Wie van de drie?

Stel… je krijgt onderstaande keuze voorgelegd… wat is dan jouw antwoord?

Keuze 1 = … samen met BART resoluut weigeren te bidden voor bruine bonen, óf

 

Keuze 2 = … samen met de 9 Wringwraith anderen het leven gillend zuur maken, óf

 

Keuze 3 = … samen HONDJE uitlaten?

 

Haar antwoord kwam snel met de nodige toelichting (die ik stiekem al ingevuld had, fijn als je dat bewezen krijgt dat je iemand best wel goed kent *glimlach*). Die toelichting ga ik hier uiteraard niet geven omwille van privacy enzo *grijnsssss* (ja hoor, zo héél af en toe weet ik me heus nog wel een ietsiepietsieieniemienie te gedragen) maar haar antwoord deel ik wel met jullie want daar steekt geen kwaad in. Zij wil met mij dat HONDJE wel uitlaten… ik heb haar maar niet verteld dat zij dan de hondenriem mag vasthouden omdat ik nog niet zo stabiel op de voeten sta… als ik haar dat pas vertel bij het vertrek van die wandeling is het vroeg genoeg toch *grijnsss*

 

 

Man vertrok rond 12.45 naar zijn werk en doelloos op de bank zitten doe ik toch al veel meer dan mij lief is en omdat ik dat de eerstvolgende uren niet ook wilde doen, ik bedoel maar; een hoofd in een minder goed humeur is ook niet goed voor het revalidatieplan of wel dan… besloot ik dus maar ook deze middag tot fietsmiddag om te dopen en zo vertrok ik met echt herfstweer, af en toe een glimpje zon, wisselende luchten maar gelukkig geen vallende druppels onderweg.
Had ik gisteren nieuwe fietstassen gekocht tijdens de fietsrit, besloot ik vandaag die in te gaan wijden met enkele boodschappen die er nodig waren. Kaas en brood moesten er komen, en aangezien de Lidl het lekkerste speltbrood heeft haal ik het het liefste daarvandaan.
Onderweg stapte ik meermalen af om foto’s te maken… nee ik had de camera niet mee maar wel mijn gsm uiteraard en onze stad heeft veel leuke plekjes waaraan je achteloos voorbij gaat als je in de auto zit… dat zat ik nu niet en ik had alle tijd dus was het volop genieten.
Uiteindelijk vond ik wel dat het welletjes begon te worden omdat ik mijn energievoorraad voelde dalen.. de terugweg aanvaardend met op halverwege die route de lidl dus. In een relatief nieuw winkelcentrum(pje) dat vanuit een grote / diepe parkeergarage prima bereikbaar is. Vanaf de straat minder, maar daar heb je roltrappen enzo voor. Dus liep ik even later op mijn gemak in de Lidl rond en pakte wat ik nodig had. Afgerekend en hoppa naar buiten, terug naar boven. Oeps…. stonden alle roltrappen stil, was dat effe een tegenvaller. Na een diepe zucht en wat strenge woorden tot mezelf begon ik aan de klim. Enkele stappen later werd ik op de schouder getikt door een heer, of ik me wel oké voelde, of hij mij ergens mee kon helpen? En voor ik goed wel iets kon zeggen (ademnood..) had hij het tasje uit mijn handen gepakt, mijn elleboog vastgepakt en zei: ‘ik wacht met u tot u weer op adem bent en dan loop we samen naar boven oké? U bent met de fiets? vroeg hij vervolgens met een blik op het tasje met sleuteltje in mijn ene hand waarin dus de fietscomputer zit… ik legde kort uit wat er aan de hand was en waarom ik even zonder genoeg adem stil was blijven staan… kreeg daarop een vette glimlach en een compliment en weer even later zwaaide hij mij na toen hij mij bij mijn fiets had achtergelaten nadat ik hem had verzekerd van het feit dat ik het verder zou redden.
Geruime tijd later kon ik op de bank neerploffen met een bak leut en paar warme oliebollen, nadat ik de boodschappen opgeborgen had en mijn veestapel gevoerd. De grote heren moeten nog een ronde doen maar dat kan gelukkig later wel, voorlopig blijf ik ff op de bank… revalideren oké maar wel op mijn wijze en vooral mijn tempo Lekker puh

Mijn heren hebben het evengoed minder luxe dan menig fietser in onze stad… bij de stoplichten kun je aan het aantal stipjes zien hoe lang je nog moet wachten voor het licht groen gaat worden, zo’n lampje hebben mijn heren dan weer niet, zij wachten maar tot ik er klaar voor ben. Ze weten onderhand de signalen wel goed te raden, de wijze waarop ik dan omhoog kom is voor hen teken dat ik of met hen aan de wandel ga of in beweging kom om iets anders te doen. Niet dat ik het onderscheid ken maar zij dus wel… honden zijn slim(mer dan mensen).

” />

Tot slot… bovenstaande foto opent het album met andere foto’s maar is bovendien de foto waar Peter om vroeg. Ik probeer elke dag minimaal 10 km te fietsen Peter en tussen de 3-5 te wandelen. Foto’s maken tijdens fietsen kan natuurlijk niet omdat dat verboden is en ik een gehoorzaam meisje ben *glimlach*. (klinkt beter toch dan ‘te onevenwichtig om tijdens het fietsen mijn gsm te kunnen bedienen en een foto maken bovendien).

34 thoughts on “Wie van de drie?

 1. ik ga keuze 1 en 3 die 2 ken ik niet hihi
  dus ff op de fiets om een boodschap , klasse 🙂
  maar toch een dipje bij het klimmen op een kapotte roltrap 🙁
  gelukkig kwam het goed , dat geeft de burger dan weer moed
  die verkeerslichten voor fietsers ken ik natuurlijk goed , we hebben er hier zelfs met een verhaal
  https://www.ad.nl/binnenland/stoplicht-waarschuwt-met-playlist-van-overleden-tommy-boy-13~vab448584/
  dus pas goed op
  straks maar ff met de honden op pad

  • Keuze 2 komt uit mijn lievelingsfilm… Lord of the Rings… de 9 Wringwraiths gillen oorverdovend afgrijselijk, het zijn de geesten van 9 overleden koningen…. degene die ik deze vraag stelde is ook fan van die films/regiseur/schrijver dus zij snapte wel wat ik bedoelde anders had ik die vraag niet gesteld

   Ja dat had ik al eens gezien, vreselijk, ik hoop maar dat het helpt maar ik betwijfel het, veel de hedendaagse jeugd denkt ‘dat gebeurt mij niet’…

   Ja ga ik zo doen… nnu liggen ze nog heel rustig languit

   • ha die Melody
    geen wonder dat ik die niet ken 🙂
    Bartje wel , ik kwam door zijn dorp ” Rolde ” is daar een museum over/van hem

    ja helaas , ondanks de fikse bekeuring zie ik nog veel met een mobieltje fietsen 🙁

    wat je zegt onder de modder zitten na het fotograferen van paddenstoelen is ook voor mij geen bezwaar hihi
    oefening baart kunst , zo ook met de camera , ik blijf er mee bezig hoor
    ik denk deze week weer in Burgers 🙂

    fijne middag groet

 2. Wat een heel attente man. Super dat deze bezorgde mensen overal rond lopen. Dat geeft een fijn en veilig gevoel.

  Elke dag 10 km fietsen en 4 km stappen? Dat vind ik echt chapeau!

  Het komt helemaal goed. De tijd lost zoveeeeeeeel op! Ook je hartproblemen.

  • Het voelt goed .. en ik voel me er goed bij, win-win-situatie toch 🙂

   Ja toch, elke stap is een begin hoor…

   Haha ja zo’n zoon had ik ook, sterker nog, heb ik nog steeds

   Zwaaiiiiiii

 3. Oh-hoh-hoh! Kleine fatsoensrakker die je bent (-: (-: Wat bof ik toch met zo’n liefie als jij ♥
  Ik denk dat ik ook mee ga het HONDJE uitlaten, hahaha.
  Mel toch…je had wéér een reddende engel in de vorm van een attente man. Het gaat maar door en ik hoop nog heeeeeel lang. Dikke knuffel ♥

 4. Tja als ik tussen die drie moet kiezen, ga ik lekker het hondje uitlaten, gezien het formaat, hoop ik wel dat het een goed opgevoede hond is, want ik vrees dat ik hierbij aan een plastic zakje niet genoeg zou hebben. Nou ja dan maar een kolenschep en een vuilniszak meeslepen, ik wil zeker de boel niet zomaar midden op straat laten liggen.

  • Gelukkig Moet je niks hier… maar Mag je alles 😉

   Hondje uitlaten dus… dat wordt een gezellig cluppie zo met bloggers samen 😉 En ja die ‘zak’ kunnen we dan ook met zijn allen dragen toch 😉 Nee inderdaad, het hebben van honden betekent niet dat je overlast aan anderen bezorgen wil.

 5. Dank veur ‘t ploatje! Ik wus wel dast nait op fietse fotograferen moust, moar-eh, zo ist ook goud ja 🙂 Alle gekhied op ‘n stokje – nogmaals: goud bezig mien wicht! Nait teveul doun in iene keer, rustig an en gestoag. Dan komt ‘t hailemoal in orde. O ja, en ik kies ook veur die hond want bruune boon’ vin ik veuls te lekker om nait veur te bidden, as’t mien gewoonte west was veur mien eetn’ te bidd’n. 🙂

  • 😉 t mag ook noit meer ja, as ze die betrappn krigst een vette bekeurn…. doar kinst heul wat bordjes broene boonn stampot van koopn

   Ik dou’t kaalm aan, alles op zien tied ja… d8 ik al wel, is mien gewoonte ook noit.

 6. Wat ben jij lekker bezig geweest met de mooie foto’s te maken., Ik vind foto 1 en 2 en 4 mooi om te zien. Foto 3 is apart. Lekker bezig met fietsen. Helaas zie foto 5 niks. Zit rondje erin. 10 kilometer vind best al knap. Komt alles wel goed met jou. Wel uitkijken natte herfstbladeren. Fijne week gewenst. Groetjes, J&F.

  • Ja was heerlijk, paar uurtjes buiten…. dat is een stoppaal bij een zebrapad… om over te steken moet je wachten op groen licht… en normaal weet je niet hoelang je nu nog moet wachten maar bij deze wel omdat er rondom lampjes aan/uit gaan

   Tuurlijk komt het goed.

   Dank je wel, groeten terug

 7. Ha wat leuk! Die foto’s her ken ik! Nr 2 heb ik pas kortgeleden ontdekt, omdat er iemand een foto stond te maken en Mannes op drie is mijn ‘lievelingshond.’ Knap dat jezoveel fietst en loopt. Doe je wel een beetje lief voor jezelf? Ik zie je al zeulend op een heeeeele lange trap met een zware boodschappentas. Het is heel fijn dat er mensen zijn met oog voor de ander!chapeau voor die man. Fijne dag!

  • ;-0 Had niet anders verwacht van je 😉

   Dat kunstwerk staat er al zo lang als ik me kan heugen… ik reed er altijd langs op weg naar mijn maandagmeneer sinds febr 2008

   Ik wil in bewegen blijven, enerzijds omdat ik me realiseer dat het goed voor mijn lijf is maar anderszijds omdat het voorkomt dat mijn hoofd op zwart gaat, is niet dramatisch maar je snapt wel wat ik bedoel.

   Ohja hoor, ik pauzeer zodra ik voel dat dat er aan zit te komen als ‘nodig’. Nee joh, een tasje met daarin een zak pepernoten, een stuk nagelkaas en een speltbrood… weegt bijna niks… maar 2 lange trappen op was teveel van het goede, ja gelukkig wel. \\

   Dank je wel, jij ook.

 8. Ohohohoho wat een prachtige foto’s van Assen! Hahaha ik herkende pas heel laat de achterkant van het museum. Kwartje viel laat. Lag aan mij en niet aan de foto. Ik was nog niet wakker. 😂😂😂. Nogmaals prachtig hoe Assen erop staat.

 9. De foto’s zijn leuk hoor. Weer eens iets anders.
  Wat was die man goed bezig zeg. Heel attent dat hij je even in de gaten hield tot het weer beter ging.
  Flinke opdrachten hoor van de revalidatie. Je moet eigenlijk iedere dag flink aan de bak.

  • Jah toch, en met de gsm, niet al te slecht qua kwaliteit.

   Ja nou en of.

   Die opdrachten leg ik mezelf op he. Moet natuurlijk niet maar ik wil dat zelf omdat het goed voor het lichaam is, mijn hart getraind moet worden en bovenal ik mijn hoofd op orde wil houden want als daar onweer opsteekt is dat slecht voor het lijft en mijn hart.

 10. Ik begrijp dat lichaam en geest in balans moeten zijn, maar kijk wel uit hoor. Leg de lat voor je hart niet te hoog. Beter 3 keer kort iets doen dan 1 keer te lang. Maar ja makkelijk praten, ik voel jouw lijf en hoofd niet.

  • Ja klopt… ‘makkelijk praten’ … misschien, ik betwijfel het jou een beetje kennende onderhand… jij voelt inderdaad mijn lijf noch hoofd maar je bent slim genoeg, hebt ervaring en kennis genoeg om behoorlijk objectief te kunnen oordelen.

   Zonder te diep op details in te willen gaan… ik ben eerdaags jarig, word dan 57. ‘ziek’ met Jan Rap en zijn Maat sinds mijn 10e.. dus dat is nu wel een voordeel, ik ken mijn lijf en diens grenzen.
   Mentaal is de balans veel erger verstoord dan lichamelijk en daar moet ik aandacht voor houden want als ik dat niet doe gaat het lichamelijk slechte effecten hebben en dat kan ik me nu niet permitteren.

 11. Ik bid sowieso niet voor het eten dus óók niet voor bruine bonen hoewel ik die toch regelmatig eet. 2 zegt me niet en dat klopt dus want ik kijk geen Lord of the rings. Met een hond wandelen hangt een beetje van het formaat en de opvoeding af.
  Fijn dat je iemand tegen kwam met het hart op de juiste plaats zodat als je écht in de problemen had gekomen zou er hulp geweest zijn.

 12. Bidden doe ik niet, Lord of the RIngs is het domein van de meiden en lopen met het hondje, of twee hondjes doe ik elke dag toch al.
  Lekker bezig, op de fiets zie je inderdaad meer dan vanuit de auto (lijkt mij, zelf fiets ik dus nooit).
  Vond het toch wel even spannend worden, die meneer die je zomaar bij de elleboog pakte… gelukkig was het een vriendelijke man met goede bedoelingen…. ze bestaan toch 🙂
  Blijf trots op je!
  Laifs,

  • 😉 geeft niks hoor.

   Ja toch, net weer thuis na 9 km deze keer…

   Ja inderdaad, je kent me en mijn achtergrond dus ook hoe mijn alarmbellen werken als het om mannen gaat, ik pik ze er altijd tussenuit… deze man voelde gelijk goed, gelukkig !! Ja hoor, dat is mij gisteren weer bewezen.

   Hahaha dank je wel schat, <3 xxx

 13. Ik ga toch maar voor de hond uitlaten want het lijkt mij wel een aardig dier. Staat ook stevig op zijn poten.Bruine bomen vind ik best lekker en die andere staat mij helemaal niet aan. En wat een schat van een man die je hielp. Dat zie je toch maar weinig meer. En zoveel fietsen is ook erg knap hoor. Ik durf al wat verder maar nog niet zo ver als jij. De meneer en jij dus een compliment verdiend. En die lichtjes heb je ook hier vlakbij het ziekenhuis zodat de mensen rustig kunnen oversteken die slecht ter been zijn. Vind ik heel goed initiatief. Mogen ze meer doen want soms springt dat ding voor mij ook te snel op rood op andere plekken.

  • Ja denk het ook… al is hij waarschijnlijk wel eg sterk 😉

   Klopt hoor, ik voelde me echt even ‘niet overgeleverd aan’.

   He wat naar te lezen, mag ik vragen wat jou overkwam?

   Dank je wel… ja dat vind ik ook hoor.

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.