~ SCHRIJVERIJ ~·Kánniewáárzijnoftochwel

Wie ben jij?

 • die in de supermarkt iedereen opzij duwt omdat je haast hebt?
 • die in die supermarkt een vakkenvuller de kar in de kuiten jaagt omdat hij NU ergens bij moet waar die vakkenvuller toevallig net even voor staat?
 • die ‘schijt-aan-corona-feestjes’ organiseert?
 • die op een openbare gelegenheid geweld uitoefent tegen een BOA?
 • die vindt dat BOA’s geen hulpmiddelen nodig hebben omdat ze ‘niet’ opgeleid zijn?
 • die een medewerker in het openbare opzettelijk in het gezicht hoest / spuugt ?
 • die vindt dat gevangenen maar vrijgelaten moeten worden omdat de kans op besmetting in de penitentiaire inrichtingen te groot is?
 • die hemel en aarde beweegt om elke persoon die zich misdraagt te beschermen en diens slachtoffers in de kou te laten staan?
 • die durft te stellen dat we, bij een 2e golf, niemand iets kunnen verwijten omdat we het ‘met zijn allen doen’ … terwijl een deel van de mens zich als een hersenloos beest gedraagt omdat het rechten heeft?
 • die zich overal gedraagt alsof de planeet leeg is en hij Remi heet?
 • die vindt dat andere weggebruikers ‘eigen schuld dikke bult’ belijden als hij ze met drank/drugs in diens lichaam, van de sokken rijdt of de dood injaagt?
 • die vindt ‘vrijheid van meningsuiting te hebben’ en een andere nare ziektes / handicaps toewenst dan wel ermee spot?
 • die vindt voorrang te hebben en mensen met hulpmiddelen, rollators etc, maar achteraan moeten sluiten of thuis blijven?
 • die vindt dat het land dat hem als ‘vluchteling’ opnam zich vervolgens moet aanpassen aan diens leefregels – cultuur – overtuigingen?
 • die vindt dat de wereld hem toebehoort en hij erover mag beschikken zoals hij wil en dat niemand het lef moet hebben te bedenken dat dat misschien anders zou kunnen zijn?
 • die vindt dat 70+ maar binnen moeten blijven zodat de ‘jongeren’ buiten meer ruimte krijgen en de 1,5 meter dan beter gewaarborgd zou kunnen worden?
 • die vindt dat kroegjes bijv wel open kunnen maar sportscholen bijv niet?
 • die vindt dat het absoluut niet nodig is om aan zijn medemens te denken, respect te hebben voor mensen die zich nu al maanden uit de naad werken om zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk te verzorgen en indien mogelijk het leven te redden?
 • die vindt dat ‘die ander’ hem moet respecteren want daar heeft hij recht op?
 • die vindt dat hij mensen lichamelijke en geestelijke schade mag toebrengen?
 • die vindt dat hij het recht heeft om zich andermans eigendommen toe te eigenen?
 • die vindt dat hij het recht heeft om andermans leven te nemen?
 • die vindt dat hij recht heeft op de beste advocaat en (uiteraard) geen straf want tja, het is niet zijn schuld maar dat van… vulmaarin
 • die het lef heeft idioterie te begaan maar te laf is om dat met publieke identiteit te doen?

 

We leefden (mijns inziens ..dus je mag het met mij oneens zijn)  al in een land waar heel vreemde dingen gaande zijn, de afgelopen jaren is het ‘vreemd’ alleen maar in overtreffende trap toegenomen… Kinderen van alle leeftijden zijn de dupe. Dieren zijn de dupe. De Natuur is de dupe. Het leven zelf is de dupe.

 

 • Waarom moet een land op de knieën om vergiffenis smeken voor iets dat eeuwen geleden plaatsvond? Iets dat nu niet meer ‘normaal’ is maar toen wel ‘normaal’ was.
 • Waarom moet een land diens eigen gebruiken en cultuur onder de mat vegen, zijn die waardeloos en is de cultuur van import wel waardevol?
 • Waarom heeft het woord ‘jurisprudentie’ niet meer de waarde die het zou moeten vertegenwoordigen? (voorbeelden té over).
 • Waarom verdient een topsporter miljoenen terwijl de voedelsbanken / -klanten in rap tempo toenamen, nog voor iemand ooit van Corona gehoord had?
 • Waarom klappen we nu onze handen stuk etc voor zorgpersoneel terwijl het al jaren uitgemolken tot op het bot is en men niet de beloning krijgt die men standaard al verdient?
 • Waarom dat constante gepraat over wel/niet bescherming… waar het in ziekenhuizen noodzakelijk geacht word maar in de rest van de zorg-verlenende wereld niet?

 

Dit is deels nog het oude en deels al het nieuwe ‘normaal’ . Ik heb me vaak verwonderd (onder het mom van: “mens erger je niet, verwonder je slechts)  over wat er gebeurt in ons land en dat veranderde helaas niet ten goede de laatste maanden. Het oude ‘normaal’ vond ik al weerzinwekkend maar voor het nieuwe ‘normaal’ vrees ik nog meer.

Wanneer is het écht genoeg?
Wanneer gaan we met zijn allen als één persoon staan voor wat ‘normaal’ zou moeten zijn???

32 Geluchte Hartjes op “Wie ben jij?

 1. deze 70+ heeft schijt aan al dat tuig welk jij in het bovenste lijstje noemde
  een ieder , die de geschiedenis wil herschrijven die hoort in ons mooie landje niet thuis
  dat maakt mij geen racist maar een realist die zijn land lief heeft en de geschiedenis neemt zo die is
  niet mee eens , prima , oprotten en snel ook gggrrrr

  1. Deze 57+ denkt er exact net zo over!

   Nou sterker nog… als ik een racist ben omdat ik vind dat de Nederlandse cultuur minstens zoveel recht van bestaan heeft als welk ander cultuur ook… .zeker in Nederland zelf … dan ben ik er trots op racist te zijn!

   De brutaliteit, hierheen te komen, onze rijkdommen uitputten en dan nog zeuren ook? donder op

 2. Tegenwoordig hebben iedereen schijt aan. Echt niet normaal. Als zo door gaat. Loopt dan alles fout. Daar ben ik zo bang voor. Luisteren toch niet. Waar is dan veilig. Ruzie en elkaar slaan is zeker niet normaal. Gaat bij mij verkeerde keel gat bij hun. Ik hou me rustig. Anders…… XX Voor jou mooie vlinder ….🦋

 3. Ja dat de wereld aan het veranderen is moge duidelijk zijn, maar laten we met zijn allen het de goede kant uit dirigeren. Doe in ieder geval mijn stinkende best…en ja wat anderen doen hoeft niet altijd te zijn wat ik zou willen. Groetjes

  1. Je zegt het… met zijn allen…. maar helaas is “met zijn allen” nu meer dan ooit wat het altijd al was…. een utopie…. want het bestaat niet.

   met zijn allen zegt men als men bedoelt : Ik heb het recht jou te wijzen op je plichten tegenover mij.

   en dát vind ik onacceptabel want ook ik heb recht en spreek ik nooit tegen een ander van plihct tegens mij

    1. Daar zit het hem ook in… jij hebt dat geloof nog… ik niet

     ik doe mijn best niemand tot last te zijn, iedereen te respecteren en zij die dat niet verdienen vermijden te ontmoeten…

         1. Ik begrijp je helemaal Melody, maar ik probeer me te focussen op degenen die het wel goed doen, en dat zijn er toch best veel. Die eikels die aan alles lak hebben, geef ik geen aandacht, want al wat aandacht krijgt groeit, ook de negativiteit.

          1. ….

           en dat snap ik ook, probeer ik ook te doen …maar valt me zo ongelofelijk zwaar ….

           ja klopt maar vrij laten gaan zal het iet beter maken, het wordt tijd dat de verantwoordelijken gaan doen waarvoor we ze betalen… de wet toepassen.

 4. En tóch…. als ik dit hele epistel doorlees vind ik het té negatief en geen recht doen aan al die “gewone mensen” die wél van goede wil zijn, zelfs al gáán ze wel eens op één van die punten in de fout. Ik kóm de mensen die jij benoemt wel eens tegen ( en erger me daar natuurlijk ook aan) maar toch is het merendeel van de mensen om me heen niét zo’n “wie” als waar jij het over hebt.

  1. Ik ben (misschien) te negatief…maar zulke “puntjepuntjes” overheersen de boel en bederven het voor allen. …. ik schreef het ook niet om recht te doen aan hen die het goed doen, ik schreef het om mensen tot nadenken te stemmen…. en dan vooral mensen die zich misdragen

   Gelukkig kom jij anderen tegen… ik gisteren gelukkig ook…. maar ik hoor veel meer min dan plus .
   Gelukkig vallen veel niet in mijn ‘wie’ maar wel in jouw ‘wie’

   Ik hoor man erover, ik zie het in bijna elk nieuwsprogramma….ik vind het schandalig hoe een deel van de mensen zich misdraagt en dat ‘leiders’ hun mond vol hebben van ‘wij doen het samen’ … nee een groot deel doet het maar het deel dat het niet doet krijgt alle ruimte om zich te misdragen want fout gedrag mag

    1. Nieuws wordt hier intensief gevolgd… (niet mijn keus, ik krijg het helaas evengoed wél mee) zowel landelijk als regionaal…
     zo vat ik het niet op… maar als ik zie / hoor dat 150 mensen 3 boa’s aanvallen en er dan een puntjepuntje uit de regering op tv durft te verkondigen dat het niet zinvol is boa’s beschermingsmiddelen te verstrekken omdat ze niet ‘goed’ opgeleid zouden zijn …dan zakt mij de broek echt af… dus ik snap het helemaal dat de boa’s actie gaan voeren binnenkort, mijn zegen hebben ze 1000% ….

     Ander punt… dat ik bewust weg liet in het verhaal hierboven… als een ‘Nederlander’ een geweldsmisdrijf begaat staan de media bol… is het een ‘Buitenlander’ (Marokkaan bijv) dan lees je er niks over…. het is dus oké om homofobie te uiten omdat jij als buitenlander van een andere cultuur bent en homoseksualiteit fout vindt?

     Net als dat het oké moet zijn met met 100+ mensen op 3 boa’s af te gaan …

     Kortom…. ik vind (mijn mening…) dat er heel veel mis is en ik erger me er gruwelijk aan dat er niet iets gedaan, maar oogluikend toegestaan wordt…

     Net als de corruptie voor stroperij in buitenlanden….regeringsleiders die met uitgestreken smoelwerk voor de camera’s verkondigen dat stropen verboden is en daarvoor kapitalen opstrijken van dierenbeschermingsorganisaties etc… terwijl ze tegelijkertijd beide ogen dichtdoen en hun handen niet groot genoeg zijn om de smeergelden aan te nemen.

 5. Mensen die overal schijt aan hebben, verander je niet. Omdat ze dat niet willen.
  Ik erger me soms rot aan ze maar probeer me op de positieve mensen – die er ook zijn – te focussen. Ik stop zo min mogelijk energie in negatievelingen. Ik ben geen kuddedier en ook geen meeloper en kan goed zelfstandig denken. Wat een ander daarvan vindt, moet zhij weten.
  In Nederland en wereldwijd gebeuren zoveel mooie initiatieven, bedacht en geregeld door en voor gewone mensen. Wat je aandacht geeft, groeit. Laten we de goeie dingen aandacht geven. Veel mensen beseffen dat de ratrace waarin we terecht waren gekomen, blijvend moet veranderen. Schiphol mag voorlopig niet groeien. Oké, de regering had er meer uit kunnen slepen, maar dit resultaat hadden we een half jaar geleden niet kunnen bedenken. In Venetië zwemmen weer vissen. De inwoners willen bezoekersquota omdat ze die vissen willen behouden. Laat de mensen die overal schijt aan hebben, zelf de schijt krijgen. Op een gegeven moment zijn zij oud en hulpbehoevend en is er niemand (meer) die ze wil bijstaan…
  Dikke smakkerd ♥

 6. zodra zij oud en hulpbehoevend zijn mogen ze ervaren hoe het is om in een maatschappij te leven waarin ruimte voor de jongeren is, alsmede goede verantwoordelijke zorg

  smaaaaakkkk

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.