Wildlands-Emmen

Ik ben al heel lang aan het aftellen…. al ongeveer een jaar, schat ik.
Daphne, die zich sinds 1 februari jl, personeelslid mag noemen van de Nieuwe Dierentuin in Emmen, Wildlands, is al met veel prachtige foto’s thuis gekomen en dát maakt mijn enthousiasme natuurlijk alleen maar groter en mijn ongeduld ook glimlach.

As. zaterdagochtend stap ik vroeg de auto in, haal ik Anita op en rijden we naar Emmen. Als abonneehouders kreeg je een mail met daarin een uitnodiging om een testdag mee te komen maken, er waren diverse data beschikbaar. Inmiddels zijn, wederom volgens Dapne, al vele 1000-en mensen binnen de poorten geweest. Zaterdag mogen Anita en ik, en natuurlijk vele, vele anderen dat ook. Wij kijken er naar uit, we zijn heel benieuwd.

Niet alleen Daphnes foto’s maar ook die Wildlands zelf via facebook verspreid heeft inmiddels, de talloze filmpjes die ik al gezien heb van de verhuizing, de vorderingen van de bouw natuurlijk ook, als ook de 6 delige documentaire dis sbsb6 uitzendt… stimuleren mijn nieuwsgierigheid. Dat wat ik ondertussen allemaal heb gezien het afgelopen jaar is zonder enige twijfel ‘veelbelovend’ te noemen. Het meest nieuwsgierig ben ik natuurlijk naar de dierenverblijven, al twijfel ik er geenszins aan dat die allemaal prima voor elkaar zullen zijn. Wat iemand ook maar van een dierentuin moge vinden, ik weet hoe men in Emmen met de dieren omgaat en dat men hun uiterste, uiterste, uiterste best doet het zo goed mogelijk te doen!

Goede Vrijdag, 25 maart, is de officiële openingsdag. Die dag staan Corry en ik al vroeg voor de poort natuurlijk.  In mijn agenda staat als 1e datum daarna 17 mei, die dag ga ik met Katinka WIldlands ‘onveilig’maken.  Al weet ik wel zeker, nou ja 99% dan, dat ik er voor die 17e wel vaker zal rondlopen. Zo heerlijk dat dat kan door mijn abonnement glimlach en natuurlijk dat ik er niet zo heel ver vandaan woon.

De volgende datum op mijn agenda voor een bezoek aan Wildlands die ook al een hele tijd vast staat is maandag 30 mei. Die dag ben ik er met Daphne, Liesbeth, Frederique, Truus, Cornma met lief, Corry en wie weet nog meer…… want dat is de dag dat we de 6e adoptie-actie mogen gaan afsluiten. Hoe die dag zal verlopen kan ik op dit moment nog niet zeggen er zijn immers zoveel nieuwe aspecten doordat het een totaal nieuw dierenpark is.

Ik ben natuurlijk al super-super-super blij met de score tot dusver maar dat neemt tegelijkertijd uiteraard ook niet weg dat er ‘meer’ bij mag want in dit geval (jaha Rietepietz, kom ik weer…) is het meer natuurlijk nooit vol glimlach

De stand per 8 maart is dus als volgt:
12 adoptanten die samen 10+ contracten vol maken, plus ‘n nog onbekend bedrag.
De dieren die het komend jaar een extra handje geholpen zullen worden zijn:
Leeuwen, Giraffes, Reptielen, Pinguins, Olifanten, Tijgers, Neushoorn, Stokstaartjes, IJsberen, Zebra’s
en ook hier ‘moeten’ nog onbekende gegevens aangevuld worden.

Alles is dus nog helemaal open, al verwacht ik wel dat mijn blog op redelijk korte termijn veel verhalen en foto’s zal gaan bevatten van deze unieke gebeurtenis want nogmaals, alles wat ik ondertussen onder ogen heb gekregen heeft mijn enthousiasme, die toch al groot was, zo mogelijk nog veel veel groter gemaakt.

Wil je ook graag (weer) mee doen? Wil je mee de 30e mei?
Laat het me maar weten. Ik kijk al naar jou uit !

Wie?Welk bedrag?Mee? Welk dier?
Melody & Joop50 ☺JaLeeuw
Liesbeth50JaGiraffe
Daphne & Bastiaan50Ja-1Reptielen
Reismeermin & Juanvolgt nogvolgt nogvolgt nog
Fréderique & Ronald50Ja-1Pinguin
Cassie50volgt nogOlifant
Truus & Frans50Ja-1Tijger
Kakel & Lief25NeeVolgt nog
Cornma & Lief50  ☺JaNeushoorn
Ineke50 ☺NeeStokstaartje
Corry50JaIjsbeer
Rineke25NeeZebra

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

 1. Wordt eindelijk een tipje van de sluier voor je opgelicht…Het werd tijd!
  Dikke kus

  • Het laatste tipje ja….. er zijn er al vele opgelicht inmiddels, ontelbare en daar ben ik al heel heel heel erg blij mee ….. Ja dat zeker 😉

   xxx

 2. ik ben op zoek naar het plaatje van Daniëlle kom ik deze foto tegen
  https://images.app.goo.gl/UE4tYB6cNYoEUxuQA

  • 🙂 Ik had me al zoiets bedacht want ik zag een hoop activiteit…. en ja deze foto is vanuit een restaurant hier in de stad, tgv het feit dat de jeugd een huis gekocht had

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.