Zó blij…

cadeautje240116

Was ik amper in slaap gevallen hoorde ik de poortdeur opengaan en zag ik Niels het tuinpad opkomen… eenmaal binnen zei hij: “ik dacht, kom, laat ik Ko eens halen en meeslepen naar een rommelmarkt”…. eh ja nou eh eigenlijk… nou vooruit dan maar. Ik stoof de trap op, onder de douche door, en in de kleren en hup de auto in.

En zo liepen we even later op een rommelmarkt, grinnikend omdat we het vaker doen onder het mom van: “we hebben niets nodig, zoeken niets specifieks, dus kunnen gewoon snuisteren….” Na een kop koffie reden we weer weg en bezochten we een 2e rommelmarkt in dezelfde regio.
Nou is er een bierglas dat al jaren op mijn verlanglijstje staat maar ik tot dusver nog nooit op een rommelmarkt heb gezien, bij een kraam met veel glaswerk keken we even rond waarop Niels zei: “het is een kwestie van geluk hebben en geduld oefenen, ooit vinden we hem wel… eigenlijk moet het zo zijn dat je je omdraait en je blik er dan ineens op valt… ” waarop ik antwoordde: ‘tja dat zullen we, denk ik, toch naar een Belgische rommelmarkt moeten omdat het een Belgisch bier-glas is..”

Nou is Niels nog altijd op zoek naar een specifiek spel waar hij al sinds jaar en dag aan verslaafd is en ondertussen ook alle versies van heeft op de allereerste na… ooit uitgeleend maar nooit terug gekregen, dus ook al hebben we niet echt iets nodig, onze ogen struinen toch wel met de afbeeldingen van dat spel in onze achterhoofden. We praatten daar even over en ik vulde aan met …. ik wil nog steeds heel graag de lp terug van Jeans van hun allereerste show. Evenals de cd’s van de 1e vier shows, in totaal 8, op show 2 na dan. Dus ik mis in mijn verzameling 6 cd’s. De 1e 4 shows waren telkens verspreid over 2 jaren dus zijn er ook 2 cd’s van. Iemand heeft ooit de muziek van die lp en de casettebandjes voor mij op cd gezet dus ik had alles wel, tot ik het uitleende en ook nooit terug kreeg…

Hoor ik ineens Niels zeggen: “Is dit wat je bedoelt?” … Ik draai mezelf een kwart slag om en zie tot mijn verbijstering dat hij met een cd in de hand staat… van Jeans… nr 7, oftewel de 1e van de 4e show. Totaal sprakeloos neem ik het van hem aan, open het doosje en zie dat de originele cd erin zit, niet een gebrande kopie ofzo. De eigenaar van de kraam komt er aan en wijst op een bord waarop staat dat elke cd maar 1 euro kost. Niels graait een euro uit zijn zak en betaalt de man terwijl ik nog steeds letterlijk geen woord kan uitbrengen van verbazing.

Inmiddels al weer enkele uren later heb ik mijn spraak teruggevonden glimlach maar vind ik het nog steeds uiterst bizar. In het noorden van ons land nota bene op een rommmelmarkt een cd van Jeans aantreffen…. terwijl je weet dat die nooit in de winkels verkocht zijn maar altijd alleen maar bij de shows in de theaters en daarbovenop ook nog eentje die ik dus al geruime tijd mis. Dit voorval maakte, en nog, me zo ontzettend blij! Mijn dag kan in ieder geval niet meer stuk.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. Geweldige mazzel. Doet een beetje aan dat bijbelverhaal denken. Gegund!

 2. Ik ben super blij voor je.

 3. Geweldig om die cd te vinden hoor, je gaat hem vast helemaal grijs draaien.

 4. Kijk, dat zijn de lichtpunten. Geweldig toch! Veel plezier met afluisteren.

  • Zeker weten…. met recht een lichtpunt ipv lichtpuntje 😉

   Dank je wel komt helemaal goed!!

   (Binnen een week 2 vd 7 missende cd’s terug te krijgen is een feestje!)

 5. Mooie cadeautjes letterlijk figuurlijk mooi hoor

 6. Owwwwwat leuk voor je!
  De toevalligheden die je zomaar ten deel vallen.
  Mooi hoor!

 7. Als dát geen prachtig cadeau is voor je, van harte gegund hoor!

 8. Zo zie je maar: de wonderen zijn de wereld nog niet uit. En precies op het juiste moment. Niels heeft een extra dikke knuffel verdiend!
  Ik ben in mijn nopjes voor je, lieverd ♥
  Liefs Kakel

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.