Theelabel-vraag-11

“Thee-Label-Vraag op Maandag”
nr. 11
13 maart 2017
Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
“Wat is je favoriete spel?”

Sta je in de doos met theezakjes te graaien, heel bewust niet kijkend natuurlijk zodat je oog en geest niet als de gesmeerde bliksem, gebaseerd op een paar woorden, je hand in een bepaald richting sturen… komen de 5 grijpgrage vingers terug met 1 zakje en daaraan een labeltje met de vraag die ik hierboven al beschreef… “Da’s een simpele voor de verandering…, een makkie!”  en met een glimlach steek ik het labeltje in mijn broekzak.
Nou moeten jullie wel weten dat ik dat theezakje met labeltje nooit uit mijn eigen theevoorraad graai. Ik heb alleen maar Duitse thee in huis en niet van het merk dat labeltjes met die vragen levert dus… Al sinds ik deze ‘schrijf-uitdaging’ startte haal ik mijn vraag bij mijn maandagmeneer vandaan. Hij heeft alleen maar thee van dat specifieke merk namelijk. Elke maandag, als ik bij hem ben en bakkies voor ons tweetjes maak krijg ik dus al de vraag voor de maandag erop volgend onder mijn neus. … Dat even terzijde dus. Goed… terug naar de vraag…

 

Toen in 2010 Wordfeud ontstond was ik waarschijnlijk 1 van de eerste ‘verslaafden’  en dat ben ik nog steeds. En ja ik weet dat het woordenboek niet perfect Nederlands is, de Noorse bedenker en ontwikkelaar doet echter wel enorm zijn best en past dat woordenboek ook met grote regelmaat aan.
Er zitten wel wat vreemde woorden in maar dat neem ik voor lief. Je kunt het standaardbord spelen of een willekeurig bord, je kunt het in vele talen spelen en als je wilt kun je ook statistieken zien om te zien wie er ‘ beter’  is, op welk moment je het goed / slecht deed etc.
Je kunt in dit spel maximaal 30 tegenspelers hebben en dat heb ik in de meeste gevallen ook. Niet per definitie 30 verschillende want met sommige spelers, die in mijn vriendenlijst staan, speel ik er meerdere tegelijk. Scrabble/Wordfeud dus, altijd en overal. Heerlijk tijdverdrijf tijdens de eeuwen wachten in de wachtkamers van tandarts, huisarts, fysio, ziekenhuis etc etc.

In de zin van groeps-spelletjes ben ik overigens ook altijd wel te porren voor Scrablle, Klaverjassen, Triviant en Monopoly.

Ik feud ook met een aantal bloggers, nu niet meer zoveel als eerder maar toch nog wel een paar op dit moment. Het is ook het enige spel dat op mijn gsm staat, tenzij je Sudoku als spel meetelt. Klaverjassen vind ik overigens nog steeds ook heel erg leuk maar ja dat doen we heel erg weinig want daarvoor moet je toch wel met zijn 4-tjes zijn. Feud kan lekker in je eentje zolang er maar iemand online is en dat is gelukkig altijd wel het geval.

Durf je het tegen mij aan? Kom maar op dan… Mel-Ko ziet je graag op haar scherm verschijnen!