Vanochtend redelijk op tijd bracht man mij naar mijn Emmens Duo alwaar ik met koffie in een comfortabele stoel plaatsnaam en man terug keerde naar huis om onze veestapel nog een tijd gezelschap te houden alvorens hij naar zijn werk moest. Even voor 2-en staken we de weg over met zijn 4-en, Herman en Daniëlle, hun dochter Nadia met kinderwagen waarin de 7 weken oude Milan heerlijk lag te slapen en ik dus. Door de poorten linea recta Travelers binnen en acuut zag ik een arm de lucht ingaan en spotte ik Karel. Weer even later zaten we aan de koffie te wachten op Daphne die nog in het ziekenhuis was om bloed te geven en dat liep enorm uit.

We gingen op pad na wat heen en weer geapp en Nortica op, Karel had immers nog niet de nieuwe aanwinsten gezien en we hoopten dus ook de wasberen te kunnen spotten. Dat lukte ternauwernood toen we een dotje pels tussen takken van een dennenboom spotten. Daarna op zoek naar de witte meiden… 3 vd 4 waren zichtbaar, nr. 4 niet, die lag in één van de hollen te slapen en had zich aan de blik van het publiek onttrokken. Het was bitterkoud en de wind was guur maar gezellig was het evengoed wel. Terwijl we daar stonden te kijken en foto’s maken voegde Daphne zich bij ons en was onze groep compleet. Via de doorsteek Serenga op, op weg naar de Bavianenarena want een paar uur eerder was daar de 1e boreling van 2020 in Wildlands ter wereld gekomen. Helaas hadden we pech want bij aankomst in de arena bleek die leeg, het hele spul dus in hun verblijven. Door naar Momma’s dan maar voor een zitpauze en wat lekker warms aan vloeibaar. Herman en Daniëlle en Nadia met Milan besloten op dat moment dat het te koud was en dat zij huiswaarts wilden keren dus namen we afscheid van elkaar en bleven wij over met zijn drietjes, Karel, Daphne en ik.

We liepen verder en vermaakten ons prima, gelukkig waren we goed voorbereid en goed gekleed op wintertemperaturen. We liepen terug richting de Nijlpaardenvallei en staken toen weer over de doorsteek naar Nortica terug. We hoopten op betere foto’s van de wasberen maar die vlieger ging niet op. De uilen daarentegen lieten zich wel zien. Eenmaal terug op het kompasplein staken we over naar Travelers voor een volgend rondje warm vocht. Daarna een kwartdeel het Kompasplein over en het theater in voor een goochelaarsvoorstelling. Daarna de Vlindertempel in maar daar was het me een partijtje druk… pff.. De normale openingstijd was inmiddels aardig om en het publiek dat speciaal voor de Wildnights kwam stroomde in enorm grote getale binnen.

We verlieten de Vlindertempel weer en maakten op ons weg naar Jungola. Schitterend daar, donker met feestverlichting, weliswaar geen dieren maar toch, de sfeer was top. Veel foto’s maken lukt dan niet maar de boottocht lieten we ons niet ontnemen en dat heb ik met mijn foon gefilmd.

We kozen één van de vele foodtrucks uit en namen iets te eten, dat viel er natuurlijk lekker in want als het winter is, valt een warme hap extra lekker, zeker als je al vele uren buiten rond sjokt. Jungola weer uit langs de Otterbeek en terug op het Kompasplein Via de Zonnetempel Dogondorp in en daar loop je dan gelijk tegen een forse rij eettentjes op, we hadden nog neit zo heel lang geleden iets gegeten dus echt trek hadden we nog niet. We liepen door langs het prairiecafe en warmden ons enigszins op bij een groot open vuur. Daarna liepen we door naar de Nijlpaardenvallei en genoten we van het waterorgel. Karel heeft het gefilmd met zijn foon, dus dat filmpje komen jullie nog wel tegen maar niet hier bij mij vanavond.

Op ons gemakje weer terug naar Dogondorp en inmiddels verstreek er weer een fors stuk tijd. In Dogondorp namen we plaats bij een tafel en kochten we eten, weer lekker warm natuurlijk. Het was niet meer zo waterkoud en guur maar nog wel fris. We liepen op ons gemakkie het kompasplein weer over naar Travelers om daar weer te gaan zitten en iets te drinken, Rust is noodzakelijk, zeker voor mij, en al helemaal op zo’n lange dag want al hoe gezellig het ook is, het vreet bergen meer energie dan ik heb. Met weer wat frisse energie konden we uiteindelijk Travelers verlaten om het laatste stuk van de avond te pakken. De lichtshow op het Kompasplein dat om 21.00 uur start en nog geen 10 minuten duurt waarna de exodus start. We troffen een bekende die ons vertelde dat de avondhorde van Wildnights zo’n 3,500 mensen hadden binnengebracht en tja als die bijna allemaal in 1x naar buiten willen dan kun je dat wel een exodus noemen.

Daphne had haar auto in de parkeergarage onder het park gezet dus al vrij snel zaten we in de auto en waren we op weg naar Assen. Ruim 40 minuten later kon ik de deur openen, Karel uitleg geven van waar iets in ons huis te vinden is en met de pootjes omhoog op de bank duiken. En nu, terwijl hij met man aan het kleppen is kan ik de foto’s uploaden en deze blog schrijven, dan heb ik geen achterstand daarin *glimlach*

Kortom… het was (weer) een heerlijke dag in prima gezelschap. Het is mijn 2e thuis dus ik toef er altijd met heel veel plezier maar dat plezier wordt natuurlijk wel enorm vergroot als je iemand bij je hebt die het park nog niet zo goed kent, die voor het eerst Wildnights beleeft en daar ontzettend van loopt te genieten. Karel zal vanavond niet zijn blog maken want hij slaapt hier en heeft zijn pc thuis gelaten, ik zet hem morgen weer ergens op de trein dus zijn blog zal later wel volgen.

Mijn foto-album bevat 195 foto’s en dat album open je door op bovenstaande foto te klikken. Veel kijkplezier!

3 Hartenluchtjes op “Wildnights”

  1. Leuk dat jullie uitstapje bent geweest. Wat is daar heel mooi om te zien. Lichtshow is zeker daar geweldig.Vaak is dan moeilijk foto’s kunnen maken. IK vind aardig gelukt. Wat heb je mooie foto’s kunnen maken. Ik heb ingekeken. IJsbeer lag lekker te luieren. Mooie dieren hebben daar. Ziet goed uit. Lichtshow blijft genieten van veel foto’s. Vlinders zagen goed uit. Ik heb hier genoten. Groetjes,

  2. Goede middag Melody, mooi om eens op een ander tijdstip naar de dieren te kijken. Je foto’s zijn ook goed gelukt Inmiddels heb ik mijn eerste baantjes van 2020 gezwommen, ik hoop dat ik dat nog lang mag doen.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.