Zwijmelen – 166

Marja

Al sinds 1997 intensief Jeans volgend ben ik de loop der jaren natuurlijk ontzettend veel muziek tegengekomen. Als je me vraagt, zodra ik een muziekstuk hoor, of het ooit in Jeans zat, kan ik dat gelijk bevestigen of ontkennen en in heel veel gevallen kan ik je dan ook vertellen in welke show het zat en door wie het uitgevoerd werd… in die zin werkt mijn geheugen prima. Hoor je muziek terwijl ik bij je sta en het dus ook hoor, en je vraagt me wie de uitvoerder is, al dan niet origineel of cover, dan kan ik in heel veel gevallen alleen maar schouderophalend naar je terugkijken en moet ik je het antwoord schuldig blijven ook al is de muziek dan nog zo bekend. Hier laat mijn geheugen me dan dus wel in de steek.

Elke Jeans-show bevat zo’n 60-70 nummers. Muziek die iedereen (her-)kent, daar ben ik geen uitzondering op. In heel veel gevallen kan ik de teksten bijna woord voor woord meezingen, met regelmaat zelfs in 2e stem ook. Bij iedere eerste voorstelling van een nieuwe show kom ik steevast de ‘die-hard-fans’ tegen die meestal wél weten wie de originele uitvoerder is in tegenstelling tot mij dus, hier werkt mijn geheugen dus tegelijkertijd heel goed en heel slecht.

Onderstaand nummer zit in de show die momenteel toert. Wat mij ook nu weer opvalt, de Jeans-versie vind ik mooier dan het origineel, al weet ik niet compleet zeker of dit wel de originele uitvoerder is. Ik kan geen enkel nummer dat ooit door Jeans is uitgevoerd benoemen dat ik slechter vind dan het origineel. Raar maar waar, alhoewel ik natuurlijk me wel realiseer dat mijn smaak in dezen mede bepaald wordt door mijn liefde voor Jeans en dan ook nog door welk castlid het nummer uitvoerde, dat weegt extra mee. Het Jeans-sausje waarmee elk nummer overgoten wordt bevalt me dus heel goed!

Dit nummer wordt in de huidige Jeans-show geïnterpreteerd door Nigel Brown & Xander Venema. Elke week weer als ‘zwijmelen’ aan de orde komt dan baal ik er weer van dat er geen dvd’s van de shows uitgebracht worden zodat ik jullie kan laten zien hoe men het bij Jeans doet. Zo her en der verschijnen er wel eens filmpjes van de show op het net, gemaakt met een telefoon, ergens vanuit het publiek dus de kwaliteit is niet om over naar huis te schrijven en staat dus totaal niet in vergelijking met hoe het werkelijk klinkt, wat het met je doet als je er zelf bij zit.

Ik zal het met de cd moeten doen, daar ben ik natuurlijk wel heel blij mee, en maar aftellen tot aanstaande donderdag, als ik weer mag voelen wat Jeans met me doet, deze keer in het gezelschap van mijn meisje Daphne als we naar Delfzijl, theater De Molenberg gaan, wat overigens niet alleen voor ons maar ook voor Jeans een behoorlijk eind weg is.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Een heerlijk nummer. Jammer dat we de versie van Jeans hier niet kunnen horen.
  Veel plezier donderdag.

 2. Kan jij de volgende keer de versie van Jeans met jouw smartphone niet opnemen? Krijgen we een idee. Muziekkeus van vandaag swing de pan uit.
  Fijn weekend en hopelijk morgen wat droger.
  Wat info voor je opgezocht. Vond deze bij 3FM.

  Nina Simone – my baby just cares for me
  De souldiva neemt op 35-jarige leeftijd ‘My Baby Just Cares For Me’ op.
  ‘My Baby Just Cares For Me’ wordt jaren later, in 1987, gebruikt voor een commercial van Chanel 5, met een hit als gevolg. Haar warme zwoele stem en de tekst van ‘My Baby Just Cares For Me’ spreekt veel vrouwen aan. ‘My Baby Just Cares For Me’ komt van het debuutalbum van Nina: Jazz As Played In an Exclusive Side Street Club dat in die tijd ook als ‘Little Girl Blue’ bekend staat. Het album is ruim 50 jaar oud maar nog steeds wordt het door velen (her)ondekt.

  • Ja dat zou kunnen maar of ik het ook ga doen weet ik nog niet want ik zit altijd op rij 1… en meestal in het midden…dus volledig in hun blikveld… en dan is dat nogal storend voor hen.
   Van de 7 voorstellingen die ik nog te gaan heb dit seizoen zijn er 2 waarbij ik wel op rij 1 zit maar dan niet in het midden, bij 1 van die 2 kan het zeker niet omdat het theaterpersoneel je daar dan gelijk de zaal uittrekt.. en bij de andere van de 2 is de 1e rij erg kort dus dan zit je wel op de hoek maar toch nog redelijk in het midden voor het toneel…
   Er komen wel filmpjes op FB voorbij, als dit nummer er eens bij zit zal ik het wel ‘pakken’ en hier plaatsen.

   Mooie info, deels bekend en deels niet, dank jullie wel. Die muziekstijl mag wat mij betreft meer voor het voetlicht komen.

   Dank jullie wel, jullie ook. Na vanochtend veel sneeuw ellende schijnt nu de zon volop en is de sneeuw bijna weer weg…

 3. Dit nummer is gewoon Nina Simone dit kun je hoogstens evenaren maar nooit overtreffen denk ik…. maar ja, ik ben natuurlijk maar een simpele ziel zónder Jeans-hart;-)

  • Je hebt volkomen gelijk…. ik denk (gelukkig) ook nooit in de term van “overtreffen”… integendeel eigenlijk!
   Dat ik de jeans-versies mooier vind is gegrond op diverse oorzaken.. ik ben wel altijd 1 van de eersten die roept dat je het nooit met elkaar mag vergelijken, kan ook niet want immers de uitvoerende artiest is een ander, uniek, individu …

   Enne ‘simpele’ ziel? jij? Dat is wel het laatste woord dat ik op jou van toepassing vind. Misschien omdat ‘simpele’ in die context voor mij een negatieve intonatie herbergt, terwijl jij dat niet zo bedoelt, maar dat terzijde 😉

 4. Zo mooi Nina Simone, altijd graag naar geluisterd

  Liev groetjes, Ria

 5. Prachtig nummer.
  Mooi ritme, mooie stem.
  En ja… ik zie ook gelijk het clipje van de kat weer voor me.

 6. Ik kan mij jouw liefde voor Jeans natuurlijk heel goed voorstellen. Als ik aan hen denk,, zie ik jou swingend op rij 1.
  Zelf geniet ik ook van de show. Volgende maand gaan wij weer samen!

  Liefs Frederique

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.