Morgen is het 3 weken geleden dat ik letterlijk onderuit ging toen mijn rug mij op niet mis te verstane wijze de boodschap: ‘ik ben er ff nie’ gaf.
Wat volgde was een feestje maar dan in de negatieve zin. Huisarts en fysiotherapeuten stelden alles in het werk om het probleem niet alleen zo snel mogelijk op te lossen maar ook zo weinig mogelijk pijnlijk te laten zijn. Niet dat dat veel effect sorteerde maar oké. Ik lag en bleef liggen want met de beste wil ter wereld kon ik niet anders.

Eind vorige week weer langzaam meer op de been, medicatiedosissen verlaagd, veel fysio en het leek de goede kant op te gaan… maandagochtend kon ik dan e.i.n.d.e.l.i.j.k. wél naar mijn maandagmeneer maar al snelde voelde ik dat dat geen goed idee was geweest. Foutje bedankt. In de avond was het weer helemaal mis.

brace2

Enige tijd terug was ik boven mijn kast aan het opruimen en toen kwam ik mijn rugbrace weer tegen. Manlief hield me tegen toen ik ermee beneden kwam met het plan het weg te gooien. Achteraf? God Zij Dank! Sinds vandaag moet ik hem weer dragen, om te beginnen 3x per dag 1 uur de komende week. De kleine-spier-groepen in mijn onderrug moeten meer rust krijgen en dit is de enige methode om dat te bewerkstelligen. En ik mag, joepieeeee, de pijnmedicatie weer verhogen, zo fijn!

brace1

Kortom, ik mag weer meermalen per dag een week lang, met een onduidelijk vooruitzicht voor hoe het daarna verder zal moeten…. wurgen met dit kreng dat ik zo ontzettend verafschuw. Van comfort is natuurlijk totaal geen sprake maar ja wat moet dat moet, toch?

Hier laat ik het maar even bij, gramspuiterij over een falend lijf. Wat dit mentaal met me doet de laatste dagen is zeker niet om over naar huis te schrijven, dus doe ik dat hier ook (nog) maar (even) niet.

24 Hartenluchtjes op “Welja joh….waarom ook niet”

  1. Dat hoop ik toch van niet !!
   Ja dat is wel oké man Kids en vriendin doen zo veel ze kunnen… de rest is geduld opbrengen

   Ehhhh nee…. Gelukkig heb ik daar de ervaringen van 28 jaar zingen waarvan een deel ook zangles.

   1. Bij wie heb je les gehad? Ik had vanaf najaar 1983-1989 les van Chris Verhoog, directeur conservatorium Groningen. Zat ook op een door hem gedirigeerd koor, dat was elke week een tweede zangles! Aldus veel podiumervaring opgedaan met als klapstuk Die Zauberflöte (Sarastro).

    1. ohh gunst dat herinner me niet meer sorry….. een klein pittig vrouwtje die mij niet kon uitstaan en dat was wederzijds overigens. Zij stelde mij op zeker moment voor de keus….. en toen ik dat weigerde, weigerde zij mij nog langer zangles te geven.
     Ik had zangles genomen om stemtechnisch beter te worden zodat het koor waarin ik zong er beter van zou worden… het is nooit mijn intente geweest er mijn geld mee te verdienen. Ik zong, vanwege het gebrek aan mannen, de tenorpartij… en soms alt en soms sopraan, maar net was t meest nodig was…. en zij vond dat ik me bij 1 stem moest houden, mijn eigen, sopraan… en dat weigerde ik omdat ik die diversiteit het leukst vond. Ik zou, volgens haar dan he, mijn stem vernielen en daaraan wilde zij niet mee werken…. bla bla bla…
     Tot aan een operatie in 2008 in mijn hoofd waarbij mijn stembanden ook geraakt zijn, is het altijd prima gegaan en heb ik veel plezier aan het zingen gehad, zowel in groepsverband als solo dus wat zij verkondigde was pure nonsens en onwil van haar kant.

     Mooie rol dus, prachtig, mag je trots op zijn.

 1. Laten we ervan uitgaan dat het “harnas” enige verlossing brengt. Dat zou mooi zijn, he?
  Ik vrees dat je er eerst alleen maar last van zult hebben…
  Houd vol ♥

  1. Jahhh graaggggg ….nou en of!
   Dat vrees je dan terecht…. ik heb zo’n hekel aan dat kreng rondom mijn borstkas

   tuulk. opgeven is geen optie, dat weet je wel van me ondertussen

   x♥

  1. nee is t ook niet echt….. gelukkig hoef ik t niet op blote huid te dragen maar mag er een hemd onder anders zou het niet kunnen, die stof irriteert je wordt gek van de jeuk

   Dank je wel hoop ik ook.

 2. Ik hoop dat “de vijand”iets voor je kan betekenen, het zier er éigenlijk niet eens heel oncomfortabel uit en zóu me voor kunnen stellen dat het huist prettig is om wat steuen aan je rug te hebben. maar ja, ik heb helemaal geen ervaring met rugproblemen dus klets waarschijnlijk uit m’n nek!

  1. Dank je wel…. hoop ik ook…..
   Het is prettig in de rug dat wel, maar verder niet want elke beweging is daardoor extra moeizaam en vermoeiend…

   God Zij Dank dan, voor het uit je nek mogen kletsen…. als ik mijn zin krijg kun jij dat als de beste over elk medisch onderwerp grijns

 3. Wat vervelend als je lichaam niet doet wat je wilt. Sterkte met die harnas en ik hoop van harte dat die weer heel snel de kast in mag. Wens je ondanks alle ongemakken toch een heel fijn weekeinde!
  Laifs,
  Nathalie

 4. He verdorie Ko! Niet leuk, ik hoop dat het helpt om een voorspoedig herstel te realiseren. Zal ik je es ff aan het lachen maken? Kom dan maar ff bij me kijken. Liefs van oin Grunnings maal ding! <3

  1. ha loiverd, neuh noit echt… mor komt wel goud ja…. kheb ja nog noeit opgeevn dus nou ook noit….

   Bin der al west…. mooi daster weer bis

   beter maal din saai toch ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.