We hebben niet het alleenrecht

Marja’s Zwijmelen op Zaterdag

Een lied dat mij altijd weer raakt, zeker als ik in een bui zit van ‘ik kan én wil niet ‘s werelds leed op mijn schouders nemen maar wat zou ik graag iets kunnen doen om dat vele leed te verzachten maar wie zegt mij hoe?’. Enerzijds is het niet helemaal passend als het om de categorie ‘zwijmelen’ gaat maar anderzijds ook weer wel als je weg kunt ‘zwijmelen’ in een droomwereld ook als is dat dan vooralsnog een utopie. Hoop doet leven zegt men en daar vertrouw ik dan maar op, een betere optie is er immers niet, zeker niet eentje waar je vrolijker van wordt tegenwoordig. We leven nu eenmaal in een wereld waar kinderen alleszins de grootste slachtoffers zijn en dat gaat me echt aan het hart. Als ik iemand een mooie wereld meer dan van harte gun is het wel het kind! Een wereld waarin ze veilig opgroeien en onbezorgd kind kunnen zijn. Al is het hopen tegen beter weten in met alles dat we al kennen vanuit onze geschiedenis, toch weiger ik in dat gedachten-goed naar de toekomst te kijken. Ik hou me vast aan ‘Hoop doet leven’ van geloof, hoop & Liefde!

(Dana Winner zingt terwijl studenten van de Trans Oranje Dovenschool in Mpumalanga Zuid Afrika het lied in gebarentaal meezingen.)

There is a place for a child in your heart
As long as you still believe in a fairytale
And always know deep inside we are all the same

Let the children have a world
Where there is no pain or sorrow
Where they all can live tomorrow
And they share a brighter day
Let the children have a world
Where the people can be free
Where they all can join together
And there hearts will share a dream

A child will find its own place in the sunlight
A child has hope, crystal light in his eyes

I want the world to love every boy and girl

Let the children have a world
Where there is no pain or sorrow
Where they all can live tomorrow
And they share a brighter day
Let the children have a world
Where the people can be free
Where they all can join together
And there hearts will share a dream

Let the children have a world
Where there is no pain or sorrow
Where they all can live tomorrow
And they share a brighter day
Let the children have a world
Where the people can be free
Where they all can join together
And there hearts will share a dream

18 hartenluchtjes op “We hebben niet het alleenrecht

 1. gewoonzoalsikben says:

  Stil en met tranen als ik dit luister en mijn emoties zitten hoog vandaag.Ook bij mijn late bijdrage gaat mijn hart uit naar kinderen .Laat ze kind zijn ,het kind wat ik nooit echt heb mogen zijn .
  fijn weekend ,liefs Elisabeth

  • Melody says:

   Ik snap jou Elisabeth… want ook mij was het niet gegund echt kind te mogen zijn.

   Dank je wel, jij ook hoor, liefs terug.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.