~ LUISTERIJ ~·Zing Zo

Zing-ZO

Zing-Zo: Limerick op Zondag.
Schrijf jij er ook eentje, mag ik dan je link?
Zing mee met de Zing-Zo’s van: MARJA
Ik had al wol en ook breipennen
het tellen was echt even wennen
toen toch maar gezocht
en dit boek gekocht
2e hands niet te ontkennen.
Op internet wel te bestellen
ik kan jullie daarbij vertellen
in winkel te duur
dus koos ik verstuur
nu mag ik mooi breiwerk opstellen.
Aan tellen zal ik niet ontkomen
ik ben er zelfs al van aan ‘t dromen
één twee en drie vier
bij handwerkplezier
heb het weer in handen genomen.

32 Geluchte Hartjes op “Zing-ZO

 1. Veel succes met je breiwerkkunst! Ik heb heel veel gebreid vroeger, maar heb er geen zin meer in, kan het ook niet meer vanwege mijn arm. Maar er zijn nog zoveel andere leuke dingen om te doen… Ik verveel me gelukkig nooit!

  1. Dank je wel.

   Ik deed het vroeger ook heel veel, had altijd wel iets op de pennen staan. Tot een operatie het niet meer mogelijk maakte en mijn gewrichten teveel protesteerden. Heb het nu weer opgepakt, doe het voorzichtig (en langzaam) aan om te voorkomen dat de problemen weer gaan opspelen.

   Inderdaad is er genoeg ander leuks te doen, fijn dat jij die dingen weet te ‘vinden’

 2. Allereerst wat heb je een mooie, vrolijke voorjaarssite!…..
  Wat leuk dat je gaat breien, ik heb ook ontzettend veel gebreid en doe het nog wel maar niet meer zo fanatiek ik ben nu al tijden met een vest bezig………
  Heel veel plezier met breien, ik ben benieuwd 😉

  Liefsssssss, Hanny

  1. Dank je wel lieverd!

   Ben inderdaad weer begonnen, eerst een sjaal voor Daphne, toen eentje voor mezelf, toen een trui met noorse motieven voor Joop en nu staat er een spencer voor mijzelf op de pennen met kabels… Ik heb er weer echt plezier in, al doe ik het wel kalm aan natuurlijk.

   Breimode komt/is weer in de mode en met dit boek erbij komt er vast nog wel meer uit mijn handen

 3. Hihi, ik vind dat ook iets gezelligs hebben, dat breien. Zelf doe ik dat nooit meer. Ja, wel gezellig zijn hahaha maar niet meer breien. Vroeger maakte ik hele aparte truien voor mijn broer toen we pubers waren. Daar was hij dol op en als we uitgingen en hij die uit deed moest ie oppassen dat ze die truien niet meenamen. Stelde eigenlijk niks voor, het patroon zal nooit in een boekje opgenomen worden hihi. Maar die kleuren deden ‘t ‘m ;-). Veel plezier met jouw breiwerk!

  1. Ja dat klopt zeker. Ik doe het graag als ik op de bank zit voor de tv, ik heb wat moeite met stil zitten dus tijdens het tv kijken doe ik dan van alles, nu weer breien.

   Kan me voorstellen dat het leuk moet zijn geweest, heb je er geen foto’s van? Ben wel benieuwd eigenlijk.

   Dank je wel dame, komt helemaal goed

   1. Ideaal is dat he, zo voor de buis. Ik doe heel veel tijdens het tv-kijken. Euh…tv-luisteren eigenlijk. Veel dingen volg ik maar ik zou niet weten hoe die mensen er uit zien hahaha.

    Die foto’s zijn er wel maar die liggen bij mijn paps. Zal er eens naar vragen, is ook leuk voor een logje eigenlijk. Stelt niet zoveel voor hoor maar het was het totaalplaatje hihi.

    Laat je, als het af is, een foto zien?

    1. Ja precies…… heel herkenbaar…… wij kijken hier veel duitse tv…. en dan is het zelfs zo dat ik aan het geluid al hoor welke acteur er spreekt (bijv. Horatio Caine van CSI-Miami) zonder te kijken

     Ja leuk, doe dat!

     Ja tuurlijk, zal dat eerdaags doen….. de sjaals zijn niets bijzonders maar Joops trui is wel mooi geworden… en mijn spencer is ook niet ver meer van het afkomen…

     Ps… heb je in mijn 1e bericht de uitnodiging voor de loghop gezien? Doe je mee?

     1. Hahaha jaaaaaa dat soort dingen dus. Mooi is dat hoe dat werkt he? Maar is dat niet verwarrend dan op de duitse zenders? We kijken nog maar zelden naar de duitse zenders maar vroeger leek het wel alsof er maar een handjevol insprekers (ofhoeheetdat) waren. Kwam je iedere keer dezelfde stem tegen ;-). Nou goed, dan weet je wel welke stem Horatio heeft natuurlijk. Grappig hihi.

      Ik had laatst nog zelf willen gaan breien omdat ik een paarse sjaal wilde voor op mijn roze jas. Die kolletjes zijn zo handig maar die zag ik alleen in een paar kleuren en natuurlijk niet die ik zocht. Totdat ik in een winkel was waar ik nog nooit naar binnen gelopen was en tadaaaa…daar wassie dan ;-). Had Marc ff geluk, die wordt af en toe getikt van al dat getik op de laptoppen hiero laat staan dat ik ook nog eens aan het breien sla 😉

      1. Ja precies…… daar heb je wel een punt, het lijkt erop dat ze tegenwoordig meer sprekers hebben. Wat mij overigens ook opvalt is dat ze nu, in tegenstelling tot ‘vroeger’ beter zoeken naar een stem die qua geluid enorm lijkt op de originele Engelstalige stem. Ik ben nogal fan van crimi’s, met name de Engelse. Vooral de duitser die de stem van Inps. Barnaby in Midsomer Murder inspreekt lijkt erg veel op het origineel.

       Dat is inderdaad heel erg grappig, ik had een witte winterjas, nou past daar wel veel op maar telkens als ik die colsjaals zag hangen vond ik ze te duur. Ik bedacht me telkens, een bol wol kost minder dus dat kan ik goedkoper….. dat was ook de aanleiding om de pennen weer ter hand te nemen, zo begon het.
       Het tikken op een toetsenbord is inderdaad irritant, vooral als je, zoals ik, lange nagels hebt.
       Het geluid van tikkende breinaalden is a) veel minder luid en b) nog te beïnvloeden ook als je talkpoeder over de breinaalden strooit… offff met houten pennen breit!

       1. Oh dat zal wel een verademing zijn want dan is de uitspraak vast ook niet meer zo belabberd. Vroeger moesten we altijd lachen omdat ze engelse woorden zo vreemd uitspraken:”Sjewwiff” ipv sheriff. Hmmz, dat uitleggen gaat toch iets moeilijk zo hahaha.

        Ja grinnik, dat was dus óók een reden om ‘m zelf te gaan breien. Dat kost nogal wat en eigenlijk stelt het niks voor he? En als je ‘m zelf maakt kan het met dunnere naalden zodat je écht een lekker warm nekkie krijgt ;-). Maar goed, nu heb ik wel zoveel sjaals dat het effies genoeg is.

        Hahaha ja ik heb ook lange nagels. Al gebruik ik de nagels niet. Het is meer omdat Mies sowieso een aanslag heeft waar je niet goed van wordt hahaha. Da’s net die wildebras van de Muppets (op het drumstel) maar dan met haar toetsenbord. Verder ligt het helemaal aan Marc hoor, niks te talkpoeieren. Hij zet maar een koptelefoon op :P. Grapjuhhhh.

        1. Ja inderdaad, de uitspraak is stukken beter geworden…. en (dat is persoonlijk) ik vind dat de Duitse tv de teksten vaak kwalitatief gezien veel beter vertaalt dat de Nederlandse tv-zenders doen, die vind ik vaak rampzalig en tenenkrommend irritant.

         Ja inderdaad, ik heb op naalden 4 met dubbele draad gebreid, heerlijk warm, zeker als je hem dubbel omslaat. Ik heb er nu 1 die godzijdank heel toevallig, toeval bestaat niet, past bij mijn nieuwe paarse winterjas die ik de afgelopen week in de opruiming kocht nadat mijn witte naar de haaien was gegaan bij een stoeipartij met een grote logeehond. (alsof ik een excuus zocht om een nieuwe winterjas te mogen kopen )

         Ja dat herken ik ook wel, ‘vroeger’ toen dochterlief nog thuiswoonde en wij maar 1 pc bezaten, die in de woonkamer stond…. ergerde ik me er ook groen en geel aan als zij zat te chatten met haar zeer luid gerammel op het toestenbord. Handig maar niet heus als je, zoals ik, geluidsgestoord bent.
         Joop heeft daar gelukkig totaal geen last van, ik zelf wel, wat doe ik mezelf aan

         1. Nou inderdaad! Er klopt vaak helemaal niks van. En sommige engelse termen zijn gewoon niet te vertalen. Daar moet je heel iets anders van maken. Doen ze niet, ze vertalen het en dan zou je er bijna niks meer van snappen hihi. Soms vraag ik me wel eens af waarom ik nog op die ondertiteling let. Als het opvalt dat het zo slecht is dan luister je waarschijnlijk meer dan je denkt hahaha

          Psies, dat bedoel ik dus! Ik had er eentje gekocht en die doet niks als het straks eens heel koud mocht worden. Toch zonde van die 6 euri ;-). Maar goed, die doet het weer heel goed als het niet zo koud is ;-).
          Hahaha witte jassen zijn bij mij sowieso een ellende, honden of niet.De stomerij was blij met mij. Ik wou ook graag een paarse maar kon de juiste tint niet vinden (ow, ik ben ook zo’n zeikerd zeg…het is ook nooit goed hahaha). Zo zoek ik ook nog een bepaalde kleur rood, brandweerrood. Is wel te vinden maar dan is het model niet wat ik zoek. Zo blijf je bezig he hahaha. Nu heb ik een knalroze mét paarse kolsjaal. Ben ik toch tevreden hahaha.

          Jaaaa hahaha en als je er op gaat letten lijkt het alleen maar erger te worden. Mies zit dan wel eens naast me en dan zegt Marc wel dat het hier net een typkamer is ;-). Moet hij niks van zeggen want als hij boze mailtjes verstuurt lijkt het wel alsof de toetsen door het bord geramd worden hahaha.
          Hahaha, snap er maar eens wat van he, dat vraag ik mezelf ook zo vaak af 😀

          (moest ff, dat vind ik toch zo’n leuke smiley hahaha).

          1. Ik lees al jaren die ondertitelingen niet meer, ik erger me er dan zo aan dat ik niet meer kan genieten van het programma dat ik bekijk.

           Ik vind witte jassen (witte kleding zo wie zo) het mooist…. terwijl het me minder goed staat dan ‘sprekende’ kleuren omdat ik van mezelf nogal grijzig ben, mijn gelaatskleur is behoorlijk aan de lichte kant en nu mijn haar zo grijs is wordt dat alleen maar versterkt. Mooie sjaaltjes zijn dan een must 😉
           Ik heb nu overigens een paarse jas, precies zoals ik wilde qua kleur, rits en knopen… het enige minpuntje is de vorm van de zakken, die neem ik dus maar voor lief. De prijs trok overigens ook zeer hoor, nog geen 30 eurie

           Ach ja….. het is moeilijk soms maar je moet nou eenmaal met elkaar door 1 deur als je samenwoont, geven en nemen, al is het ‘nemen’ wat moeilijk als iets je (beetje, veel, superveel) irriteert

           Nee snap er ook niks van, doe ik ook geen moeite meer voor, ben te oud om daar tijd en energie in te steken en ja dit blijft een prachtige smiley, volkomen met je eens dus daarom nog maar een keer.

          2. Ja witte kleding is prachtig. Moet je alleen zo kunnen houden hahaha ;-). Mij staat het ook alleen in de zomer vanwege mijn lichte toet nu dus ik snap wat je bedoelt. Sjaaltjes vind ik te gek maar meestal vergeet ik ze. Jammer eigenlijk want het geeft de boel iets extra’s ;-).
           Wauw hee, had jij ff mazzel. Een jas helemaal naar je zin -op de zakken na dan- vinden en dan voor zo weinig is echt superleuk. Ik ben dol op koopjes hihi. Grinnik, dat met die zakken herken ik. Als ik iets in mijn hoofd heb wil ik het ook zo hebben. Dat kan natuurlijk niet, dan zou ik het zelf moeten maken (en dan is het nog maar de vraag of het lukt).

           Ja psies. Meestal moet ik er ook wel om lachen. Het zijn van die kleine dingen eigenlijk. Ik bedoel, kijk eens naar de wereldproblemen, wat stelt dan hard hameren op een toetsenbord nou voor ;-). Niet dat het altijd handig is, meestal is het irriteren er veel eerder dan het begrip ;-).

           Ik wil ook nog een keer: Dit is trouwens een hele leuke serie smileys, die is ook leuk! En dees: hahaha. Heerlijk!

          3. Ach ja joh, je kan niet alles hebben of wel dan? Moeten we (denk ik) ook niet willen, wat te wensen overhouden is leuker dan als ‘hebberig’ betiteld te worden of als iemand die alles heeft, is zo moeilijk om dan tevreden te zijn

           Haha ja, ik zoek al een hele tijd (nog steeds overigens) naar smilies in de juiste kleur maar WordPress pakt het helaas niet dus keer ik telkens terug op het advies van Vonnie-B, met haar MonaLisa-Smilies

           Geeft in ieder geval stof tot schrijven

          4. Ja precies….

           Ja mooi man, ehh vrouw, ik heb er veel meer in thema muziek…. maar ik kan niet vinden hoe ik een eigen smileypakket kan samenstellen en om kan toveren in een plugin die dan ook nog eens werkt….
           Toen zag ik dat WP ook een pakket lichtblauwe smilies heeft…. past ook wel hier nu, en ja hoor, die werkt dus weer niet….zoals vele plugins, zo jammer.

          5. Nee, ik heb namelijk de ervaring dat er of geen antwoord komt of na heeeeeeel lang wachten en aangezien ik geen geduld heb en bovendien vaak van layout (dus kleur) wijzig heeft dat volgens mij weinig zin

          6. Ja :rotfl: ik heb engelengeduld bij bepaalde zaken maar bij andere zaken totaal niet….

  1. Zolang je aan iets plezier hebt is het goed toch?
   Iemand iets kado doen is een kadootje aan jezelf geven, vind ik altijd

  1. Ik vind het ook leuk om te doen, er hangt nu net weer iets op een knaapje…. dat ik een kwartier geleden afmaakte :rotfl:

 4. Mijn vingers beginnen al te jeuken bij het zien van de voorkant van het boek… Heerlijk, breien! Ik heb nog een pakket breiwol in de kast liggen, maar daar heb ik breiles voor nodig. want het is Fairle Isle breien en dat heb ik nog nooit eerder gedaan. Maar ;t is op dit moment moeilijk om brei-afspraken met de wolwinkel te maken, omdat ik zo weinig fut heb. Maar elke keer als ik het pakket zie liggen, word ik er al een beetje blij ven 🙂 Geweldig nummer trouwens, van Adele!

  1. Kan het me voorstellen, heb er al even doorheen gebladerd…. voor mij is het nu wachten tot ik toe mag geven aan die jeukende handen vanwege een ander ‘tekort’. Maar dat geeft niet, altijd mooi als er iets in het vooruitzicht is toch?

   Ja klopt!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.