Helemaal blij met het nieuws dat mij zojuist onder ogen kwam!!

Mekong-Artis
Schreef ik hier over de start van de 6e adoptie-actie voor Wildlands Emmen, lees ik zojuist op facebook dat olifantenbull Mekong uit Artis naar Emmen komt. WOW!!!
Na het overlijden van Radza op 2 oktober 2013 moest men gaan uitzien naar een andere bull want de mannetjesolifanten die Emmen rijk is zijn allemaal kinderen van Radza en hun moeders, tantes en zussen, daar zit natuurlijk geen fokmogelijkheid in.
De keus is dus gevallen op Mekong, werkelijk een schitterend dier, dat ik al ‘ken’ vanuit Artis.

Mekong werd in 1982 in Vietnam geboren als zoon van een werk-olifant-koe in een kamp in de provincie Thac Lac. Zijn vader was een wilde, rondzwervende bul. In 1983 werd Mekong als staatsgeschenk vanuit Saigon naar Leipzig (dtsl) gebracht, daar kwam hij op 9 mei 84 aan. In verband met het internationaal fokprogramma werd hij op 27 november 2009 overgeplaatst naar de dierentuin van Praag. Mekong is 3 meter hoog en weegt ruim 5300 kg. inmiddels vader van zoon Voi Nam (Diens moeder heet Trinh) die op 5 april 2002 in Leipzig geboren werd. In de dierentuin van Praag wordt in het voorjaar van 2016 ook nog een jong van hem verwacht, olifantenkoe Janita is drachtig. Sinds 4 december 2014 vertoeft hij in Artis. Er is nog geen duidelijkheid omtrent hoe lang hij in Emmen zal blijven, er zijn diverse plannen binnen het EEP-fokprogramma waaronder Artis zelf, maar ook Blijdorp, Osnabrücl (dtsl) en nu Emmen. De tijd zal het wel leren.

mekong2

In Wildlands heeft men dus binnenkort weer een schitterende familiegroep van zeven olifanten,
Matriarch Mingalar Oo, haar zussen Ma Yay Yee en Shwe Zin, haar zoon Shwe Myar en de twee jongen Ravi (jong van Ma Yay Yee) en Radza jr. (jong van Mingalar Oo) .  De zevende olifant is dus de 32-jarige bul Mekong. Deze maand nog komt Mekong naar Emmen en dat betekent dat wij, de bloggers die mee gaan naar Emmen om de adoptie-actie af te ronden, dus kennis met hem mogen gaan maken.

Ik kon al niet wachten tot het 25 maart is, de opening van het nieuwe dierenpark, maar nu natuurlijk nog minder!

10 Hartenluchtjes op “Welkom Mekong!!”

 1. Gefeliciteerd met de komst van Mekong.
  Alhoewel ik het eerlijk gezegd wel een gesleep met dat beest vind… Maar wie weet…mag-ie voortaan in Emmen blijven!
  Liefs Kakel

  1. 😉 dank u, al is dat niet mijn verdienste.

   Ja dat schoot mij ook door het hoofd inderdaad…. wat ik in de tekst niet vermeldde was een deel over zijn ‘lust’ in de dames. Die was in het begin ogenschijnlijk niet aanwezig… tot men een andere bul aan het gezelschap toevoegde en hij ineens zoiets had van ‘heej wat moet jij hier, dit zijn mijn dames’… en dus aan de bak ging. In diezelfde info werd ook een heel stuk geschreven over het ‘ontvangen van jeweetwelwat voor KI”… al gun ik het dier zijn plezier (glimlach)… het gesleep heen en weer weer niet natuurlijk…. de mensen die er echt verstand van hebben zullen wel de beste optie kiezen (hoop ik)

   Ja dat zou natuurlijk helemaal top zijn…. dames genoeg daar 😉

 2. tis wel een echte vent zeg eerst zijn werk niet doen totdat een ander het voordoet tjongejonge:D
  Hij is wel knap en allicht zal hij al dat Amsterdams ook wel weer zat zijn.

  1. grinnik … het voordoen was kennelijk nodig, zijn 1e jeugd had naar verluidt nogal wat tekortkomingen op opvoed-leer-gebied.

   Vind ik ook, ja vast, ik zou dat in ieder geval wel zijn.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.