Wu Wen bevallen

Corona of niet… leven en dood gaan door… ook in Nederlandse dierentuinen… en wat een primeur in Nederland… want gisteren is reuzenpanda Wu Wen dan bevallen….

 

 

Primeur voor Nederland: pandababy geboren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.
Reuzenpanda Wu Wen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen is gisteren bevallen van een jong. Moeder en haar jong verblijven in het kraamhol en maken het goed, meldt de Rhenense Dierentuin vanochtend. De geboorte is een primeur voor Nederland. De Rhenense dierentuin is de enige in ons land met reuzenpanda’s. ‘Ouwehands Dierenpark is blij en trots dat zij op natuurlijke wijze bijdragen aan het in stand houden van deze bedreigde diersoort’. 
Marcel Boekhoorn, de eigenaar van Ouwehands Dierenpark, vindt het fantastisch. ,,Ik ben ongelofelijk blij met de geboorte van dit pandajong. Dit is positief nieuws waar iedereen op wachtte. Ik feliciteer het team van pandaverzorgers. Met hun geduld en expertise kon dit jong op natuurlijke wijze verwekt en geboren worden.’

 

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. Geweldig hè? Bezoekers zal het diertje nu niet krijgen.

 2. Dat is dan misschien maar goed dat er nu geen bezoekers mogen komen, wel zo rustig voor moeder en kind.

 3. Verwerkt?
  Leuk nieuws is het wel ja…

 4. ja wat een mooi nieuws
  hopelijk blijft alles goed gaan met moeders en kind , gaan we een keertje op visite hoor 🙂

 5. Groot nieuws, ik las het al in de krant. Ik wens het beste voor moeder en kind. Gelukkig kunnen ze nu ongestoord van elkaar genieten.

 6. Best een beetje trots dat het ons Nederlanders weer gelukt is. Nog een poosje wachten en dan kunnen we op kraamvisite.

 7. Maar goed dat we nog op slot zitten anders hadden we binnen de kortste keren half China weer over de vloer om dit wondertje te aanschouwen. China zal er ook blij mee zijn, toch?

 8. Groot nieuws, tot in alle uithoeken van China!
  Moe Wu Wen blijft lekker in haar geluidsdichte kraamhol en komt er pas uit als het haar behaagt.
  Over enkele maanden wordt het jong dé foto-aandachtstrekker van alle dierentuinen in NL.
  Dikke kus ♥

 9. Echt geweldig nieuws is dit. Eindelijk is toch gelukt. Maar over vier jaar gaat terug naar China. Wel jammer. Ik hoop dan niet. Het is dan geregeld zo. Ik vind zo zielig. Hoort hier…. Leuke foto uitgehaald van ergens anders. XX

  • ja zeker weten.

   DIt babytje gaat terug naar China, (tenzij er tussentijds iets gebeurt) … in Rhenen is geen plek voor 3 Bovendien mag dat ook niet van China.

   Ja uit de krant Online

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.