ik kon ook de tekst nog meezingen 😉 Lekker muziekje, Mel!
  Dikke kus ♥

 3. Heerlijke muziek om naar te luisteren. Word je ook wel vrolijk van. Ik sla een weekje over. Volgende week weer.

  Liefs Frederique

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.