Winst

Ondanks dat het er vaak niet echt op lijkt wordt het wel degelijk geboekt door tal van organisaties die zich inzetten om dierenleed te verminderen. Hun enige en grootste wens is uiteraard het uitroeien ervan maar iedere medewerker in zulke organisaties is zich welbewust van het feit dat dat en utopie is en dat veel werk best wel terecht vergeleken kan worden met die spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat maar daar tegenover staat natuurlijk het spreekwoord, aanhouder wint, en deze laatste houdt ook de hoop levend, versterkt de motivatie en zorgt voor uithoudingsvermogen toch?

Een ander spreekwoord zegt dat er altijd veel geld aan de strijkstok blijft hangen. Als je daarnaast wel over de goede wil beschikt maar niet over die ruime beurs dan kun je op diverse andere manieren goede doelen helpen. Bijv. door het schenken van goederen die jij anders bij het afval zou gooien; oude dekens, badlakens, petflessen, en andere materialen die jij niet meer gebruikt maar waar men iets mee kan doen om hun kas aan te vullen en de dieren voor wie zij verantwoordelijk zijn te helpen.

Nou kreeg ik vandaag, bijna tegelijkertijd 2 mails binnen.
De 1e gaat over één of andere blonde huppelkut met meer geld dan goed voor haar is, die trots een foto toont van haar ‘droomjacht’ oftewel, een giraffenbul doden en dan een foto laten maken en die viraal laten gaan.

De 2e, daarover wil ik het 1000-maal liever hebben!!!
Mooi nieuws uit die wereld is er gelukkig ook, en nog wel in ons eigen land ook.

De hulp-optie die ik nog niet benoemde, is wel eentje die ik ook gebruik, is het sparen van Airmiles. Ik tank 99 van de 100 keer bij de Shell en heb altijd mijn Stichting AAP-Airmilespasje bij me.  Nou maak ik niet meer zoveel kilometers als in mijn bank- & Jeans-tijden maar toch, elke airmile is er eentje toch? Het nieuws dat Stichting AAP mij vandaag mailde:

Het is groot feest bij Stichting AAP!
Dankzij de door jou gedoneerde Air Miles gaan wij de komende tijd alle Apeneilanden voorzien van nieuw hekwerk, zodat dieren als de Japanse makaak Michiko lekker kunnen genieten van het ruime, groene buitenverblijf.
En dat is nog niet alles. 
Jouw bijdrage maakt het ook mogelijk dat we in de chimpanseeverblijven de broodnodige aanpassingen kunnen realiseren, zodat ook daar de dieren nog meer kunnen genieten van het buitenleven. Zo kan chimpansee Fiffy straks lekker in de schaduw buiten zitten en kan haar buurvrouw Marria haar energie kwijt op de speciaal verstevigde schommel. 
Samen met veel andere Air Miles spaarders maak je dit mogelijk voor de dieren bij AAP, zij verdienen het zo. 
Zorg dat je niets mist van de verbouwing.
Kijk op onze site hoe je op de hoogte blijft en kom straks zelf kijken hoe de dieren heerlijk buiten leven. 
Wij blijven ons inzetten voor het welzijn van de dieren; blijf jij voor ons Air Miles sparen?

Uiteraard blijf ik doorgaan met sparen van airmiles, als ook het met enige regelmaat opsturen van artikelen die ik die stichting schenk. Dat kan overigens kosteloos,  wat je ook sturen wilt, wat het ook weegt, er zitten geen portokosten aan verbonden. Je mag ze ook langsbrengen als je bij hen op bezoekt gaat, wat ik ook meestal jaarlijks 1x doe. Stichting AAP vangt hoofdzakelijk apen in nood op maar je komt daar ook andere dieren tegen die men uit een onbeschrijflijk verschrikkelijke situatie heeft bevrijd.

Mocht je nu denken: ‘heej ik wil ook wel wat doen maar wat dan precies?” Kijk dan even HIER  op het verlanglijstje van artikelen die men heel graag ontvangt en waarmee je hen dus enorm tot steun kan zijn, met name die opgevangen dieren uiteraard!!!

Niet dat het geldelijk iets waard is maar als je helpt krijg je in ieder geval mijn eeuwige dankbaarheid.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

 1. Prachtige woorden en ik ben al jaren donateur van Stichting AAP en ook al eens in 2014 geweest en dat was echt heel tof om te zien wat ze allemaal doen voor de dieren die binnen komen. Ik heb er eens geschreven op mijn blog met een filmpje van Mojo die toen gered werd. Het heet: Zijn gedwongen thuis-zoek maar op stichting aap in zoekhoek op de homepage op mijn persoonlijke blog dan vind je deze vast wel. De eerste mail staat bij jou zag ik die je ontving doorgestreept en helemaal mee eens want dat hoef ik ook niet te zien. Er zijn heel veel organisaties die veel doen en daar is Dierenlot er ook ene van. Ook zij hebben de hulp van de medemens nodig om hun werk te blijven doen. Fijn weekend en bedankt voor dit mooie blogje.

  • Dank je wel Tine. fijn te zien dat je het met me eens bent.

   Ja klopt… en ik geef geen geld, ik help of met tijd en inzet of met goederen . Heb zelf jaren op de dierenambulance gezeten…totdat ik dat niet meer kon omdat mijn lijf langer dienst weigerde dus ja ik weet hoe groot het leed is.

   Ik zal daar binnenkort even naar zoeken, vandaag geen tijd voor 😉

   FIjn weekend.

 2. Zo zie je dat je met een klein beetje inzet veel kunt bereiken ……… en als we dat nu allemaal eens deden, had ik niet naar het nieuws hoeven luisteren dat er over een x aantal jaar misschien wel geen insecten meer zijn 🙁 Mensen zullen ze niet missen, maar alle dieren die er van leven wel.

  • Ja precies ! En gelukkig weet ik dat er meer organisaties zijn die ongeveer doen wat AAP ook doet.

   Mensen denken inderdaad veelal dat insecten zinloos zijn maar het tegendeel is waar… zodra de insecten uitsterven zal de mens snel volgen, dat is ook al meermalen wetenschappelijk onderzocht en bevestigd… Gelukkig geloven veel mensen die onderzoeken en daarom zie je ook meer en meer dat boeren een insectenveld inrichten op 1 van hun landerijen.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.