Marja

Enige weken geleden kreeg ik het verzoek om een lijst te maken van alle liedjes die vanaf het begin tot nu toe in Jeans hadden gezeten en wie de uitvoerende was geweest en in welke show uiteraard. Terwijl ik zo met die lijst bezig was kwam ook show 5 voorbij. De toenmalige cast van Jeans werkte dat seizoen samen met de Koninklijke Luchtmacht Kapel om de hele show een eerbetoon te laten zijn aan 50 jaar bevrijding. Veel liedjes die vooral in oorlogs- maar ook bevrijdingstijd gezongen werden kwamen in die show aan de orde. Als je aan dat soort muziek denkt kan het bijna niet anders of in je herinneringen duiken klanken op van The Andrews Sisters. Die stijl van muziek (40s-style zoals dat wordt genoemd) werd in de jaren 80 een tijd lang weer ‘hip’ door invulling van Patricia Paay, haar zusje Yvonne Keely en een regelmatig wisselende 3e zangeres, dit trio heette toen Star Sisters.

Dat deze vorm van muziek nog steeds door velen graag beluisterd wordt blijkt wel uit het feit dat in maart 2004 een Italiaanse dame (Marcella Puppini met succes met 2 Britse zangeressen (zussen Kate & Rosanna Mullins) ..een trio oprichtte dat dus al die liedjes van toen in een nieuwe jasje stak en weer voor het voetlicht bracht en nog steeds brengt. De 3 dames waren overigens niet nieuw in het vak, ze hadden alledrie al een behoorlijke staat van dienst in de jazz-wereld, maar dat even terzijde.

Terug naar de lijst dus waar ik mee bezig was. Ik herinner me nog wel veel van de Jeans-shows uit het verleden maar ik weet (uiteraard) niet van elk gezongen lied welke nou precies in welke show zat en welk castlid het zong. Het werd dus veel cd’s terug beluisteren, en dvd’s die van sommige shows gelukkig zijn gemaakt, terugkijken. De muziek van show 5 bleef het langst in mijn hoofd hangen, zelfs vandaag nog. Het is de maand november en dan staat mijn ‘wil om te overleven’ altijd het zwaarst onder druk, zwaarder dan de overige 11 maanden. De melodie van het nummer hieronder komt in deze maand dus ook veel vaker voor in mijn hoofd dan in die andere maanden.

Een heel mooie gelegenheid dus om a) mezelf te plezieren é b) jullie met dit unieke trio te laten kennismaken. Het lied zal ongetwijfeld voor niemand onbekend zijn, dit trio wellicht wel nog op dit moment.

22 Hartenluchtjes op “Zal Overleven”

  1. Ja ik ook !!

   Nee, ik koop al heel lang geen cd’s meer. Leve internet 😉

   Ik zag deze dames voor het eerst op de Engelse tv in een show, zal om en nabij een jaar geleden geweest zijn. Ik ben toen gaan zoeken ….ze hebben een website :
   En zo af en toe zoek ik ze weer op, op youtube, en dan luister ik weer een paar liedjes van ze.

   Als je zoekt op puppini sisters, kom je heel veel tegen.

   Dat lees ik graag natuurlijk 😉

  1. Ik hoef het ook niet elke dag te horen, maar leuk vind ik wel. Afhankelijk van de bui waarin ik ben luister ik wel of niet naar ze….

 1. Eerst even opmerken dat ik jouw blog erg mooi vind geworden!!!!!

  Heel leuke uitvoering van het nummer!
  Gezellig, en net als je blog, rustig en ingetogen. Niet zo dat geschreeuw van het origineel.
  Fijn weekend!

 2. Wat leuk al je Info erbij .Ik vond de Star Sisters destijds heerlijk om te horen. En heel leuke uitvoering van dit nummer . Ik ”Spijbel” vandaag een keer bij het zwijmelen .
  Fijn weekend ,liefs Elisabeth

  1. dank je wel Elisabeth. Ik vind het ook leuk om naar te luisteren maar niet in elke stemming.

   geeft niks hoor, alles mag en niks moet, toch?

   Dank je wel, jij ook, liefs terug.

  1. Ja ik dus ook…… BBC…dat zijn de enige Engelse tv-zenders die wij hier ontvangen en daar heb ik ze ook gezien.
   Inderdaad is stemming bepalend al hoor ik dit liever dan het origineel.

 3. Ik heb nog wel een leuke herinnering aan dit nummer. Op een feestavond van het werk van Hubbie stond ik boven op een tafel te swingen op dit nummer! Ik was wel wat jonger, maar leuk was het wel.
  Deze uitvoering vind ik ook erg mooi. Ik heb genoten. van het nummer en de herinnering.
  Fijne zondag.

  Liefs Frederique

  1. Ik zie het al helemaal voor me !!!
   Jammer dat er bij Jeans in de zaal geen tafels staan haha, misschien in de foyer?

   Ja vind ik ook. En dat vind ik natuurlijk nog veel fijner !!
   Dank je wel, jullie ook.

   -x-♥

 4. Goh helemaal nieuw voor mij………………ik vind Caro Emerald ook zo leuk……….lijkt er wel wat op.nah vind ik dan muziek analfabeet die ik ben………

  1. Oh? Leuk dat je dan met iets nieuws mocht laten kennismaken.
   Ja die hoor ik ook graag.
   Je hebt wel een beetje gelijk hoor…… de stijl komt uit dezelfde periode he.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.