Zoek de zon op, dat is zó fijn

Zoek de zon op, dat is zó fijn

Vanochtend moest manlief ter controle naar het ziekenhuis. De orthopeed was ruim tevreden en gaf groen licht om weer te werken, zij het op therapiebasis uiteraard. Nou was er in de vorige week al een bezoek aan de arboarts gepleegd en die zei hetzelfde dus manlief verheugt zich er enorm op dat hij as maandag zich weer onder zijn collegae mag begeven, weliswaar de 1e shift niet 6 maar 4 dagen en niet 8 uur per dag maar 2. Hoe dan ook het begin is er ….
De zon scheen al, en de temperatuur was nog relatief laag maar dat boeide me niet, dus stapte ik de auto in en tufte een kleine 3 kwartier zuidoostwaarts en na een bak leut staken we de weg over. Allereerst de serenga maar op natuurlijk… deels in een alternatieve route want er zijn bouwvakker bezig met het maken van een doorgang van Nortica naar Serenga om aan een bepaalde klacht van het publiek tegemoet te komen. Niet dat ik het met die klacht eens ben overigens, om nog maar te zwijgen van de oplossing die men bedacht heeft en nu aan het uitvoeren is maar oké, ik ben niet de baas of wel dan. De alternatieve route laat wel weer dingen zien die je normaliter niet ziet natuurlijk.
Na de lunch op het terras bij Momma’s liepen we terug naar het Kompasplein om aldaar weer linksaf te gaan om Jungola in te wandelen. Normaliter lopen we altijd als eerste de Vlindertempel in maar dat deden we deze keer niet om dat ons ter ore was gekomen dat je dat beter aan het eind van de middag kunt doen omdat dan veel vlinders veel beter zichtbaar zijn omdat ze door het wijzigende licht buiten naar beneden komen voor hun activiteiten.
We ontmoetten weer tal van bekenden en onbekenden dus veel tijd werd al kletsend doorgebracht.
Ook hadden we natuurlijk oog voor de verwachte aanwinsten in de dierencollecties… Er komen in het verblijf van de Ringstaart Maki’s, Rode Vari’s bij, die zagen we helaas nog niet.
De nieuwe beplanting, die met regelmaat toegevoegd wordt, werd ook bewonderd en we zagen dat veel dieren zich er al behoorlijk meester van hadden gemaakt.
In de Jungola kas hadden we volop geluk vandaag. We zagen zo’n 7-tal Anolissen en 2 daarvan waren volop aan het baltsen. Om zo’n moment vast te leggen moet je niet alleen een vaste hand hebben maar ook heel snel zijn, dat geluk had ik dan ook vandaag. Terwijl ik me op zeker moment op zo’n ‘ballon’ focuste hoorde ik een stem naast me, verbaasd uitroepen “Gekko… babygekko..’en ja hoor een 2 tal meters boven mij zat zo’n droppie. Papa is zo’n 35 cm lengte en Mama iets korter, zo rond de 30, maar deze baby was een cm of 5. Zó leuk!!
“Alle goeds komt in 3” zegt men, zou dat ook nu gelden, vroeg ik me af, dus hobbelde ik de bocht om en het trapje af. Daar beneden is de opstaplocatie van de bootjes maar ook een deel ingericht voor reptielen, waaronder de Azuurblauwe Gekko. Nou is dat beestje enorm schuw dus de kans dat je er een foto van kunt maken is heel klein maar niet geschoten is altijd mis dus gokte ik het erop en ja hoor, het afdalen van de trap werd beloond.
De middag vloog om uiteraard sloegen we de Vlindertempel niet over. Ook daar hadden we weer geluk. Een schitterende bladvlinder liet zich in volle glorie zien, minutenlang zelfs. De Blauw-Band Morpho volgde diens voorbeeld evenals de Uilvlinder. Terwijl ik bezig was foto’s te maken van de Blauw-Band Morpho bewoog er iets door mijn ooghoek en ja hoor, ook daar zag ik weer een Anolis, ook baltsend maar daar een foto van scoren lukte me niet, helemaal niet erg natuurlijk want die had ik een paar uur eerder immers al gescoord?!
Het park maar weer uit om huiswaarts te keren na een tussenstop bij de Appie en toen het drukke verkeer maar in. Zo gek als ik ‘vroeger’ was op het autorijden, zo tegen staat het mij tegenwoordig maar ja als ik wat wil moet ik er iets voor over hebben toch? Dus trok ik bewust de zon van de hele dag uit mijn geheugen sterk naar voren om toch in goede humeur het drukke verkeer aan te kunnen en veilig thuis te komen.

 

 

 

 

 

De foto’s heb ik uiteraard weer online gezet… en indien je wilt kun je die H I E R bewonderen…

26 gedachten over “Zoek de zon op, dat is zó fijn

  1. Dank je wel Schat! Ja die genieten ook van de zon he…. zeker op dat dak, lekker warm en uit de wind

   Ja klopt… zal zijn humeur en de sfeer in huis ten goede komen 😉

   Jahhhhhhh 😉 Komt goed…. zorg eerst maar goed voor jezelf, uit het oog is NIET uit het <3 he?

   Smakkkkkkkkkkkkkkkkkkk <3

 1. Prachtige foto”s zoals ik van jou gewend ben….
  Fijn dat jouw echtgenoot waarschijnlijk weer snel zijn leventje op het werk kan oppakken…

  1. Dank je wel. Nou ik hoop toch ‘beter’ dan dat je gewend bent want anders hebben al die cursussen geen zin gehad en heb ik een hoop geld weggegooid 😉

   Ja nou en of! Komt de sfeer thuis zeker ten goede, hij zit al 4 maanden thuis

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: