WoW ~ Op en neer

WoW~  Schrijf-Uuitdaging ~ Write on Wednesday ~ Thema 1 mei 2019
Gestart in het web-log.nl tijdperk-Loesjes 2007/2009 – Aline 2010/2012.
Herstart hier: 06-02-2019

2-wekelijkse Schrijf-Uitdaging in max. 175 woorden.

Thema 15 mei: Acceptatie

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


 

Himmelhoch Jaugzend, zum tode betrübt; Glücklich allein ist Die Seele die liebt.
Letterlijk vertaald: Hemelhoog juichend, dodelijk bedroefd; gelukkig is alléén de ziel die bemint

Die ziel die bemint…
Een heel dierbaar iemand zie me eergisteren: “De emotionele eenzaamheid vind ik het ergst!” en de persoon die het zei hoef ik niets uit te leggen want zij begrijpt mij als (bijna) geen ander.
Gelukkig zijn… is een heel vaag begrip maar ik kan me wel helemaal vinden in mijn startregel want als ik ‘beminnen’ uit mag oefenen ben ik gelukkig.
Dat beminnen moet je dan absoluut niet zien in de fysieke versie maar in mijn geval in (over-)-leven! Bipolair zijn is constant op en neer gaan tussen HImmelhoch Jauchzend & Zum Tode Betrübt.

Beminnen zit voor mij in ‘t doen van dingen die mij blij maken, omringd zijn door mensen die mij nemen zoals ik ben. Zonder mij, noch mijn acties en gedrag, te veroordelen. Weten dat ik gewenst ben én geaccepteerd wordt, ongeacht wat ook. Want dan, alleen dan, is die emotionele eenzaamheid te verdragen.

28 gedachten over “WoW ~ Op en neer

  • Ja ik zag net dat ik een verkeerde starttijd had geselecteerd, ik zal jouw link erin zetten hoor.

   Ik kom ook zo bij je uiteraard.

   liefsssss

 1. Van mij mag je zijn wie je bent. Misschien reageer ik soms niet zoals je zou wensen maar dat is dan uit onwetendheid. Gelukkig probeer je ons steeds weer te vertellen hoe het ongeveer is maar de emotionele eenzaamheid zal denk ik een probleem blijven.

  • Dat wéét ik, dat heb ik iedere keer ook zo gevoeld en dat is zo’n fijn gevoel, dat is niet te beschrijven, zeker niet als het nieuw is omdat je dat gevoel niet gewend bent.

   Maak je daarover alsjeblieft geen zorgen, a) heb ik dat nog niet zo ervaren en b) indien ik dat wel al zou hebben ervaren had jij het geweten want ik heb in de therapieën geleerd dat het belangrijk is erover te spreken en het te benoemen / uitleggen. Dat kostte altijd heel veel moeite omdat ik geen medelijden wil of lastig wil overkomen etc maar gaandeweg leer ik wel dat het goed is en dus ook heel zinvol kan zijn.

   Die emotionele eenzaamheid … ja wellicht wel, maar dat is oké hoor. Ik ben er volledig aan gewend en met behulp van de CBD kan ik er goed mee omgaan… en natuurlijk de gevolgen van de dingen die ik geleerd heb inmiddels… en het bespreekbaar maken van wat iets doet of niet.

   ik ben dol op je, dat weet je wel!!

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.