Zorg om zorg

Dichtvorm Villanelle

 

Ik maak me zorgen, Zorgen om de zorg. Mensen in ziekenhuizen die ziek zijn, zorg nodig hebben. Mensen in ziekenhuizen die daar zorgen voor hen die zorg zo nodig hebben. Ik maak me zorgen om kinderen die hun veilige haven kwijt zijn nu scholen gesloten zijn en blijven. Ik maak me zorgen om dieren met wiens relatieve rust het gedaan is nu velen thuis zijn komen te zitten met veel zorgen door veel meer  onzekerheid en dat ergens op moeten afreageren, hetzij partner, hetzij kinderen, hetzij de huisdieren.

Ik maak me zorgen!
Ziekenhuizen lopen nu al over, noodzakelijke zorg wordt zoveel mogelijk uitgesteld. Zwaar overbelaste zorgenden krijgen nog meer voor hun kiezen want wat gaat er nog komen?

We klappen onze handen stuk, zetten beren in de vensterbank, hangen witte duiven op, we prijzen het zorg personeel de hemel in. (let wel, de jarenlange onderwaardering maken we écht nooit goed!)

En de vakkenvullers en kassamedewerkers etc in de supermarkten, de vrachtwagenchauffeurs die nergens nog een bakkie koffie mogen pakken, nergens nog naar de toilet mogen als ze een supermarkt bevoorraden…

En ‘straks’?
Als de ic-‘s plaats kunnen maken voor nieuwe patiënten omdat de ‘oude’ patiënten moeten revalideren (en dat uiteraard niet op de ic kan/mag) omdat dat in veel gevallen thuis niet kan? Waar gaan die heen, waar komt hun nodige zorg vandaan?

Om nog maar te zwijgen van zorgen die ik me maar over mensen van wie ik hou, die ik nu niet zie waaronder iemand van 94 die geen notie heeft (en dat ook nooit meer onder de knie krijgt) van hoe een smartphone werkt? Die van pure ellende al om 16.00 uur naar bed gebracht wordt met slaapmedicatie om maar vele uren van de wereld te zijn zodat eenzaamheid ‘even’ niet gevoeld wordt?

Ik maakt me zorgen, zorgen om de zorg.

 

Zorg voor zorg
Wie zorgt voor zorg
Zorg om tekort in zorg

 

Zorg om zorg
Wie zorgt voor zorg
Zorg voor zorg

 

Zorg om zorg
Wie zorgt voor zorg
Zorg om tekort in zorg

 

Zorg om zorg
Wie zorgt voor zorg
Zorg voor zorg

 

Zorg om zorg
Wie zorgt voor zorg
Zorg om tekort in zorg

 

Zorg om zorg
Wie zorgt voor zorg
Zorg voor zorg
Zorg om tekort in zorg

 

 

24 Hartenluchtjes op “Zorg om zorg

   1. ja ik dacht ik zal mijn bezoek wat verwennen 🙂
    nu kunnen ze en digitaal de natuur gebieden in wandelen en ook nog eens bij de vogels binnen gluren
    altijd beter dan bij de buren 🙂
    ik denk dat jullie dieren genoeg aan elkaar hebben , dus hebben de vogeltjes rust
    fijne middag groet

    1. Groot gelijk… zo is het maar net

     ja nou nee niet echt… Bilbo is vooral heel fel op vogels om ze weg te jagen, de tuin is van hem …. en Merry vindt het vooral leuk om vogels te vangen en die dan naar binnen te slepen en voor mijn voeten neer te leggen… die rust wil een vogeltje niet 😉

 1. Ook ik maak me zorgen om de zorg. Er wordt veel, heel veel van hen verwacht, met risico voor eigen gezondheid.
  En dan nog, dan nog…. is er tekort aan materiaal om hen prima te blijven beschermen.
  Leven wij in 2020??
  Mooi Melody!

  1. Dat verbaast me niet hoor… de druk op dat verplegend en verzorgend personeel ligt zo hoog… (niet alleen in ziekenhuizen overigens) dat houdt niemand vol op de langere termijn dus er zal echt iets moeten gebeuren…. al weet ik niet wat als je het mij vraagt… personeel heb je nou eenmaal niet per blik in de supermarkt ,,,

   2020 ja… .waar we nu tegenaan lopen aan tekorten is het gevolg van alle bezuinigingen de laatste decennia en niet alleen de mensen in de bedden maar vooral de mensen rondom die bedden betalen nu de hoofdprijs voor het gegraai van veel lui die een regering vormen maar totaal geen idee hebben van hoe de echte wereld eruit ziet

   Dank je wel.

  1. Dank je wel Edward…. ja nou en of….. in menig regering gaan ‘straks’ koppen rollen (en dat wordt ook de hoogste tijd als ik dat mag zeggen)

  1. Dat hoop ik want dat betekent dat er dan ook aandacht wordt geschonken aan eigen gedrag…

   Daarom koos ik er juist ook voor , ik kreeg het in de andere vormen niet op papier zoals ik wilde

 2. Die zorg om de zorg delen we allemaal wel denk ik.
  En ja dan de mensen die de zorg moeten verzorgen daar heb ik respect voor
  Tijd dat het allemaal weer een beetje “normaal” gaat worden.
  Zwaai

  1. Ik hoop het maar besef door bepaalde mensen dat dat niet het geval is helaas

   Klopt zeker… ik hoop dat de waardering die er nu is, straks er ook zal zijn en dan in de mate waar de verzorgende zelf beter van wordt.

   Zwaaiiiiiiiiiii

 3. Er komen veel problemen naast het corona virus kijken, daar heb je helemaal gelijk in…
  Dan mafketels die foto”s plaatsen wat je met je vrouw kunt doen als ze zeurt…
  Het doorlopend binnen houden van kinderen lukt niet….
  Zie het hier heel eenvoudig om mij heen, denk dat veel mensen het allemaal niet meer zo goed weten…..
  Enige wat we kunnen hopen dat de zorg het kan volhouden allemaal, dat er misschien iets sneller een anti, of ieder geval een al wat temperend medicijn wordt uitgevonden….
  Maar niet te spreken over de gedachte dat de ”gewone medicijnen ” straks misschien niet meer verkrijgbaar zijn..

  1. Ik zit op 15 pillen per dag… die zijn gelukkig volop op voorraad en mijn apotheek heeft mij gerustgesteld, ik hoef me daar geen zorgen over te maken….

   Ik maak me wel zorgen, zoals ik hierboven al beschreef … met name om de zwakkeren, moeders (en of vaders) die nu met kinderen geen kant op kunnen vanwege agressie, verslavingsproblematiek, geldzorgen en noem maar op… om nog maar te zwijgen van de miljoenen huisdieren…

   1. Dat ben ik helemaal met je eens, kinderen, dieren, een ouder in gezinnen waar het al niet denderend loopt, verkeerd afreageren van en op, daar is absoluut geen zicht op, ook niet in te schalen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.