Zing-ZO ~ Limerick op Zondag ~  Gestart op 29-01-2012 ~ Zondag 29 december 2019

 

 

Zo ongebonden kunnen vliegen.
J’op zachte wolken laten wiegen
in je slaap en droom
is er rem noch schroom
en evenmin spelen intrigen.

 

De vleugels breeduit willen spreiden
en zwevend op de windstroom glijden
Wie vliegt mee met mij
ongehinderd vrij
én ons zo van ketens bevrijden.

34 gedachten over “Weg

 1. Goede morgen Melody, mooi gedicht bij een mooie foto. Maar die ooievaar zal hopelijk voor het dier al een stuk zuidelijker zijn, hier heeft het vannacht al goed gevroren, het water op mijn garagedak is een ijsbaantje geworden. Ik wens je een fijne zondag toe.

 2. Vliegen, ik ben er niet zo gek op. Ik begrijp wel wat je wilt maar laat mij dan maar wandelen. Zo houd ik nog contact met de wereld. Een keer heb ik het op een vakantie meegemaakt geen contact te kunnen leggen met mensen. Ik vond het een ramp. Het heeft mij wel geleerd dat ik nooit helemaal vrij en alleen zou kunnen zijn.

  1. Ik heb 4x in een vliegtuig gezeten…. 2012, nog net 49, heen en weer Gran Canaria en heen en weer Tallinn… geweldige ervaringen en ik zou het zo weer willen doen maar ja dat gaat ‘t niet worden.

   Nooit helemaal vrij en alleen… nee misschien niet…. maar ik verlang er altijd al naar terwijl ik tegelijkertijd de eenzaamheid haat

  1. Dank je wel Edward….

   Zulke foto’s kun je ‘heel gemakkelijk’ maken in de dierentuin van Rheine want daar zitten steevast zo’n 75 koppels waarvan 35 vaste bewoners zijn en de anderen telkens terugkeren… (voor jou is dat net zo ver / lang reizen als voor mij wanneer ik naar Blijdorp ga… )
   Het park is prachtig, zeer de moeite waard ook, en entree is 11 euro en parkeren is gratis.. en zo kan ik nog wel even doorgaan met een lofzang 😉

 3. Mijn vleugels waren even gekneusd en nu kan ik langzaam weer wat vliegen en kan zo het oude jaar straks uitvliegen om dan in het nieuwe jaar mijn vleugels volledig uit te slaan. Wens jou en je familie en vrienden al het moois toe in het nieuwe jaar.

 4. Prachtige foto, maar ik ben niet jaloers op die ooievaar, vliegen vind ik maar niks. En echte vrijheid bestaat natuurlijk niet maar zolang je maar een beetje vrij mag zijn van jezelf komt het wel goed.

  1. Dank je wel.

   Jaloers is niet het juiste woord denk ik… die ooievaar heeft de vrijheid te gaan en staan waar ze wil maar is ook gebonden aan regels van haar bestaan … net als de mens… (Ik wil kunnen vliegen als een vogel maar ik zie mezelf heus niet met mijn snavel ergens in pulken om een wormpje te verorberen) Hunkert niet ieder wezen naar regelloze vrijheid?

   1. Nou ik eigenlijk niet echt hoor. Vind het wel prettig als er wat regeltjes zijn, al heb ik dit moment inderdaad wel héél weinig vrijheid. Maar ook dat is toch een beetje mijn keuze.

    1. Voor zover mogelijk ben jij tevreden en gelukkig met wat het leven jou biedt, je maakt het beste dat mogelijk is binnen de grenzen van jouw keuzes… één van de dingen waarom ik jou zo bewonder…
     mijn echtgenoot hier kent jouw verhaal natuurlijk maar hij weet dat ik jouw voorbeeld niet zal volgen indien het aan de orde komt. Ik ken de beperking die mij naar die ‘keuze’ stuurt en moet dat accepteren al zou ik liever in staat zijn jouw voorbeeld te volgen dus ergens ben ik ook jaloers op je…

     (hopelijk snap je mijn gewauwel een beetje)

     1. Ja hoor ik snap het, gelukkig weten we nooit wat er van ons gevraagd zal worden en soms kunnen we veel meer dan we denken. Vooral omdat je er geleidelijk inrolt . Maar ik bof dat ik tamelijk sterk ben want begrijp echt wel dat niet iédere 77 jarige dit nog op zou kunnen brengen.

       1. Mijn moeder zie altijd “het is duister lezen in andermans boeken”, en zo is het ook, je weet meestal niet genoeg van de achtergronden waarom mensen bepaalde beslissingen nemen.

        1. Daar heeft ze ook zeker gelijk in…. in helemaal in de context van die generatie want ‘vuile was buitenhangen’ gebeurde toen niet >>

         Wat ik altijd voor ogen hou is dat iets nooit 100% is wat het lijkt.

 5. Mooi geschreven, maar ik vlieg liever niet, word te vaak met beide voeten op de grond gezet. Ik blijf dus liever lopen 🙂
  Laifs,

 6. Prachtig gedicht! Helemaal in combinatie met je foto van de ooievaar. Ik zweef naast je…maakt niet uit waar we naartoe gaan…
  (Niet over Malta naar Zuid-Afrika vliegen, want in Malta is de nationale sport vogels vangen.)
  Ik zou graag “weg” willen maar denk dat ik na verloop van tijd heimwee naar Roos krijg dus wil ik zeker ook “terug.”
  Dat zie ik niet als een beperkte vorm van vrijheid want vrij zijn betekent dat je kunt doen wat je (op dat moment) wilt.
  Een mooie majestueuze vogel…
  Dag lieverd, een knuffel ♥

  1. Dank je wel.

   Maakt niet uit zegt ze…. duhuh, het maakt juist alles uit… en wat niemand behalve jij en ik weten is de locatie …. kerstmist in t koppie schat?

   Dgdag knuffellllxxxx♥♥

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.