Mijn bloggeschiedenis werd verwijderd eind 2012…. frisse start op 1 januari 2013

Ik miste de fotomappen naar De dierentuin van Tallin in Estland

Die heb ik vandaag, 26 januari 2017, weer toegevoegd om mijn ‘dierentuinen-lijstje’ compleet te maken…. en daarna anti-gedateerd naar de juiste datum

De foto’s staan HIER

18 Hartenluchtjes op “Zoo – Tallinn Estland”

 1. Dat handje ‘uit’ het aapje is lief. En wat een mooie foto van het in het wild tamelijk zeldzame exemplaar van de Aranea Sucrosa!

   1. Zeker! Het een tijdje geleden dat ik er een at, of eten…. dat het in mijn mond oploste als ochtendnevel op een zonnige lenteochtend als de webben glinsteren van de dauw… 🙂

    1. wat omschrijf je dat poëtisch, mooi hoor……

     maar ehhh….. die Estse smaken toch anders dan de Nederlandse hoor…. en zijn daar nog veel goedkoper ook ….. 50 ct per stuk en dan beduidend groter ook.

     1. Grappig dat ze zo anders smaken. Je verwacht dat op de een of andere manier niet. Net als het soft-ijs in Polen. Ze maken er daar enorm hoge torentjes van, heel mooi, met meerdere kleuren. Ze smaken anders… wateriger, minder zoet, minder plakkerig. Het is even wennen maar eigenlijk is het best lekker, frisser vooral.

      1. ja dat klopt wel….. ik herinner me nog dat ik me erover verbaasde…. de textuur was ietsjes zwaarder en de smaak beduidend minder zoet, frisser, fruitiger, zuurder en precies goed, zo lekker!

  1. Ja zekers,

   Ja dat klopt op zich wel…. het is een grote dierentuin….. toen wij er waren in 2012 straalde de armoede er wel van af, achterstallig onderhoud ook…. de entree was maar 2,50 euro… tja ….
   ondanks dat moet ik er wel bijzeggen dat het personeel haar uiterste best deed, die liepen zich werkelijk uit de naad en werkten zich een driedubbele slag in de rondte.

   Je kon wel diverse dingen kopen (voor spotprijsjes, echt waar) om de restauratiepot te vullen dat hebben we dus ook ruimschoots gedaan.

    1. Toen ik er was woonde er nog familie…. net rond die tijd was Estland bezig allerlei zaken enorm op te knappen omdat er veel Europees geld was vrijgekomen ….
     De familie was een jaar later al weg uit Tallinn dus zij weten het ook niet en ik dus ook niet want ben niet terug geweest….

     Dat zou ook zomaar kunnen ….dat weet ik dus ook niet…

      1. Ja dat had ik ook gezien….. het entreegebouw is in ieder geval ook al opgeknapt , toch fijn dat er dan europees geld is binnengekomen

        1. vind ik ook….. en de indruk die ik toen kreeg, dat ze echt alles binnen hun mogelijkheden voor de dieren willen doen is me bijgebleven. De passie straalde af van de medewerkers die ik zag, en vooral van hen die ik sprak…

          1. ohja absoluut…. ik kom er vaak, minimaal 1x per maand, maar meestal vaker ….

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.