Zomer? Zomer!

Artis – Amsterdam:
Met water en ijs wordt er voor de nodige verkoeling voor de dieren gezorgd. In dit filmpje nemen de Aziatische olifanten een verkoelende duik in het water van hun verblijf, ze gaan zelfs kopje onder. Alleen het uiteinde van de slurf blijft boven water, want deze gebruiken ze als snorkel. De Californische zeeleeuwen krijgen speciale ijsjes met bevroren haring. Ook de Westelijke laaglandgorilla krijgt ijs. Dit zijn heel gezonde ijsjes, gevuld met noten, fruit en verschillende groenten.

 

 

Burgers Zoo – Arnhem

Maleise beer / Verspreiding: Zuidoost-Azië / Gewicht: 45 kilo / Leefwijze: solitair / Draagtijd: 3 – 8 maanden / Worpgrootte: 1 – 2 jongen per keer / Leeftijd: 18 jaar / Voedsel: insecten, wormen, vruchten, honing, kleine dieren / Bedreiging: kwetsbaar.
Beren behoren tot de orde van de roofdieren. Binnen de berenfamilie zijn er acht verschillende soorten en de Maleise beer is de kleinste van allemaal. Het is de enige berensoort in Burgers’ Zoo. Maleise beren hebben grote voorpoten met lange, kromme klauwen. Met zijn lange klauwen kan de Maleise beer heel goed in bomen klimmen en goed graven. Hij slaapt en zont graag in hoge bomen, meestal in een zelf gemaakt nest van takken en bladeren. Waarschijnlijk kent de Maleise beer net als andere berensoorten een verlengde draagtijd. Dit houdt in dat het embryo in een vroeg stadium een rustfase zonder groei ondergaat en pas wat later weer verder groeit. De draagtijd is dus meestal vrij lang, maar desondanks worden de jongen klein en hulpeloos geboren. Pasgeboren jongen zijn blind en kaal en wegen slechts 300 gram.

 

 

Dierenpark – Amersfoort

 

 

Diergaarde Blijdorp – Rotterdam

Nieuw! Op het eilandje naast de zebra’s vind je tegenwoordig dwergmangoesten. Deze soort is nieuw in Diergaarde Blijdorp. De vier, drie mannen en een vrouw, verstoppen zich nog graag. Gelukkig wist dierverzorger Dirk dit leuke filmpje te maken. Dwergmangoesten zijn kleine roofdiertjes en komen voor in een groot deel van Afrika. Het zijn sociale dieren en echte zonaanbidders net als stokstaartjes. Tijdens het jagen werken ze vaak nauw samen met neushoornvogels, die de mangoesten waarschuwen voor roofvogels… De vosmangoeste die eerst in het verblijf woonde, zal verhuizen naar een andere dierentuin.

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

  1. jaloersmakendverkoelend

  2. Mooi dat men zo goed voor de beestjes en hun verkoeling zorgt deze dagen.

  3. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

    Zo’n aantal mooie filmpjes die jij bij elkaar zoekt om ons te vermaken
    is in deze hitte heel fijn. knipoog. xxxliefs.

  4. Wat een genot om naar te kijken!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.